ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αμφισβητεί Λαγιέκ ο Σκαπούλλης

Σε σχέση με την ανάλυση φάσης στην ΚΟΠ

Μια γραπτή δήλωση έκανε ο πρώην εκπαιδευτής διαιτησίας ΚΟΠ και UEFA Χρίστος Σκαπούλλης, σε σχέση μια φάση που αναλύθηκε στη σελίδα της ομοσπονδίας για το ενδεχόμενο καθαρής ευκαιρίας επίτευξης τέρματος.

Αναλυτικά:

«Προφανής ευκαιρία επίτευξης τέρματος.

Σχετικά με την πιο πάνω φάση διευκρινίζω τα πιο κάτω.

1.Η διατύπωση του κανονισμού είναι ορθή.

2.Η απόφαση για την συγκεκριμένη φάση με αρ. 9 είναι ολότελα λανθασμένη.

Η ορθή απόφαση είναι ότι αφού ο Διαιτητής λανθασμένα δεν τιμώρησε το χέρι του επιθετικού στη συνέχεια η επόμενη του απόφαση έπρεπε να ήτο πέναλτι και κόκκινη κάρτα όχι κίτρινη διότι ο τερματοφύλακας δεν προσπάθησε να παίξει την μπάλα η οποία ήταν στον αέρα όταν έγινε η παράβαση στο έδαφος από τον τερματοφύλακα.

4.Η συγκεκριμένη φάση αναλύθηκε στο σεμινάριο των διαιτητών από τον Κον Hugh Dallas αξιωματούχο της UEFA για θέματα διαιτησίας και η απόφαση ήταν σαφής.

Ήταν πέναλτι και κόκκινη κάρτα γιατί ο τερματοφύλακας δεν προσπάθησε να παίξει την μπάλα.

Είναι προφανές ότι ο Κος Λαγιέκ εκφράζει τις δικές του αποφάσεις κα όχι αυτές πού δίδει η UEFA.

6.Για τούτο η UEFA εξέφρασε στον Κον Λαγιέκ την δυσφορία της και του σύστησε να σέβεται και να ακολουθεί τIς αναλύσεις και αποφάσεις της και όχι να ενεργεί αυτοβούλως.

7.Πολλοί διαιτητές και παρατηρητές εξέφρασαν την δυσφορία των η οποία είναι και εμφανής στην αντίδραση της UEFA η οποία θα παρακολουθεί και θα επεμβαίνει όταν χρειάζεται.

Η παρέμβαση μου είναι επιβαλλόμενη γιατί ο κύπριος φίλαθλος διαιτητές και παρατηρητές πρέπει να τυγχάνουν μίας σωστής πληροφόρησης».

Χρίστος Σκαπούλλης

Πρώην διεθνής διαιτητής και παρατηρητής.

Πρώην εκπαιδευτής,ΚΟΠ και UEFA

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση

X