ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Νεοφυτίδης: «Πήγε περίπατο η βιντεογράφηση των αγώνων;»

Ανάρτηση από τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑΣΠ σε σχέση με την βιντεογράφηση των αγώνων Β' κατηγορίας

Ανάρτηση με πολλά ερωτήματα από τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑΣΠ Σπύρο Νεοφυτίδη, σε σχέση με την βιντεογράφηση των αγώνων στην Β' κατηγορία, η οποία σύμφωνα με τα σωματεία πλέον δεν γίνεται μετά και την απόφαση που πάρθηκε από την ομοσπονδία στις 16/4/2019.

Αναλυτικά η ανάρτηση: 

Πήγε περίπατο η βιντεογράφηση των αγώνων;

Είναι με έκπληξη που ο ΠΑΣΠ ενημερώθηκε από παράγοντες αρκετών σωματείων που συμμετέχουν στo πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας ότι οι αγώνες στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν δεν βιντεοσκοπούνται από την ΚΟΠ. Κι αυτό διότι – θυμίζουμε - μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε το 2019, με την αποστολή αρκετών φακέλων από την UEFA που αφορούσαν αγώνες της Β’ Κατηγορίας, κάτι που ανάγκασε την ΚΟΠ να διακόψει προσωρινά το πρωτάθλημα, στις 16/4/2019 η ομοσπονδία παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στην οποία, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε για τη σύσταση επιτροπής «που θα αποτελείται από τέσσερα άτομα, οι οποίοι θα βλέπουν τον αγώνα για τον οποίο ήρθε φάκελος μαγνητοσκοπημένο και θα μπορούν να παραπέμπουν στον αθλητικό δικαστή μέσω του πειθαρχικού εισαγγελέα τους ακόλουθους, που κατά την κρίση της επιτροπής έχουν εμπλοκή στη χειραγώγηση αγώνα: Αξιωματούχοι αγώνα, όπως διαιτητές, παρατηρητές, παρατηρητές αγώνα, κ.λ.π., ποδοσφαιριστές, προπονητές, άτομα των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων και/ή παράγοντες των σωματείων.

Όπως αναφερόταν στο σχετικό δελτίο τύπου της ΚΟΠ, την επιτροπή θα αποτελούσαν ο γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας, ο οποίος θα είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής, ένας πρώην προπονητής, ένας πρώην διαιτητής και ο Integrity Officer της oμοσπονδίας. Ήταν δηλαδή μία απόφαση που θα βοηθούσε την ΚΟΠ να αποδώσει ευθύνες για τα παιχνίδια τα οποία θεωρούνται ύποπτα προς χειραγώγηση. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, πώς η προαναφερθείσα επιτροπή ασκεί τα καθήκοντά της από τη στιγμή που, σύμφωνα με τις ομάδες της B’ Kατηγορίας, δεν βιντεοσκοπούνται τα παιχνίδια;

Επιπλέον, πώς μπορεί να βοηθηθεί το έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, ακόμη και της UEFA, η οποία, ως γνωστό, καταλογίζει ευθύνη σε μία ομάδα, για έναν ύποπτο προς χειραγώγηση αγώνα, στηριζόμενη στην τηλεοπτική κάλυψη των παιχνιδιών; Aν κάτι τέτοιο ισχύει και τα παιχνίδια δεν βιντεοσκοπούνται, μένει εκτεθειμένη και η κυβέρνηση αφού στις 7/2/2020, ανάμεσα στα μέτρα που εξήγγειλε για την πάταξη της διαφθοράς, συμπεριλαμβανόταν η βιντεογράφηση και η αρχειοθέτηση όλων των αγώνων της Β' Κατηγορίας προς διευκόλυνση του ανακριτικού έργου της Αστυνομίας για αγώνες που θεωρείται ότι υπήρξε ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα.

Επιπλέον, πρέπει να τονιστεί ότι η βιντεογράφηση των αγώνων της Β’ Κατηγορίας, εκτός των άλλων, ήταν ένα βοηθητικό στοιχείο για τις ίδιες τις ομάδες όσον αφορά την ανάλυση και την εκπαίδευση. Με λίγα λόγια για την πρόοδο του αθλήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Β Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση