ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

VAR: Μία λανθασμένη παρέμβαση

Ο απολογισμός του για την 1η και 2η αγωνιστική της β’ φάσης

24sports team

info@24sports.com.cy

Μετά και την ολοκλήρωση του αγώνα του Εθνικού Άχνας με την Ομόνοια Λευκωσίας, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR στην 1η και στη 2η αγωνιστική της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 12 αγώνες που διεξήχθησαν, έγινε έλεγχος σε 78 συνολικά φάσεις.

Οι 14 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 31 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 33 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Από τις 78 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 8 και σε 7 από αυτές, έγινε χρήση του On Field Review.

Οι επτά περιπτώσεις που έγινε χρήση του On Field Review, αφορούσαν οι πέντε σε περιπτώσεις πέναλτι και η δύο για κόκκινη κάρτα. Για εξέταση των πιο πάνω φάσεων, χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 110 δευτερόλεπτα. Για την εξέταση αυτής της φάσης χρειάστηκαν 70 δευτερόλεπτα.

Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ, στους υπό αναφορά δώδεκα αγώνες, διαπίστωσε πως σε μια περίπτωση, λανθασμένα το VAR έκανε παρέμβαση ενώ η απόφαση του διαιτητή ήταν σωστή.

Από τους 12 αγώνες, στους 8 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους 4 αγώνες ήταν ξένοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση