ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Β’ Κατηγορία: Ξεκινούν… και ο Θεός βοηθός

Αρχίζει το… ιστορικό πρωτάθλημα των 18 ομάδων

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

To Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας 2020/2021 αρχίζει. Ένα πρωτάθλημα που δεν μοιάζει με τα προηγούμενα. Ένας ιός έφερε τα πάνω κάτω. 18 ομάδες λαμβάνουν μέρος. Ναι, 18.

Ενας μαραθώνιος που αναγκάζει τις ομάδες σε μεγαλύτερα έξοδα. Γιατί απαιτούνται ισχυρότερα και πιο ανθεκτικά ρόστερ και βέβαια περισότερες μετακινήσεις.

Μέχρι την Πέμπτη δεν ήταν σίγουρο αν θα άρχιζε το πρωτάθλημα με κύριο κώλυμα την ισχυριζόμενη αδυναμία των σωματείων να καταβάλουν τα έξοδα για τα τεστ για το Covid19.

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα ισχύει η αυτόματη άνοδος των δύο πρώτων ομάδων στην Α’ Κατηγορία.

Θα ισχύσει επίσης η αυτόματη διαβάθμιση των έξι τελευταίων ομάδων στον τελικό πίνακα κατάταξης του Πρωταθλήματος. Από αυτά τα δεδομένα ς και μόνο εκείνο που μπορεί κανείς να υποθέσει είναι ότι το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ενδιαφέρον και αμφίρροπο.

Η αρχική  άποψη που ήθελε το πρωτάθλημα να έχει δυο δυνατά φαβορί- Αλκή, Άρης λόγω ιστορίας και παράδοσης- με την παράλληλη μη πτώση ομάδων που για τη Β’ κατηγορία αποτελούν μεγάλες δυνάμεις, δεν φαίνεται επί του παρόντος να ισχύει γιατί ομάδες όπως ΠΟ Ξυλοτύμπου, ΑΣΙΛ, ΠΑΕΕΚ, Ονήσιλος προέβηκαν σε σημαντική ενίσχυση και δείχνουν απαιτητικές, ενώ ομάδες όπως η Αγία Νάπα και η Αναγέννηση είναι πάντοτε υπολογίσιμες.

Χαρακτηριστικό των ημερών και των... δυσκολιών, το γεγονός ότι μέχρι χθες  δεν ήταν σίγουρο αν θα άρχιζε το πρωτάθλημα με κύριο κώλυμα την ισχυριζόμενη αδυναμία των σωματείων να καταβάλουν τα έξοδα για τα τεστ για το Covid19. Επίσης έθεταν το γεγονός ότι δεν είχαν μπάλες, ενώ θέλουν μεγαλύτερο πόσο τηλεοπτικής χορηγίας. Κάτι λέχθηκε και για τους αντιπρόσωπους των στην ΚΟΠ. Οτι δηλαδή πρέπει να είναι άνθρωποι που νοιάζονται. Μα τα σωματεία δεν είναι που τους ορίζουν αυτούς τους ανθρώπους;

Η ΚΟΠ τελικά ενημέρωσε τα σωματεία ότι δεν χρειάζεται να προβαίνουν σε τεστ για το Covid19 και το πρόβλημα που πήγαινε να δημιουργηθεί – η μη έναρξη δηλαδή- ξεπεράστηκε. Προσωρινά, όπως γίνεται κατανοητό, γιατί ουσιαστική λύση δεν επήλθε. Το θέμα είναι απλό. Αν εντοπιστεί κρούσμα σε ομάδα θα γίνουν τεστ. Ποιος θα επιβαρυνθεί;

Σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 θα ανοίξει η αυλαία του Πρωταθλήματος.

Χρονικά πρώτος θα διεξαχθεί ο αγώνας στο Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας μεταξύ του τοπικού Ονήσιλου με τον Άρη θα αρχίσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από τη Cytavision.

Το πρόγραμμα με τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της πρεμιέρας:

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης των αγώνων στις16:45,)
Κούρης Ερήμης – Ομόνοια Ψευδά (Κοινοτικό Στάδιο Ερήμης)
ΑΕΖ – Ομόνοια Αραδίππου (Κοινοτικό Στάδιο Παρεκκλησιάς)
Διγενής Μόρφου – Αλκή Ορόκλινη (Μακάρειο Στάδιο)
ΑΣΙΛ – ΘΟΙ Λακατάμιας (ΑΕΚ Αρένα)
ΠΑΕΕΚ – Αχυρώνας Λιοπετρίου (Στάδιο «Κερύνεια Επιστροφή»)
ΑΟΑΝ – Οθέλλος Αθηαίνου (Δημοτικό Στάδιο Αγίας Νάπας)
Ακρίτας Χλώρακας – Π.Ο. Ξυλοτύμπου 2006 (Κοινοτικό Στάδιο Χλώρακας)
Αναγέννηση Δερύνειας – Ε.Ν.Υ. Διγενής Ύψωνα (Στάδιο Αναγέννησης Δερύνειας)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Τελευταία Ενημέρωση