ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Γίνεται να έρθουν ξένοι ρεφ;

Είναι πολλές οι συγκρουόμενες απόψεις πάνω στο θέμα

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Το έθεσε δια του αντιπροέδρου του κ. Γλυκή ο Απόλλωνας και αυτόματα επανήλθε στην κορυφή της επικαιρότητας το κεφάλαιο «ξένοι διαιτητές» στο ποδόσφαιρό μας. Άλλες ομάδες στο παρελθόν το είχαν θέσει, τη σεζόν 2009-10 είχαμε φέρει κιόλας, ενώ πρόσφατα στο τραπέζι μπήκε και το περιβόητο VAR. Στην Ελλάδα μάλιστα υπάρχει η πρωτοτυπία να έχουν και VAR και ξένους διαιτητές!

Η ΚΟΠ έδωσε διαβεβαιώσεις στους διαιτητές, όμως αυτό μπορεί να αλλάξει. Ο Γιώργος Κούμας είχε τονίσει πρόσφατα στους ίδιους πως δε γίνεται να συνεχιστούν τα λάθη που γίνονται

Αλλά πάμε πίσω στα δικά μας. Το κεφάλαιο αυτό βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να απαντά στο στυλ: «αν θα λύσει τα προβλήματα δε θα πούμε όχι», άλλες ομάδες να συμφωνούν και άλλες να διαφωνούν. Μια πλειοψηφία πάντως, εντός των «12» θα την έβρισκαν οι «κυανόλευκοι». Στη θεωρία τουλάχιστον γιατί στην πράξη δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμο.

Πρώτα απ’ όλα οι διαιτητές διαφωνούν κάθετα και μάλιστα απείλησαν και στο παρελθόν με απεργία. Ακόμα και για τους τελικούς κυπέλλου, οι ρεφ πάλεψαν και κατάφεραν να μην έρχεται ξένος αφού το θεωρούσαν υποτιμητικό να μην τους δίνεται η ευκαιρία να σφυρίζουν στο πιο σπουδαίο παιχνίδι που κλείνει κάθε σεζόν. Έχουν συνάντηση την Τρίτη(12/11) και θα προσπαθήσουν να αξιολογήσουν την κατάσταση αλλά και να δουν τα του οίκου τους. Πρέπει επιτέλους να παραδεχθούν πως δεν υπάρχει ενότητα στις τάξεις τους και να βρουν λύσεις στα προβλήματα. Αν το πρόβλημα είναι όλοι όσοι έχουν τον έλεγχο της διαιτησίας, και η ομοσπονδία τους εργοδοτεί, τότε να προκύψουν αλλαγές και τέλος. Δεν πάει άλλο. Όμως πρώτα αυτοκριτική και μετά όλα τα άλλα.

Η ΚΟΠ τους είχε δώσει διαβεβαιώσεις επί του θέματος σε επίπεδο κορυφής, όμως αυτό μπορεί να αλλάξει. Ο Γιώργος Κούμας είχε τονίσει πρόσφατα στους ίδιους πως δε γίνεται να συνεχιστούν αυτά τα λάθη που γίνονται από την αρχή της περιόδου, ενώ καθόλου τυχαία είπε στο ΡΙΚ για «αλλοίωση αποτελεσμάτων». Το μήνυμα εστάλη και ήταν ηχηρό. Φαίνεται πως δεν ελήφθη και δε θα έχουν σοβαρά επιχειρήματα να στηρίξουν τους εαυτούς τους.

Όμως υπάρχει κάτι πρακτικό που θα μπερδέψει τα πράγματα. Ο Απόλλωνας έθεσε το ζήτημα με τρόπο που ζητά να έρχονται στα «ντέρμπι» οι ξένοι διαιτητές. Βάλαμε τη λέξη σε εισαγωγικά γιατί στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια θεωρούμε ως τέτοια τους αγώνες ανάμεσα στις μισές ομάδες του πρωταθλήματος (ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Ομόνοια). Σαφώς δε γίνεται να έρθουν σε όλα. Να πεις να ξεχωρίσεις αγώνες; Θα τα μπλέξεις. Να πεις πως θα φέρεις για τα ματς του τίτλου στη Β’ φάση και όταν θα κριθεί η διαβάθμιση δε θα φέρεις; Θα βρεις ομάδες να φωνάξουν πως τις αφήνεις να πέσουν άκλαφτες. Μπλέξιμο.

Είναι ένα ζήτημα όπως αντιλαμβάνεστε σύνθετο και μόνο εύκολο δεν είναι να γίνει πράξη. Όμως στο κεφάλαιο διαιτησία κάποια πράγματα δεν πάει άλλο να συνεχιστούν και να περιμένετε αλλαγές. Ή τουλάχιστον προσπάθεια για αλλαγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση

X