ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η πρόταση για ανόδους και υποβιβασμούς

Αυτό προτείνουν 30 ομάδες απ’ την Β’ και την Γ’ κατηγορία

Μετά τη δήλωση του Φοίβου Βάκη στον ΣΠΟΡ FM 95.0 πως οι μικρές κατηγορίες κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ξεκινήσουν ξανά, το σκηνικό περί ανόδου και υποβιβασμού απασχολεί ολοένα και περισσότερο.

Έτσι η διοικούσα επιτροπή της Β’ και της Γ’ κατηγορίας που συστάθηκε με την προτροπή του Ερμή και του Ακρίτας Χλώρακας (15 ομάδες της Β’ και 15 της Γ’), έχουν προωθήσει συγκεκριμένη πρόταση προς της Ομοσπονδία.

Η πρόταση αυτή αναφέρει πως η άνοδος απ’ την Β’ κατηγορία στην Α’ θα ισχύσει κανονικά με δυο ομάδες να εξασφαλίζουν το εισιτήριο (Ερμής και Καρμιώτισσα). Ταυτόχρονα δεν θα υπάρξει υποβιβασμός απ’ την πρώτη κατηγορία στην δεύτερη κάτι που σημαίνει 14 ομάδες στη νέα χρονιά.

Επιπλέον θα δεν υπάρξει υποβιβασμός απ’ την δεύτερη κατηγορία στην τρίτη και να ανέβουν κανονικά οι τέσσερις ομάδες βάση προκήρυξης (Αχυρώνας, ΠΑΕΕΚ, Κούρης Ερήμης, ΘΟΪ Λακατάμειας).

Με αυτά τα δεδομένα η δεύτερη κατηγορία θα διεξαχθεί για ένα χρόνια με 18 ομάδες και την σεζόν 2020-2021 θα υποβιβαστούν τέσσερις απ’ την δεύτερη κατηγορία και θα ανέβουν δυο ώστε να γίνουν και πάλι 16.

Σημειώνουμε ότι από πλευράς της Ομοσπονδίας ξεκαθαρίζεται πως η πρόθεση της είναι το πρωτάθλημα του 2020-2021 να διεξαχθεί με 12 ομάδες όπως άλλωστε και το φετινό.

Με βάση την πρόταση Ανδρέα Σοφοκλέους οι ομάδες του Άρη και της Αγίας Νάπας που αδικούνται απ’ την διευθέτηση θα αποζημιωθούν απ’ το τηλεοπτικό συμβόλαιο των ομάδων που δεν θα υποβιβαστούν στην Β’ και από αυτές που θα ανέβουν.

 

*Οι δυο ομάδες που δεν υπογράφουν την συγκεκριμένη πρόταση απ’ την Β’ και Γ’ κατηγορία είναι ο Άρης και ο Χαλκάνωρας οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά αν αυτή θα είναι και η οριστική πρόταση της ΚΟΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Β Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X