ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δύο ξένοι, ένας μέσα και ένας στο VAR

Ενημέρωσε τον ΣΔΚ για ξένους διαιτητές ο Κούμας

24sports team

info@24sports.com.cy

Ολοένα και πλησιάζει η ώρα της άφιξης ξένων διαιτητών στο κυπριακό πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Από την επόμενη κιόλας αγωνιστική και αφού μεσολαβήσει η διακοπή το Σαββατοκύριακο λόγω των αγώνων της εθνικής μας ομάδας θα έλθουν κάποιοι για να σφυρίξουν σε μερικά παιχνίδια.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, εξέφρασε την πρόθεσή της Ομοσπονδίας να έρθουν διαιτητές από το εξωτερικό σε συνάντηση που είχε με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου. Όπως ανέφερε ο Κούμας, προκύπτουν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού στις τάξεις των διαιτητών και αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα με τους ορισμούς, συν η πίεση που υπάρχει από κάποιες ομάδες για κάθοδο ξένων.

Συγκεκριμένα, πέντε διαιτητές νοσούν λόγω Covid-19, ενώ όσοι ήταν μαζί τους τέθηκαν σε καραντίνα ως άμεσες επαφές. Αν υπήρχαν παιχνίδια αυτό το Σαββατοκύριακο θα προέκυπτε τεράστιο πρόβλημα, μετέφερε επίσης ο πρόεδρος της ΚΟΠ, ενώ κρίνεται αδύνατο να ανέβουν διαιτητές από τη Β’ Κατηγορία για να χειριστούν το VAR καθότι χρειάζεται άδεια και μόνο δύο την έχουν.

Γίνεται προσπάθεια ώστε να έρχονται ένας διαιτητής για τον αγωνιστικό χώρο και ένας ως VAR, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι Κύπριοι. Ακόμη δεν έγινε γνωστό από ποιες χώρες θα έλθουν διαιτητές, όμως, όπως προαναφέραμε σε χθεσινό μας ρεπορτάζ (δες εδώ), η Σερβία είναι προτεραιότητα, αφού από εκεί κατάγεται ο Μίλοραντ Μάζιτς (επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της ΚΟΠ) και γνωρίζει τα… κατατόπια, ενώ επικοινώνησε με τη σερβική Ομοσπονδία και ο Κούμας. Προσπαθεί ουσιαστικά ο Μάζιτς να βρει διαθέσιμους διαιτητές γενικά από χώρες που να μην προκύπτουν δυσκολίες και να μην χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα και τα Βαλκάνια... προσφέρονται.

Παρόντες στη συνάντηση πέραν του Γιώργου Κούμα, ήταν και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ Ανθούλης Μυλωνά, ενώ από πλευράς του συνδέσμου διαιτητών, ο Γιώργος Πάπουτσος (πρόεδρος) και ο Νίκος Εγγλέζου.

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση