ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Φέρτε ξένους γιατί καήκαμε

Απειλείται η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος με την υφιστάμενη κατάσταση

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Βρισκόμαστε δυο στροφές πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας και το πρωτάθλημα πάει να τιναχθεί στον αέρα, με τους τόνους να έχουν ανεβεί επικίνδυνα. Απειλείται ξεκάθαρα η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος με την υφιστάμενη κατάσταση. Το ποτήρι ξεχείλισε με τα λάθη και τα φερόμενα «λάθη» των Κύπριων διαιτητών.

Οι ιθύνοντες της ΚΟΠ δεν έχουν άλλη επιλογή, πρέπει να δράσουν άμεσα πριν να είναι πολύ αργά. Οι Κύπριοι διαιτητές αποδεικνύονται «λίγοι» και επικίνδυνοι με την απόδοση τους στο γήπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν φωνές σε κάθε αγωνιστική από διάφορες ομάδες (παράπονα είχαν σχεδόν όλες οι ομάδες από την αρχή της σεζόν), φωνές οι οποίες αφορούν στην πλειοψηφία αγώνες που διαιτήτευσαν Κύπριοι.

Δεν θα πάμε μακριά. Στην αγωνιστική που μόλις ολοκληρώθηκε, σε τέσσερα από τα εφτά παιχνίδια υπήρξαν διαιτησίες που προκάλεσαν σφοδρά παράπονα από τις ομάδες. Ωστόσο, οι κακές διαιτησίες και οι διαμαρτυρίες των ομάδων δεν ξεκίνησαν τώρα. Είμαστε μάρτυρες αυτής της κατάστασης από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Το ποτήρι ξεχείλισε με τα λάθη και τα «λάθη» των Κύπριων διαιτητών

Κάπου πρέπει να τελειώσει αυτό το πράγμα. Η ηγεσία της ΚΟΠ και ο κ. Μάζιτς πρέπει να δουν κατάματα πως έχει η κατάσταση και να κάνουν το αυτονόητο έστω και την ύστατη αυτή ώρα. 

Όπως έχει η παρούσα κατάσταση και έχοντας πλέον μια μεγάλη εικόνα για την ικανότητα-ανικανότητα των Κύπριων ρεφ (νέων και παλιών), είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη η κάθοδος ξένων διαιτητών για τους πλείστους αγώνες της 2ης φάσης του πρωταθλήματος. Μόνο έτσι θα ολοκληρωθεί με ομαλό τρόπο η χρονιά.

Ξένος διαιτητής και ξένος Varίστας σε όλα τα παιχνίδια των ομάδων του 1ου γκρουπ που διεκδικούν κάτι (πχ σε ματς 1ου με τον 6ο) και όχι μόνο στα ντέρμπι. Ξένοι και στα παιχνίδια των ομάδων του 2ου γκρουπ που παλεύουν για να σωθούν.

Οι Κύπριοι ας περιοριστούν στα εντελώς αδιάφορα παιχνίδια των δυο γκρουπ, ανάμεσα σε δυο ομάδες (πχ στα ματς του 5ου με τον 6ο ή του 7ου με τον 8ο) που δεν διεκδικούν απολύτως τίποτα. Το επίπεδο τους άλλωστε δεν είναι για κάτι περισσότερο.

Τα προηγούμενα χρόνια δικαιολογούσαμε την κάθοδο ξένων διαιτητών, προτάσσοντας πρώτιστα την εξάλειψη της προκατάληψης. Όμως η προκατάληψη δεν είναι το μόνο μας πρόβλημα δυστυχώς. Η ανικανότητα και το χαμηλό επίπεδο των Κύπριων διαιτητών είναι ίσως το μεγαλύτερο μας πρόβλημα, από το οποίο πρέπει να απαλλαχθούμε...για να σωθούμε. Φέρτε ξένους γιατί καήκαμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση