ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
37° Λευκωσία,
30 Ιουλίου, 2021
sport fm - listen live

Νέα Σαλαμίνα: Τον χορό του Ζαλόγγου… για μήνες

Έγινε το αναπόφευκτο για την ομάδα της Αμμοχώστου

Κωνσταντίνος Νικολάου

Κωνσταντίνος Νικολάου

nikolaouk@sppmedia.com

Πως οι Σουλιώτες χόρευαν για να δώσουν τέλος στη ζωή τους στη κορυφή του όρους Ζαλόγγου, έτσι και στην Νέα Σαλαμίνα χόρεψαν ένα χορό που όλοι ήξεραν και έβλεπαν το τέλος του.

Αναμφίβολα, είναι μια μαύρη ημέρα για ομάδα της Αμμοχώστου η σημερινή, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» μετά και τη σημερινή τους συντριβή από την Δόξα, υποβιβάστηκαν για έκτη φορά στην ιστορία τους στη Β’ Κατηγορία… και πρώτη τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ουσιαστικά έγινε αυτό που περιμέναν να γίνει, όσοι έβλεπαν τις εμφανίσεις της ομάδας το τελευταίο διάστημα, καθώς τέσσερις νίκες σε τέσσερις μήνες είναι ένας απολογισμός που λέει πολλά και… πάνω από όλα την αλήθεια.

Σε αυτό το διάστημα η Νέα Σαλαμίνα άλλαξε τρεις προπονητές (Δαμιανού, Μιχαήλ και Μηνά), χωρίς όμως να καταφέρει κανείς να αλλάξει το κακό αγωνιστικό πρόσωπο των «ερυθρολεύκων».

Βέβαια, για να φτάσει η ομάδα της Αμμοχώστου σε αυτό το σημείο είναι γεγονός πως προηγήθηκαν αρκετά λάθη.

Ποια είναι αυτά; Πιθανότατα να μην έχει μεγάλη σημασία πλέον αφού το κακό έγινε. Ωστόσο, αυτό που σίγουρα πρέπει να προβληματίσει είναι το πως μια ομάδα η οποία τη σεζόν 2018-2019 τερμάτισε πέμπτη και πέρσι έχασε την είσοδο της στην εξάδα για λεπτομέρειες, φέτος… έπεσε κατηγορία. Πάντως, μια άποψη που με βρίσκει σύμφωνο είναι ότι θα έπρεπε να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες για να παραμείνει ο βασικός κορμός των προηγούμενων χρόνων. 

Όσον αφορά τις ατυχίες που αντιμετώπισε φέτος η Νέα Σαλαμίνα και κυρίως το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» πλήγηκαν από τον κορωνοιό, αυτό δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία, καθώς τα ίδια πέρασαν και άλλες ομάδες, μεταξύ αυτών και ο Εθνικός, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έκανε… πορεία πρωταθλητισμού.

Σχετικά με την επόμενη μέρα, ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί σοβαρά από τους ιθύνοντες της ομάδας, είναι το να γίνει η Νέα Σαλαμίνα εταιρία, πράγμα που ανέφερε πρόσφατα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Θουκής Θουκυδίδης (ΕΔΩ).

Πρόκειται σίγουρα για μια ριζοσπαστική κίνηση, αλλά όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο, το να έρθει επενδυτής στη Νέα Σαλαμίνα και να μπουν περισσότερα λεφτά στα ταμία… φαντάζει με μονόδρομο.

Στο κάτω-κάτω, δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη μόνο το πως η ομάδα της Αμμοχώστου θα επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια, αλλά και το πως θα μπορέσει να ανέβει επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κωνσταντίνος Νικολάου

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση