ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φάκελος Παναγή: «Έπρεπε να πάει ο Άρης»

Διαβάστε όλα ειπώθηκαν στη σημερινή δικάσιμο

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Συνεχίστηκε η δικάσιμος σχετικά με την δίκη εις την οποία κατηγορούμενος είναι ο Μιχάλης Αργυρού με μάρτυρα κατηγορίας τον πρώην διαιτητή Μάριο Παναγή, όπου και για μια ακόμη φορά ακούστηκαν σοβαρότατες τοποθετήσεις.

Ως γνωστόν, κατηγορούμενος είναι ο νυν παρατηρητής αγώνων και εκπαιδευτής του VAR στην Κύπρο, Μιχάλης Αργυρού, ενώ μάρτυρας κατηγορίας είναι ο πρώην διεθνής διαιτητής, Μάριος Παναγή.

Ο Μιχάλης Αργυρού κατηγορείται για αδικήματα που αφορούν διέγερση για διάπραξη ποινικού αδικήματος, δηλαδή της αποδοχής ωφελήματος με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά.

Συγκεκριμένα κατά την αντεξέταση του Μάριου Παναγή από τον δικηγόρο του κατηγορούμενου Μιχάλη Αργυρού, ο πρώην διεθνής διαιτητής επανέλαβε τους ισχυρισμούς του όσον αφορά τον αγώνα ΕΝΠ- ΆΡΗΣ που διεξήχθη το 2012 και έκρινε την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Μάριος Παναγή όπως ισχυρίζεται αρνήθηκε στον Μιχάλη Αργυρού να διαιτητεύσει το ματς και μάλιστα ο ίδιος πρότεινε τον Βασίλη Δημητρίου για τον οποίο όπως είπε «ήξερα το βίος και την Πολιτεία του».

Όπως μάλιστα ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο Μάριος Παναγή ανέφερε ότι είχε προαποφασιστεί να διαβαθμιστεί ο Άρης, όπως προκύπτει από τα γεγονότα, και όχι ο Εθνικός και η ΕΝΠ.

Ανάμεσα στα άλλα, καταλόγισε στον Μιχάλη Αργυρού ότι ήταν ο συνδετικός κρίκος του κ. Ρέικβαρντ και του τότε πρώτου αναπληρωτή προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα.

Η συνέχεια της δίκης ορίστηκε για τις 25 Νοεμβρίου.

Η ιστοσελίδα μας, www.24sports.com.cy, σας μετέφερε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της σημερινής δικάσιμου:

Τέλος της αντεξέτασης του Παναγή, με την συνέχεια της δίκης να ορίζεται στις 25/11 η ώρα 10:30. 

- Παναγή: «Ο κύριος Αργύρου ήταν ο συνδετικός κρίκος του κυρίου Ρέικβαρτ και του Κούμα»

- Παναγή: «Εγώ τους είπα να βάλουν τον Βασίλη Δημήτριου, εμένα μην με βάλετε». Εν συνεχεία ο Παναγή διευκρίνισε ότι τους πρότεινε αυτόν γιατί ήξερε τον βίο και πολιτεία του. 

- Δικηγόρος Αργυρού: «Φαίνεται να είχες και συμμετοχή στο στήσιμο του παιχνιδιού»

- Παναγή: «Ανάφερα κάποια γεγονότα σε δημοσιογραφική διάσκεψη το 2014, αποφάσισα να πω κάποια πράγματα, σας το ξαναείπα και προηγουμένως, καλέστηκα από τον Γενικό Εισαγγελέα να δώσω κατάθεση».

- Παναγή: «Η δική μου εικόνα στο γήπεδο δεν επιτρέπει σε κανένα να αμαυρώνει το όνομά μου»

- Παναγή: «Δεν ήμουν ορισμένος ποτέ σε κρίσιμο παιχνίδι διαβάθμισης, δεν έχω οριστεί ποτέ σε παιχνίδι που να κρίνει την διαβάθμιση».

- Δικηγόρος Αργυρού: «Απάντησες στον κύριο Αργυρού ότι αν παίξω θα είναι 50-50 όπως έκανα πάντα»

«Να βοηθήσεις λιον την κατάσταση» και ότι δεν του είπε ούτε ποια ομάδα να βοηθήσει. Ο Παναγή είπε ότι, «ήταν ξεκάθαρο ποια ομάδα ήθελαν να βοηθήσω».

Δικηγόρος Αργυρού: Λέει στον Παναγή ότι έκανε ερμηνεία των όσων του είχε πει τότε ο Αργυρού για το παιχνίδι ΕΝΠ - ΑΡΗΣ. 

- Ο  δικηγόρος το αμφισβητεί λέγοντας ότι «όλα αυτά είναι δικά του συμπεράσματα».

- Ο Παναγή ανέφερε ότι ο Εθνικός και το Παραλίμνι «δεν έπρεπε να παν διαβάθμιση, έπρεπε να πάει ο Άρης» και σύμφωνα με τον ίδιο αυτό προέκυπτε από τα γεγονότα.

Ο Παναγή έκανε αναφορά σε ένα ταξίδι που είχε κάνει ο Ρέικβαρτ στην Ολλανδία και καθυστέρησε ένα μήνα να έρθει Κύπρο από την προγραμματισμένη ημερομηνία, μετά τις αποκαλύψεις. Αναφέρθηκε επίσης, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή του Ρέικβαρτ, που όπως ισχυρίστηκε ο τότε αρχηγός της Αστυνομίας, είπε ότι έκανε λάθος που δεν τον πήρε από την Ολλανδία για εξετάσεις.

Για τον ισχυρισμό ότι στις 7 Απριλίου ο Ρέικβαρτ ομιλούσε στο τηλέφωνο για παιχνίδι που δεν ήρθε το αποτέλεσμα που ήθελε, ο δικηγόρος επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει με ποιον μιλούσε στο κινητό. Ο Παναγή εξήγησε ότι ο Αργυρού του είπε, ότι μιλούσε με τον Κούμα και από τις κινήσεις του αλλά και γνωρίζοντας τον, ήταν σίγουρος ότι μιλούσε με Κούμα, αν και δεν μπορούσε να ξέρει με άλλο τρόπο.

- Παναγή: «Ψεύδεστε, εγώ ορκίστηκα να πω την αλήθεια, εγώ έκανα δημοσιογραφική διάσκεψη, δεν πήγα στην Αστυνομία, ο γενικός εισαγγελέας μου ζήτησε να δώσω κατάθεση»

- Δικηγόρος Αργυρού: «Τα πράγματα που περιγράφεις ποτέ δεν συνέβησαν, τα σκέφτηκες μόνος σου κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες» 

- Παναγή: «Δεν γνωρίζω»

- Δικηγόρος Αργυρού: Ρώτησε τον Παναγή αν άκουσε κάτι και ο Βίκτωρος για το στήσιμο του παιχνιδιού ΑΡΗΣ - ΕΝΠ

Στις 7 Απριλίου 2012 μετά το παιχνίδι Ολυμπιακός - Ένωση, στο οποίο διαιτητής ήταν ο Παναγή, πήγαν στον σύνδεσμο διαιτητών που στεγάζεται κοντά στο ΓΣΠ, για φαγητό με τον βοηθό του Σωτήρη Βίκτωρος και βρήκαν τον Αργυρού με τον Ρέικβαρτ.

- Παναγή: «Ο Κούμας το 2012 προέδρευε μιας υποομάδας στην ΚΟΠ που ήταν αρμόδια για θέματα της διαιτησίας»

Ο  Ρέικβαρτ ήταν υπεύθυνος για ορισμούς διαιτητών στην Α και Β κατηγορία. 

Ο Παναγή σημείωσε ότι, ο Ρέικβαρτ το 2012 στο γραφείο των διαιτητών είπε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα προστάτη που του προκαλούσε συχνοουρία ένεκα του ότι ένιωθε πιεσμένος από τον ορισμό των διαιτητών. Η απάντηση του συνδέσμου ήταν να κάνει σωστά την δουλεία του και θα είχε την στήριξή τους.

 Συνεχίζεται η αντεξέταση από τον συνήγορο υπεράσπισης του Αργυρού. Ο δικηγόρος του Αργυρού ζήτησε από τον Παναγή να εξηγήσει τι δουλειά ακριβώς κάνει ο Ρέικβαρτ, με τον Παναγή να απαντά ότι ήταν ο υπεύθυνος που ορίζει τους διαιτητές.

 

 

 

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση

<