ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Μια τελευταία μάχη για τροποποίηση της κάρτας και ολόκληρου του τρόμονόμου»

Ανάρτηση από τον Εκτελεστικό Γραμματέα και επικεφαλής του Δ.Σ. της Ομόνοιας 29Μ

Ανάρτηση έκανε ο επικεφαλής του Δ.Σ. της Ομόνοιας 29ης Μαΐου, Αδάμος Ευσταθίου, αναφορικά με την κάρτα φιλάθλου.

Αναλυτικά:

«Ότι είναι καλό για τις αρχές μας
δεν μπορεί να είναι κακό για την ομάδα 

Προχθές αντιμετωπίσαμε για τους 16 του Κυπέλλου Κύπρου την Ανόρθωση Αμμοχώστου και τις τελευταίες μέρες με αφορμή τον συγκεκριμένο αγώνα ανοίχτηκε ξανά η συζήτηση για τον τρομονόμο και την κάρτα φιλάθλου.

Οι πλείστες συζητήσεις, μεταξύ οπαδών, φίλα προσκείμενων και άσχετων με το σωματείο μας, περιστρέφονταν γύρω από το τι είναι καλό και τι είναι κακό για την ομάδα και παράλληλα για το σωματείο.

Οι συγκεκριμένες συζητήσεις, κατά την γνώμη μου, ήταν και είναι σε λανθασμένη βάση αφού τα ψευτοδιλλήματα για το τι είναι καλό και τι είναι κακό για μια ποδοσφαιρική ομάδα υπήρξαν πάντοτε οι αφορμές για μεγάλες υποχωρήσεις του οπαδικού κινήματος.

Σίγουρα, αγωνιστικά και οικονομικά θα συνέφερε στο σωματείο μας το να κατακλειζόταν το βόρειο πέταλο από χιλιάδες κόσμο. Θα συνέφερε όμως πραγματικά , στο δικό μας σωματείο που ιδρύθηκε για τους λόγους που ιδρύθηκε, η παρουσία αυτού του κόσμου να ερχόταν μετά από μια μεγάλη υποχώρηση σε μια θέση αρχής;

Η δική μου άποψη είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν προς το συμφέρον του σωματείου αυτή η υποχώρηση και νιώθω την ανάγκη να το γράψω και δημόσια λόγω και της θέσης που κατέχω, αφού μπορώ να πω ότι πολύ ευκολότερη θα γινόταν η δική μου υποχρέωση, για οικονομική υγεία του σωματείου αν ο κόσμος έμπαινε στην βόρεια, αλλά και πάλι είμαι σε θέση να αναγνωρίσω ότι αυτό όχι μόνο δεν θα έκανε καλό αλλά θα έκανε μεγάλο κακό στο Λαϊκό μας Σωματείο.

Όσον αφορά το επιχείρημα ότι δεν λειτουργεί η κάρτα οπαδού, άρα όπως έβγαλαν όλοι να βγάλουμε και εμείς, με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Επειδή δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κάρτα οπαδού δεν λειτουργεί, όμως αυτό δεν πρέπει να αποτελεί επιχείρημα για να εκδώσει ο κόσμος κάρτες, αφού το ζήτημα με το μητρώο μελών της κάρτας οπαδού δεν υπήρξε ποτέ πρακτικό ζήτημα για εμάς αλλά πάντα ηθικό.

Σήμερα, λοιπόν, που μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας μας, μας δίνετε η ευκαιρία να δώσουμε μια τελευταια μάχη για τροποποίηση της κάρτας αλλά και ολόκληρου του τρόμονόμου επιβάλεται να είμαστε έτοιμοι χωρίς αμφιβολίες και άλλες σκέψεις να δώσουμε την μάχη. Σίγουρα, το ισοζύγιο των δυνάμεων, μετά την επιστροφή όλων στο γήπεδο, δεν είναι υπέρ μας. Όμως χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν δίνονται.

Οπόταν, ακόμα και αν φθάσουμε στο σημείο που θα χάσουμε, που θα έχουμε ηττηθεί πλήρως και θα πρέπει να υποχωρήσουμε. Εκείνη την στιγμή να ξέρουμε ότι δεν είχαμε να δώσουμε τίποτα άλλο, να ξέρουμε ότι δώσαμε όλες τις μάχες ακόμα και αυτές που ήταν μόνο για την τιμή των όπλων, να ξέρουμε ότι η μάχη χάθηκε μα την παλέψαμε ως το τέλος και όχι να υποχωρήσουμε στην μέση της μάχης επειδή την θεωρούμε χαμένη, ακόμα και αν όπως είπα πιο πάνω το ισοζύγιο των δυνάμεων δεν είναι υπέρ μας.

Αγώνας μέχρι εσχάτων λοιπόν... Άλλωστε αν σκεφτόμασταν τα ισοζύγια των δυνάμεων και τα ποσοστά επιτυχίας το 2018, δεν θα είχαμε ιδρύσει καν σωματείο για να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις σήμερα.

Υ.Γ 1: Έχω δει με ενδιαφέρον τις δηλώσεις του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης για την αποτυχία της κάρτας οπαδού και την δημόσια δέσμευση του για άλλαγες. Θεωρώ ότι αυτές οι αλλαγές για να έχουν επιτυχία πρέπει να προέλθουν μέσα από διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους και όχι να επιβληθούν πάλι από κάποιους που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα του τι συμβαίνει στα γήπεδα.

Υ.Γ 2: Ραντεβού την Κυριακή στο Δάλι».

ΟΜΟΝΟΙΑ 29 M: Τελευταία Ενημέρωση