ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Νεοφυτίδης για Άδωνη: «Μία δίκη παρωδία, γίνονται παρανομίες στην επιτροπή»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», με τη Στέλλα Σωκράτους, μίλησε ο Πρόεδρος ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, που αναφέρθηκε εκτενώς στην περίπτωση του Ζαχαρία Άδωνη

Αναλυτικά:

«Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι η ομάδα του Εθνικού μέσω των νομικών τους συμβούλων έπραξαν το αυτονόητο. Έχουν κάθε δικαίωμα υπεράσπισης της ομάδας τους. Μετά από προστριβή που επήλθε από παράνομη αλλαγή του άρθρου 9,3 που προχώρησε η ίδια η ομοσπονδία και που επανελεγμένα καταγγείλαμε τα τελευταία δύο χρόνια.»

Τι λέει το άρθρο 9,3: «Έλεγε ότι σε περίπτωση διαβάθμισής μια ομάδας τότε εντός 30 ημέρων υπήρχε το δικαίωμα τόσο απ’ την πλευράς της ομάδας όσο και ο ποδοσφαιριστής να συζητήσουν κατά πόσο επιθυμούν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους αν ένα από τα δυο μέρη διαφωνούμε λυνόταν η συνεργασία. Η ομοσπονδία άλλαξε αυτό το νέο αθρόο περίπτωση διαβάθμιση της ομάδας, αν περάσουν οι 30 μέρες όλα τα συμβόλαια ακυρώνονται αυτόματα και κανένας ποδοσφαιριστής. Αυτός ο όρος δεν ήταν ξεκάθαρα γραμμένος. Έχουμε καταγγείλει στην ΦΙΦΑ ότι η Επιτροπή Επίλυσής Διαφοράς είναι παράνομος, δεν έχει εκπρόσωπο ο ΠΑΣΠ. Δεν την αναγνωρίζουμε. Δεν θα στηρίζαμε μια Επιτροπή που ο πρόεδρος θα ήταν πάντα από την πλευρά των σωματείων. Πρόκειται για μία δίκη παρωδία, ντροπή για τους νομικούς, οι δικηγόροι αν δουν την απόφαση θα τραβούν τα μαλλιά τους. Είναι γελοία η απόφαση αυτή. Πήραν μία απόφαση γιατί ο κανονισμός είναι χάλια μαύρα και θα κάψουμε τον ποδοσφαιριστή για να μην ζημιώσουν οι ομάδες. Ήρθε η Ομοσπονδία να αλλάξει ένα κανονισμό για να μην ζημιώνουν τα σωματεία. Αυτό όμως που μας κάνει έξαλλους είναι ότι γνωρίζουμε και γνωρίζω προσωπικά και έχω στην κατοχή μου το email που έστειλε ο πρόεδρος της επιτροπής της επίλυσης διαφορών περί του θέματος στην ΟΥΕΦΑ και είναι εντελώς διαφορετική η γνωμάτευση που έστειλε από αυτή που βγήκε στην επιτροπή και δεν ξέρω τι έγινε ένα μηνά μετά και άλλαξε το σκεπτικό της απόφασης του με τον τρόπο που συνεδρίαζε κάτω από πιέσεις».

«Αυτά που γίνονται επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας ότι υπάρχει παρανομία στην επιτροπή και στον καταρτισμό της. Έχουμε ζητήσει από τη ΦΙΦΑ όπως αποδέχεται να προσφεύγουν και οι Κύπριοι παίκτες στα δικαστήρια της ΦΙΦΑ γιατί κινδυνεύει ο Κύπριος ποδοσφαιριστής. Οι αποφάσεις από την επιτροπή λαμβάνονται μονομερώς για τα δικαιώματα των σωματείων και μόνο. Η ΦΙΦΑ ουδέποτε αναγνώρισε την επιτροπή επίλυσης διαφορών στην Κύπρο γιατί δεν έχουμε αντιπροσώπους. Για μας είναι παράνομο να εκδικάζουν έναν ποδοσφαιριστή από πλευράς μόνο του σωματείου. Γίνονται παρεμβάσεις, ποιοι ήταν στη δίκη και ποιοι έβαζαν πιέσεις στους δικαστές. Πρέπει να τοποθετηθεί η επιτροπή ή να παραιτηθεί. Αυτό το λεκτικό της απόφασης πρόκειται περί γελοιότητας, άμεσα το άρθρο 9.3 πρέπει να αποσυρθεί για το καλό όλων, ή να επανέλθει όπως ήταν. Αυτή τη στιγμή είναι κάτι το παράνομο».

Ακούστε και το ηχητικό:

ΕΘΝΙΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση