ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

(ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ) Ποιος ορίζει τους ρεφ;

Ιδιαίτερα για τα ντέρμπι... οι μάχες φουντώνουν

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Έντονο ήταν το παρασκήνιο όσον αφορά τον ορισμό των διαιτητών για την αγωνιστική που μας έρχεται. Επ’ αυτού καθόλου τυχαία δεν ήταν η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των ορισμών, καθότι οι διαιτητές των αγώνων γνωστοποιούνταν μια μέρα πριν να ξεκινήσει η αγωνιστική κάτι που δεν έγινε τούτη την εβδομάδα.

Σ’ αντίθεση με το τι συνέβαινε μέχρι τώρα, για τους διαιτητές αυτής της αγωνιστικής, δημοσιοποιήθηκε μια μέρα πριν τον αγώνα, ο διαιτητής για το ματς Δόξα- Σαλαμίνα ενώ μια μέρα μετά (σήμερα) γνωστοποιήθηκαν όλοι οι υπόλοιποι.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας μας αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη καθόλου τυχαία δεν ήταν καθότι η πίεση προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας ήταν πέρα για πέρα έντονη μ’ αποτέλεσμα να παρατηρηθεί η καθυστέρηση.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τους ορισμούς κύριος Λαγιέκ, φαίνεται να βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθότι η πίεση των ομάδων ολοένα και αυξάνεται ενώ όσο προχωρούμε στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Ιδιαίτερα δε, όσον αφορά τα ντέρμπι, υπάρχουν έντονες διαφωνίες…. και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Λουκάς Σωτηρίου καλείται συνεχώς για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Στο χώρο μάλιστα, έχουν πλέον κατανοήσει ότι αν συνεχιστεί να ορίζεται ο εν λόγω διαιτητής το πιο πιθανό είναι να καεί και αυτός. 

Ως προς τα ματς της αγωνιστικής, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ μετά δυσκολίας βρήκαν συμβιβαστική λύση, καθώς για τον Βασίλη Δημητρίου είχαν παράπονα κατά καιρούς και οι δύο ομάδες. Πηγή πληροφόρησης μας ανέφερε ότι για το ντέρμπι της αγωνιστικής προοριζόταν ο Λεόντιος Τράττος ο οποίος τελικά δεν ορίστηκε για λόγους που δεν γνωρίζουμε.

Πρόβλημα προέκυψε και για τον αγώνα ΕΝΠ-Απόλλων αφενός γιατί η Ένωση έχει πολλά παράπονα από τις φετινές διαιτησίες και αφετέρου γιατί ο Απόλλωνας έχει στη μπλακ λίστ κάποιους συγκεκριμένους διαιτητές.

Ανάμεσα σ’ αυτά που συμβαίνουν, παρατηρήθηκε και το παράδοξο να οριστεί ως τέταρτος διαιτητής στον αγώνα Εθνικός Ομόνοια, ο Κωνσταντίνος Φελλάς ο οποίος κατά γενική ομολογία τα έκανε μαντάρα στον αγώνα ΑΕΚ-ΕΝΠ μόλις πριν από μια εβδομάδα.

Το κυρίως ζουμί στο θέμα διαιτησίας, έχει να κάνει με το ότι ο κύριος Λαγιέκ δεν κατάφερε προς το παρόν να επιβάλει την παρουσία του στο χώρο της διαιτησίας μ’ αποτέλεσμα αρκετοί πιο έμπειροι του, πρώην διαιτητές και νυν παρατηρητές, να παίρνουν σημαντικές αποφάσεις, τις οποίες όμως δεν εξουσιοδοτούνται να λαμβάνουν.

Με αυτά και με αυτά, αρκετοί είναι αυτοί που ανησυχούν ότι ο Γάλλος αρχί- ρεφερί θα καταστεί ως διακοσμητικό στοιχείο και κάποιοι άλλοι πιο μπασμένοι οι απόλυτοι κυρίαρχοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση

<