ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διαιτησία: Συνεδριάζει αύριο η ΕΕ - Τεκμηριώνει ο Μάζιτς

Αναμένεται με αγωνία

24sports team

info@24sports.com.cy

Η συνέδρια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ μετά από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο χώρο της διαιτησίας και στον… αναβρασμό, είναι οριστικό ότι θα πραγματοποιηθεί και ορίστηκε να γίνει αυτό αύριο Τρίτη (12/4). Κλήθηκε να παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, Μίλοραντ Μάζιτς, για να αιτιολογήσει την απόφασή του για τον υποβιβασμό τεσσάρων διαιτητών Α Κατηγορίας.

Υπενθυμίζουμε ότι επίσημες αντιδράσεις προέκυψαν τις προηγούμενες ημέρες από ΑΕΚ, Ανόρθωση, Ομόνοια και Απόλλωνα, με ανακοινώσεις είτε επίσημες τοποθετήσεις και με τον ΑΠΟΕΛ να απαντάει με δική του ανακοίνωση υπερασπίζοντας τη θέση του με αναφορά προς τις προαναφερθείσες ομάδες, τύπου «σε ένα βράδυ έγιναν υπερασπίστριες των Κυπρίων διαιτητών».

Στην συνεδρία αυτή θα ξεκαθαρίσει εάν τελικά περάσει η εισήγηση του Σέρβου επικεφαλής της ΕΔ, ποια συνέχεια θα δοθεί στο όλο θέμα και αν θα βγει κάτι σημαντικό όσον αφορά στην πιθανότητα καθόδου ξένων διαιτητών για τον αγωνιστικό χώρο.

Πάντως, όπως αναφέραμε σε προηγούμενό μας ρεπορτάζ, ο Μάζιτς (δες εδώ) είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του και να τις τεκμηριώσει κιόλας, ενώ πληροφορίες της ιστοσελίδας μας αναφέρουν πως οι προθέσεις του Σέρβου ήταν καθορισμένες πριν από τον επαναληπτικό Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ όσον αφορά στους διαιτητές τους οποίους αποφάσισε να υποβιβάσει. Κι αυτό επειδή πρόκειται για διαιτητές οι οποίοι πολύ συχνά λάμβαναν βαθμολογία χαμηλή, ενίοτε κάτω από τη βάση από τους παρατηρητές διαιτησίας.

Υπενθυμίζουμε επίσης τα όσα μετέφερε ο συνάδελφος Ανδρέας Μιχαήλ, στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 95,0, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στο Ολυμπιακός - Ομόνοια, o ο οποίος είχε συζήτηση με τον Μάζιτς. Με τον τελευταίο να μεταφέρει στον Ανδρέα Μιχαήλ ότι έχει τεκμηριωμένα στοιχεία, σχετικά με τους λόγους και τις αιτίες που «καρατόμησε» τους τέσσερις διαιτητές.

«Έχω τεκμηριωμένες απαντήσεις για τον κάθε ένα ξεχωριστά και είμαι έτοιμος να τις παρουσιάσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάζιτς. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μάζιτς «αφαίρεσε» από τον κατάλογο τους Βασίλη Δημητρίου, Νικόλα Νεοκλέους, Λούκα Σωτηρίου και Αναστάση Αναστάση και παράλληλα το δικαίωμα να σφυρίζουν σε αγώνες πρώτης κατηγορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση