ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απολογισμός VAR: «Δεν διαπιστώθηκε οποιοδήποτε λάθος»

Η ΚΟΠ για την 3η και 4η αγωνιστική της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Cyta

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR για την 3η και 4η αγωνιστική της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 14 αγώνες που διεξήχθησαν, έγινε έλεγχος σε 72 συνολικά φάσεις.

Οι 8 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 19 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 45 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Από τις 72 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 8 και σε 5 από αυτές, έγινε χρήση του on field review.

Οι παρεμβάσεις του VAR για on field review αφορούσαν δύο πέναλτι για χέρι, μια κόκκινη κάρτα για βιαιότητα, την ακύρωση ενός πέναλτι αφού δεν υπήρξε παράβαση και την ακύρωση ενός τέρματος αφού προηγήθηκε χέρι.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 70 δευτερόλεπτα.

Η παρέμβαση του VAR χωρίς on field review αφορούσε την ακύρωση τριών τερμάτων για offside.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των πιο πάνω φάσεων ήταν 60 δευτερόλεπτα.

Στους υπό αναφορά δεκατέσσερις αγώνες, σε 8 περιπτώσεις, λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών διορθώθηκαν από το VAR ενώ δεν διαπιστώθηκε οποιοδήποτε λάθος στην χρήση του VAR ή στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου του VAR.

Από τους 14 αγώνες, στους 7 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους 7 αγώνες ήταν ξένοι.

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση