ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Νεοφυτίδης: «Ο παρατηρητής δεν πρόσεξε ότι το ball boy είχε μούσι;»

Χείμαρρος ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις καταγγελίες της Πέγειας

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τις καταγγελίες της Πέγειας στο ματς με την Ομόνοια 29Μ: «Λάβαμε και εμείς την επιστολή. Επειδή δεν υπήρχε οργανωμένη βιντεογράφηση του αγώνα μείναμε έκπλητοι με αυτά που διαβάσαμε. Δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο αυτά που λέγαμε τον τελευταίο καιρό, που αφορούν τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες. Φαίνεται από την όλη περιγραφή ότι όντως η 2η κατηγορία είναι στο έλεος του Θεού. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπήρχε παρατηρητής και φαίνεται ότι δεν πρόσεξε τίποτα. Υπάρχουν καταρχήν σοβαρές ευθύνες που βαραίνουν την ΚΟΠ. Πρόσφατα επισκεφθήκαμε την ηγεσία της Αστυνομίας και εκφράσαμε τις έντονες ανησυχίες για την ασφάλεια των μελών μας. Είναι και η κάρτα φιλάθλου που δεν λειτουργεί. Οποιοσδήποτε μπορεί να πλαστογραφήσει την κάρτα φιλάθλου. Δεύτερο είναι ο ελλιπής καταρτισμός και αριθμός των επιτηρητών κατά παράβαση των κανονισμών. Τρίτο είναι η εκπαίδευση. Προφανώς και υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη νομοθεσία. Δεν υπάρχουν επιτηρητές στη 2η κατηγορία αλλά είναι στην ευθύνη του κάθε σωματίου να τοποθετεί τους δικούς του ανθρώπους. Ποιοι είναι αυτοί που θα καθορίσουν κάποιους που δεν έχουν εκπαίδευση για να επιτελέσουν το έργο των των επιτηρητών».

Για τον παρατηρητή του αγώνα Ομόνοια 29Μ-Πέγεια: « Κάποιοι παρατηρητές πολύ εύκολα αναγράφουν στα φύλλα αγώνος όταν ένας παίκτης βρίζει ή όταν ρίχνουν ένα φιστίκι μέσα στο γήπεδο. Στον συγκεκριμένο αγώνα, ο παρατηρητής δεν πρόσεξε ότι το ball boy είχε μούσι; Μπήκε τουλάχιστον 2-3 φορές στο γήπεδο και έφτυσε του τερματοφύλακα. Δεν ελέγχει τι γίνεται μέσα στο γήπεδο; Όταν δεν τηρούνται οι κανονισμοί των προκηρύξεων αυτά γίνονται. Όταν χτυπούν διαιτητές και δεν υπάρχει αφαίρεση βαθμών, παραβιάζεται η προκήρυξη».

Για τα συμβόλαια των παικτών που θα αγωνιστούν στον τελικό κυπέλλου: «Λύσεις θα βρεθούν είτε με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο τρόπο. Υπάρχουν κανονισμοί και νόμοι για όλους όπως πρέπει; Ή ότι μας βολεύει;».

Για τους διεθνείς: «Για άλλη μια χρονιά έχουν γραμμένους τους παίκτες. Στις 3 Ιουνίου είναι ο τελικός του κυπέλλου και στις 6 Ιουνίου ξεκινούν υποχρεώσεις των διεθνών με τις εθνικές τους».

Για το τι πρέπει να γίνει με τα συμβόλαια: «Να γίνουν τα συμβόλαια 11μηνα όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη, να μπει κατώτατος μισθός και να δουλέψει σωστά η Ομοσπονδία. Η Ομοσπονδία μας θυμίζει κάτι ασιατικές και αφρικάνικες χώρες, μπορεί να είναι και καλύτεροι αυτοί. Τους αδικούμε. Το παράδοξο είναι για ποιο λόγο τους στηρίζουν κάποιοι. Ξέρω την απάντηση αλλά δεν θα την πω».

Για τη θέση του Σιαμπουλλή ότι βιντεογραφούνται τα ματς της 2ης κατηγορίας: «Ας το βγάλει στη δημοσιότητα εάν βιντεογαφούνται. Η ΚΟΠ οδήγησε στο χάος το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας. Είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε νεκρούς, δεν υπάρχει τίποτα είναι της διάλυσης».

Για το επεισόδιο με τον τερματοφύλακα της Πέγειας: «Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα γινόταν. Εάν ο τερματοφύλακας έκανε κίνηση και χτυπούσε αυτόν που του έφτυσε και αυτός που ήταν μέσα είχε μαχαίρι, τι θα γινόταν; Η Αστυνομία πρέπει να κινηθεί αυτεπάγγελτα, είναι ποινικό αδίκημα το φτύσιμο».

Για τον Αθλητικό Δικαστή: «Ο κ. Βρυωνίδης έπρεπε να παραιτηθεί εδώ και καιρό εάν σεβόταν τον εαυτό του. Από τη στιγμή που παραβιάζονται οι κανονισμοί, δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του ο. Βρυωνίδης».

Για το θέμα με την Αρχή Στοιχημάτων: «Είναι γνωστά αυτά με την Αρχή Στοιχημάτων. Εμείς πήραμε το θέμα στη βουλή πριν 4 χρόνια. Η συζήτηση σταμάτησε μετά από παρεμβάσεις. Είναι γνωστό το κόμμα που στηρίζει τη κ. Φιάκου. Θεωρώ τουλάχιστον ντροπή το να μην συνεισφέρουν στο ελάχιστο πάνω σε θέματα πρόληψης στη χειραγώγηση και στον στοιχηματισμό. Για μας το θέμα είναι λήξαν. »

Για το θέμα με τις παροχές των γυναικών: «Στις 6 Απριλίου θα ψηφιστεί νομοσχέδιο από την Βουλή για ίσες παροχές σε άντρες και γυναίκες που αγωνίζονται σε ομαδικά αθλήματα. Θα ακολουθ΄σουμε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες για να στηρίουμε τα μέλη μας»

*Ακούστε περισσότερα στο ηχητικό

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Β Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση