ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ομόνοια 29Μ για βαθμούς Αλκής: «Να μην εφαρμοστεί η προκήρυξη»

Επιστολή από τους «πράσινους» στην ΚΟΠ

Η Ομόνοια 29Μ έστειλε επιστολή προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), σχετικά με την αποχώρηση της Αλκής από το πρωτάθλημα και ζητά να μην εφαρμοστεί η προκήρυξη. 

Συγκεκριμένα η προκήρυξη της ΚΟΠ αναφέρει ότι: «Σε περίπτωση αποχώρησης (με οποιοδήποτε τρόπο) ομάδας από το Πρωτάθλημα μετά την έναρξη του, η ομάδα που αποχωρεί μηδενίζεται σε όλους τους αγώνες που έχει ήδη δώσει, ως επίσης και σε όσους ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος με 3-0 εις βάρος της και θα ισχύουν τα όσα αναγράφονται στην παρούσα προκήρυξη για αποχώρηση ομάδας». 

Ωστόσο όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη την τελική απόφαση θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ. Αυτό ζητά και η Ομόνοια 29Μ να κάνει η ΚΟΠ στην πιο κάτω επιστολή. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Θέμα: Αναστολή Λειτουργίας Αλκής Ορόκλινης και διαμόρφωση βαθμολογίας Επικοινωνούμε αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και επιθυμούμε να θέσουμε ενώπιον σας τις θέσεις μας όσο αφορά τον αντίκτυπο της διαφαινόμενης αποχώρησης της ομάδας της Αλκής Ορόκλινης από το Πρωτάθλημα Β Κατηγορίας 2022-2023.

Με βάση το άρθρο 12 του Κεφαλαίου της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Β Κατηγορίας ισχύουν τα ακόλουθα σε περίπτωση αποχώρησης ομάδας το πρωτάθλημα: «Σε περίπτωση αποχώρησης (για οπουδήποτε λόγο) ομάδας από το Πρωτάθλημα μετά την κλήρωση του, η ομάδα που αποχωρεί μηδενίζεται σε όλους τους αγώνες που έχει ήδη δώσει ως επίσης και σε όσους ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος με σκορ 3-0 εις βάρος της. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δύναται να αποφασίσει διαφορετικά από ότι προβλέπεται στο άρθρο 12, του Κεφαλαίου 6 της παρούσας Προκήρυξης». Είναι η θέση μας ότι η μορφή του φετινού πρωταθλήματος καθώς και το χρονικό σημείου που διαφαίνεται να προκύπτει η αποχώρηση της Αλκής Ορόκλινης από το πρωτάθλημα συνιστούν περίπτωση όπου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας πρέπει να εξασκήσει τη διακριτική ευχέρεια που του δίδεται και να αποφασίσει όπως μην εφαρμοστεί η προκήρυξη στην έκταση που αφορά το μηδενισμό της ομάδας της Αλκής στους αγώνες που έχει ήδη δώσει και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις ομάδες του πρώτου γκρουπ. Οι κύριοι λόγοι επί των οποίων εδράζεται η θέση μας είναι ότι με το πέρας του πρώτου γύρου ο κύκλος της Αλκής και των ομάδων του πρώτου γκρουπ αγωνιστικά έκλεισε και συνεπώς όλες οι ομάδες του πρώτου γκρουπ είχαν ίση ευκαιρία να αποκομίσουν βαθμούς καθώς δε θα ξαναβρεθούν αντιμέτωπες με την ομάδα της Αλκής. Συνεπώς εάν μηδενιστεί η ομάδα της Αλκής για τα παιχνίδια του πρώτου γύρου δε θα καταστεί δικαιότερο το πρωτάθλημα, ήτοι όλες οι ομάδες να πάρουν 6 βαθμούς από την Αλκή, αλλά αντίθετα θα ωφεληθούν ομάδες με μπόνους βαθμούς παρά το γεγονός ότι έκλεισε ο κύκλος του πρώτου γύρου και διαμορφώθηκε ειδική δεύτερη φάση. Συνεπώς καλούμε την ομοσπονδία να εξασκήσει τη διακριτική της ευχέρεια και να αποφασίσει όπως οποιαδήποτε προσθήκη βαθμών δεν αφορά τις ομάδες του πρώτου γκρουπ αλλά μόνο τις ομάδες που θα είχαν 2 αγώνες με την ομάδα της Αλκής. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

ΟΜΟΝΟΙΑ 29 M: Τελευταία Ενημέρωση