ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
30° Λευκωσία,
22 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Νέα Σαλαμίνα: Παπούτσι από τον τόπο της - Season 5

Μια ιδιαίτερη παράδοση με τους ντόπιους προπονητές «κτίζει» η ομάδα της Αμμοχώστου

Κωνσταντίνος Νικολάου

Κωνσταντίνος Νικολάου

nikolaouk@sppmedia.com

Εποχή Νικόδημου Παπαβασιλείου λοιπόν στη Νέα Σαλαμίνα, με τον Κύπριο προπονητή να είναι αυτός που πήρε το πρόσταγμα για να επαναφέρει τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη κατηγορία.

Με αυτή της την επιλογή η ομάδα της Αμμοχώστου δίνει συνέχεια σε μια παράδοση που «κτίστηκε» τα τελευταία τέσσερα χρόνια και θέλει τους «ερυθρόλευκους» να έχουν στο πάγκο τους μόνο προπονητές με κυπριακή υπηκοότητα!

Η αρχή έγινε το καλοκαίρι του 2017, όταν ο άλλοτε αρχηγός της ομάδας, Λιάσος Λουκά, ανέλαβε να φτιάξει ένα εξ ολοκλήρου νέο σύνολο, αφού τη προηγούμενη σεζόν η Νέα Σαλαμίνα είχε σωθεί… στο παρά πέντε.

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε ο προπονητής του Άρη και έτσι μετά από λίγους μήνες, τη θέση του πήρε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, ο οποίος αν και ελληνικής καταγωγής, έχει κυπριακή υπηκοότητα.

Ο νεαρός τεχνικός κάθισε στον «ερυθρόλευκο» πάγκο για δυόμιση χρόνια… μέχρι το περασμένο καλοκαίρι δηλαδή όταν και ανακοινώθηκε ο Πάμπος Χριστοδούλου.

Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή, καθώς ο 53χρονος προπονητής δεν κατάφερε να στεριώσει στη Νέα Σαλαμίνα και ως εκ τούτου τον διαδέχθηκαν κατά σειρά οι Σάββας Δαμιανού, Χρύσης Μιχαήλ και Κωνσταντίνος Μηνά, οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να σώσουν το καράβι που βούλιαζε…

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο τελευταίος ξένος που πέρασε από το τιμόνι των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Πορτογάλος, Αντόνιο Κονσεισάο, που αποχώρησε τον Μάιο του 2017, ενώ σήμερα είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας του Καμερούν.

Πάντως, είναι γεγονός ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όσον αφορά την επιλογή προπονητή, το προσφυγικό σωματείο δίνει προτεραιότητα στο να επιλέγει… «παπούτσι από τον τόπο του».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κωνσταντίνος Νικολάου

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ - Νέα Σαλαμίνα 1-0

ΑΠΟΕΛ - Νέα Σαλαμίνα 1-0

Παιχνίδι κυπέλλου σήμερα με ΑΠΟΕΛ και Νέα Σαλαμίνα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την Α΄φάση
Ανδρέας Σταύρου
 |  ΑΠΟΕΛ