ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόταση για 16 ομάδες στην Α’ κατηγορία!

Αυτή θα είναι η πρόταση των ομάδων της Β’ κατηγορίας

Το ποδόσφαιρο της Κύπρου βρίσκεται αυτή την στιγμή σε μια κατάσταση με πολλά ερωτηματικά. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για την επόμενη μέρα αλλά υπάρχει και η αισιοδοξία πως ότι και αν συμβεί η φετινή χρονιά θα ολοκληρωθεί. Υπάρχουν όμως τα ερωτηματικά και στην β κατηγορία και το θέμα δεν είναι καθόλου απλό. Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής του Άρη, Λύσανδρος Λυσάνδρου, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για το ρόλο του στον Άρη: «Απ’ την αρχή της ποδοσφαιρικής χρονιάς είχε μια τριμελή επιτροπή στην διοίκηση. Μετά την βομβιστική επίθεση που έγινε κάναμε νέα συνέλευση και ανέλαβα εγώ. Από οικονομικής πλευράς είμαστε καλύτερα και αν δεν διακοπτόταν το πρωτάθλημα είχαμε πίστη πως θα μπορούσαμε να πάρουμε την άνοδο».

Για τον Λιάσο Λουκά: «Κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και αυτό φαίνεται στο γήπεδο καθώς κατάφερε να διαχειριστεί το ρόστερ με πολλούς νεαρούς και λίγους ξένους».

Για την τηλεδιάσκεψη: «Έγινε μια πρόταση απ’ τα σωματεία της δεύτερης κατηγορίας με την οποία ζητούμε αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν και τον Απρίλιο και τον Μάιο, να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να μην υπάρχει διαβάθμιση αλλά να ανέβουν τέσσερις. Ταυτόχρονα να γίνουν δυο όμιλοι των οχτώ ομάδων όπως ακριβώς και στην δεύτερη κατηγορία. Δεν υπάρχει ομάδα αδιάφορη με αυτό τον τρόπο και είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι μια ομόφωνη απόφαση. Θεωρώ πως θα είναι άδικο και για την Άρη και για την Αγία Νάπα που είναι στην 3η και 4η θέση να μην ανέβουν. Έχουν όλες τις ίδιες πιθανότητες να πάνε στην πρώτη κατηγορία και θεωρώ άδικο να μην αγωνιστούν και να μπορέσουν να παλέψουν για άνοδο».

Για το αν υπάρχει επαφή με τις ομάδες του Β’ γκρουπ της Β’ κατηγορίας: «Ναι έγινε συζήτηση και απ’ όσα ξέρω είναι ομόφωνη απόφαση. Το σκεπτικό μας πάντα είναι αν δεν μπορεί να γίνει το πρωτάθλημα μας τον Μάιο».

Για το νομικό κομμάτι: «Είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το χαρακτήρισε πόλεμο και τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Είναι νόμιμη η οποιαδήποτε αλλαγή. Είμαι σίγουρος πως η ΚΟΠ θα συζητήσει για το καλύτερο για τα σωματεία».

Αν απαιτείται γενική συνέλευση: «Απαιτείται ναι αλλά δεν χρειάζεται ψηφοφορία. Αν υπάρχει γραπτή δήλωση απ’ τα σωματεία τότε θεωρώ πως είναι και ψήφος».

Για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών: «Απασχολεί όλο τον κόσμο αυτό. Σε αυτό το στάδιο αν ο ποδοσφαιριστής δεν συναινέσει στη διακοπή του συμβολαίου του οφείλει το σωματείο να του καταβάλει το μισθό του. Περιμένουμε τα μέτρα και ίσως και μια οικονομική στήριξη απ’ τον Παγκόσμιο Οργανισμό στην κάθε Ομοσπονδία. Κανένα συμβόλαιο στην Κύπρο δεν προνοεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Για το αν υπάρχει παραθυράκι για επιστροφή στις προπονήσεις: «Δεν υπάρχει παραθυράκι για να ξεκινήσει προπόνηση. Απαγορεύεται να αθλούνται σε ανοικτούς χώρους».

Για το αν τα διατάγματα θα σταματήσουν να υφίστανται και πως: «Όταν η κατάσταση ομαλοποιηθεί τότε τα διατάγματα θα αποσυρθούν. Είναι δεδομένο αυτό και γι’ αυτό υπάρχουν και ημερομηνίες».

Για το αν μπορεί ο ΠτΔ να πάρει τέτοια μέτρα: «Ναι υπάρχει και προνοείται απ’ το ίδιο το σύνταγμα. Υπάρχει μια πανδημία που οδηγεί τους κυβερνόντες στο να πάρει αυστηρά μέτρα, κάποια καταπατούν και ατομικές ελευθερίες αλλά είναι για το δημόσιο όφελος. Είδαμε τι έγινε σε Ιταλία και Ισπανία. Η δική μου άποψη είναι πως καλός έχουν παρθεί τα μέτρα και η νομική πτυχή λέει πως ναι μπορεί να πάρει τέτοια μέτρα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Β Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X