ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανδρέου: «Καμία υπόθεση δεν μπαίνει στα συρτάρια»

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας στον ΣΠΟΡ FM 95,0

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου της μητέρας του Μενέλαου Αντωνίου: «Η συγκεκριμένη υπόθεση διερευνάται. Εμείς δεν έχουμε πει ότι ο εμπρησμός συνδέεται άμεσα με το συγκεκριμένο πρόσωπο (σ.σ. τον Μενέλαο Αντωνίου). Γίνονται εξετάσεις σε διάφορες κατευθύνσεις. Επειδή έχουμε ακούσει ότι ποτέ δεν εξιχνιάστηκε τέτοια υπόθεση, υπήρξαν υποθέσεις που εξιχνιαστήκαν. Μιλώ γενικά για όλες τις υποθέσεις, δεν ξεχωρίζω τις υποθέσεις που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Για τους διαιτητές υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις οι οποίες ακόμα διερευνώνται. Είναι δύσκολες αυτές οι περιπτώσεις. Πολλές φορές η σιωπή της Αστυνομίας δεν σημαίνει κατά ανάγκη ότι έχουμε κάτι να κρύψουμε. Το να αποκαλύπτουμε τέτοιες πληροφορίες είναι πολύ επιβλαβές για το ανακριτικό έργο. Εμείς σε όλες αυτές τις υποθέσεις που τις θεωρούμε πολύ σοβαρές, δεν σταματά ποτέ η διερεύνηση μέχρι να εξιχνιαστούν. Δεν βρίσκονται στα συρτάρια οι υποθέσεις, αν δεν εξιχνιαστούν δεν σταματά ποτέ η διερεύνηση.

Γίνονται ανακρίσεις, καλούνται στα ΤΑΕ διάφορα ύποπτα πρόσωπα. Για να μπορέσει να καταχωρηθεί μια υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου η μαρτυρία πρέπει να είναι τέτοια την οποία θα πρέπει να τη δεχτεί τον δικαστήριο. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν κατευθύνσεις και ενδείξεις όμως δεν μπορούμε τις οδηγήσουμε ενώπιον δικαστηρίου. Σε τέτοιες υποθέσεις όλα τα τεκμήρια καταστρέφονται. Εμείς αναζητούμε μαρτυρία. Το κλειδί είναι στα χέρια των παραπονούμενων. Εάν δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση από τα πρόσωπα που δέχονται τις επιθέσεις, αντιλαμβάνεστε ότι λειτουργούμε στα τυφλά. Κάθε φορά που υπάρχουν τέτοιες υποθέσεις δημιουργείται ανακριτική ομάδα. Ο ρόλος μας είναι στον ανακριτικό τομέα και στην καταστολή και πρόληψη. Έχουμε λάβει επιπρόσθετα μέτρα σε κάποιες περιπτώσεις. Όμως στις περιπτώσεις που γίνονται αυτά τα αδικήματα, εμείς προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την μαρτυρία. Καμία υπόθεση δεν μπαίνει στα συρτάρια».

Για τις συλλήψεις στο ΓΣΠ: «Σε έρευνες που έγιναν έξι πρόσωπα συλλήφθηκαν για αυτόφωρα αδικήματα. Έχουν εξασφαλιστεί για αυτούς διατάγματα αποκλεισμού από τα γήπεδα μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων».

Για τα δακρυγόνα που έπεσαν στη Βόρεια: «Μετά τη λήξη του αγώνα και ενώ είχε ανακοινωθεί από τα μεγάφωνα του γηπέδου ότι θα έπρεπε οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας να παραμείνουν για λίγη ώρα στην κερκίδα. Φαίνεται ότι μερίδα οπαδών του Απόλλωνα είχε προσπαθήσει να γκρεμίσει τις μεταλλικές πύλες, με αποτέλεσμα να γίνει μερική χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία. Τη δεδομένη στιγμή λήφθηκε αυτή η απόφαση που εκ του αποτελέσματος φάνηκε να ήταν και η πιο σωστή»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση