ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ίβηρες «καρτάκηδες» και Ιταλός μόνο... VAR

Οι Πορτογάλοι... δεν χαρίζουν κάστανα

Γιάννος Ιωάννου

Γιάννος Ιωάννου

Τρεις Πορτογάλοι θα σφυρίξουν ως γνωστόν (δες εδώ) στα παιχνίδια Απόλλων - Πάφος, Άρης - ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ - Ανόρθωση. Οι Μιγκέλ Νογκέιρα, ο Αντρέ-Φιλίπε Ναρκίσο και ο Ζοάο-Πέδρο Πινιέιρο, ενώ στο VAR θα είναι και στους τρεις αγώνες ο Ιταλός (με βελγικό διαβατήριο) Λουίτζι Νάσκα.

Ο Μιγκέλ Νογκέιρα θα είναι ο διαιτητής στο Απόλλων - Πάφος. Ο 28χρονος στη φετινή σεζόν διαιτήτευσε 25 αγώνες δείχνοντας 110 κίτρινες κάρτες και 6 κόκκινες. Εκπληκτικός αριθμός βάσει των συνολικών αγώνων στους οποίους διαιτήτευσε. Μειωμένος δε, ο αριθμός υποδείξεων πέναλτι με βάσει τα 2.250' λεπτά που διαιτήτευσε, καθότι έδειξε την άσπρη βούλα μόλις πέντε φορές σε διαφορετικές αναμετρήσεις. Ποτέ δύο πέναλτι δηλαδή σε έναν αγώνα. Είναι διεθνής από το 2019 και σφύριξε περισσότερο σε αγώνες UEFA Youth League.

Στο Άρης - ΑΠΟΕΛ θα σφυρίξει ο 39χρονος Αντρέ-Φιλίπε Ναρκίσo. Φέτος διαιτήτευσε σε 29 αγώνες δίνοντας 88 κίτρινες και εφτά κόκκινες, μεταξύ των οποίων οι δύο απευθείας.

Ο Ζοάο-Πέδρο Πινιέιρο (Pinheiro στα πορτογαλικά που σημαίνει πεύκο) είναι ο τρίτος που θα έρθει στο νησί μας από την Ιβηρική χώρα και θα διαιτητεύσει στο ΑΕΚ - Ανόρθωση. Ο 34χρονος διαιτητής σε 31 παιχνίδια έβγαλε 184 κίτρινες (έξι κάρτες μέσος όρος ανά αγώνα), 12 κόκκινες μεταξύ των οποίων οι μισές ήταν απευθείας αποβολή. Επίσης έδειξε την άσπρη βούλα εννέα φορές.

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση με τις κάρτες που έκανε χρήση ο Πινιέιρο, είναι πως στο Πόρτο-Σπόρτινγκ Λισαβώνας στις 11 Φεβρουαρίου έδωσε 10 κίτρινες και πέντε κόκκινες.

Όσον αφορά στο VAR και των τριών αγώνων, την ευθύνη θα έχει ο Ιταλός (με βελγικό διαβατήριο) Λουίτζι Νάσκα όπως προαναφέραμε. Ο 44χρονος από το 2019 δεν σφύριξε ξανά σε παιχνίδι ως πρώτος διαιτητής και ορίζεται μόνο ως VAR στην πρώτη και στη δεύτερη κατηγορία Ιταλίας.

Όπως αντιλαμβάνεστε από τα πιο πάνω σχετικά με τους Πορτογάλους διαιτητές... δεν χαρίζουν κάστανα όσον αφορά στη χρήση καρτών και των δύο χρωμάτων, συγκριτικά με τον Ιταλό Λίβιο Μαρινέλι, που σφύριξε στον επαναληπτικό Ομόνοια - ΑΕΛ και δεν έδειξε ποτέ του κόκκινη κάρτα στην Σέριε και στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση