ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Χατζηδημητρίου: «Ο αποκλεισμός ήταν εξοντωτική ποινή»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο νομικός του ΠΑΣΠ

Αθώωση αποφάσισε το εφετείο για τους δύο ποδοσφαιριστές της ΠΑΕΕΚ, Πίτερ Οφορνάντου και Κύπρο Ονησιφόρου, που τιμωρήθηκαν από τον Αθλητικό Δικαστή με ισόβιο αποκλεισμό. Στο πλαίσιο αυτό,ο νομικός του ΠΑΣΠ, Λούης Χατζηδημητρίου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Τα κυριότερα σημεία:

Για την απόφαση του εφετείου«Χαιρόμαστε και είμαστε ανακουφισμένοι, τεράστια η σοβαρότητα των ποινών αφού στέρησαν σε δύο ανθρώπους το να μπορούν να ασκούν το επάγγελμα τους. Το άγχος που είχαν οι δύο ποδοσφαιριστές εξαφανίστηκε με την τελική απόφαση. Το λυπηρό είναι ότιο ένας δεν ήξερε ότι γινόταν διαδικασία εναντίον του, έπρεπε να κινηθούμε άμεσα καθώς η ποινή ήταν άδικη και δικαιωθήκαμε στο τέλος».

Που στηρίχτηκε η ακύρωση της έφεσης: « Κατά τη δική μας άποψη αρκετά πράγματα έπρεπε να γίνουν διαφορετικά. Βάσει της νομοθεσίας η Ομοσπαονδία υποχρεούτο να κάνει έρευνα και μετά να προχωρήσει στην τιμωρία. Αυτό είπε και το εφετείο, δεν υπήρχε λόγος να εξετάσει περαιτέρω αφού δεν υπήρχε έρευνα».

Για την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή: «Στηρίχθηκε στην έκθεση της UEFA και τις καταγγελίες αππό την επιτροπή δεοντολογίας. Η έκθεση της UEFA δεν ανέφερε κάτι ιδαίτερο, έγραφαν ότι είχαν περίεργη συμπεριφορά. Δεν είναι σε θέση να κρίνει μόνιμο παράπτωμα.Η επιτροπή Δεοντολογίας μελέτησε κατά πόσο ε΄γιναν ποινικά αδικήματα και έκανε μια έκθεση προς την Ομοσπονδία, η ΚΟΠ έπρεπε να κάνει πειθαρχική έρευνα και μετά να τιμωρήσει. Γι’ αυτό τον λόγο το εφετείο ακύρωσε την τιμωρία. Όταν ο Αθλητικός Δικαστής, εξέδωσε τις αποφάσεις βάσει των δεδομένων που είχε, δεν είχε μπροστά του τις θέσεις των ποδοσφαιριστών».

Αν ο αθλητικος δικατής έπραξε σωστά: «Η θέση μας την οποία προβάλαμε και χθες ήταν ότι δεν ήταν αρκετά τα στοιχεία του Αθλητικού δικαστή, δεν μπορείς να καταδικάσεις ένα ποδοσφαιριστή βάσει ένος βίντεο, λέγοντας ότι θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα».

Για το καταστατικό της ΚΟΠ: «Πρέπει να μελετηθούν και να γίνουν πιο ανθρώπινοι και πιο λογικοί οι κανονισμοι. Ο αποκλεισμός είναι εξοντωτική ποινή. Θα πρέπει οι κανονισμοί να γίνουν πιο ρεαλιστικοί και πιο σωστοί».

Για τους δύο ποδοσφαιριστές: «Οι δύο ποδοσφαιριστές τώρα μπορούν κανονικά να συνεχίσουν να παίζουν ποδόσφαιρο σε ομάδα. Είναι θέμα δικό τους το αν θα ζητήσουν αποζημίωση ή κάτι άλλο, πάντως κάτι τέτοι δεν λέχθηκε χθες. Θα πρέπει να ηρεμήσουν και να ψάξουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Ήταν παρόντες χθες στο εφετείο».

Τι γίνεται με την τιμωρία των σωματείων: «Είναι παντελώς διαφορετική η τιμωρία, δεν υπάρχει οποιοδήποτε δικαίωμα να αντιστραφεί η απόφαση. Όταν έρθει έκθεση από την UEFA αυτό το σωματείο θα τιμωρήθει. Η ΚΟΠ λέει ότι αν ερθει έκθεση για ένα σωματείο τότε τιμωρείται. Για τους ποδοσφαιριστές είναι διαφορετικό μπορούν να προβούν σε έφεση».

Για το μέλλον με ανάλογες αποφάσεις: «Μετά την χθεσινή απόφαση είναι ξεκάθαρο ότι η κάθε ομοσπονδία θα πρέπει να κάνει δική της έρευνα. Αν γίνει παράβαση θα πρέπει να το ερευνήσει η Ομοσπονδία. Δεν θα πρέπει να το κρίνει ο νομικός».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΠΑΕΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση