ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κίκης: «Περήφανος… πρέπει να θεωρείται μεγάλο σωματείο ο Εθνικός»

Δηλώσεις του προέδρου του Εθνικού

Δεν τα κατάφερε ο Εθνικός αν και έφθασε κοντά στο θαύμα, γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό κυπέλλου απ’ την Ομόνοια στη διαδικασία των πέναλτι. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά η οποία αφήνει πίκρα αλλά και περηφάνεια καθώς απ’ τη μια η ομάδα έπεσε στη Β’ κατηγορία απ’ την άλλη όμως έφθασε μέχρι τον τελικό και άγγιξε την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της ομάδας, Κίκης Φιλίππου, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Τα κυριότερα σημεία:

Για τον τελικό: «Πρέπει να δώσουμε πρώτα τα συγχαρητήρια μας στην Ομόνοια για την κατάκτηση του κυπέλλου. Νιώθουμε μια πικρία και στεναχώρια όμως ξημερώνει η επόμενη μέρα που λέει πως η ομάδα κέρδισε πολλά απ’ την πορεία και το ταξίδι που έκανε μέχρι τον τελικό. Θα κρατήσουμε αυτά που έχουμε κερδίσει. Επιτρέψετε μου να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές μας που έδειξαν πως είχαμε πίστη για να κατακτήσουμε το κύπελλο στην έδρα του αντιπάλου. Δεν ήταν εύκολο το έργο κανενός. Φάνηκε πως μέσα στο γήπεδο και θέλαμε και προσπαθήσαμε».

Για το γεγονός πως η Ομόνοια έμεινε με 10: «Ναι έμεινε αλλά και στο παιχνίδι κόντρα στην Ανόρθωση είχε μείνει και κάθε πέντε λεπτά έγραφε επίθεση. Δεν ξέρεις πως θα εξελισσόταν αν ήταν 11. Είναι όλα σχετικά».

Εν συνεχεία θέλησε να ευχαριστήσει κάποια άτομα: «Πρέπει να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους. Η ομάδα έδειξε πως και οργάνωση έχει ενώ πρέπει να θεωρείται μεγάλο σωματείο ο Εθνικός. Θέλω να ευχαριστήσω τα άτομα στα γραφεία, τους εθελοντές αλλά και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερθήκαμε στη διοίκηση αλλά και τον κόσμο της Ομόνοιας. Συμπεριφερθήκαμε άψογα. Ο στόχος μας ήταν να πάμε σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου και με την βοήθεια μας καταφέραμε να γίνει μια γιορτή. Αυτό δείχνει πως ένα σωματείο όπως ο Εθνικός, που κάποιοι θεωρούν πως δεν έχει ούτε κόσμο και μας έλεγαν να κρατήσουμε 200 εισιτήρια και να δώσουμε τα υπόλοιπα στην Ομόνοια, είναι εκεί και πρέπει να ξέρουν πως ο Εθνικός έκοψε 2800 εισιτήρια και 300 στα παιδιά. Με τον ίδιο σεβασμό που θέλουμε να έχουμε σαν Κύπριοι από τους Τούρκους πρέπει να τον έχουμε και εμείς μεταξύ μας».

Για τον κόσμο: «Να σας πω πως είδα ανθρώπους στο γήπεδο που μπορεί να μην τους έχω ξαναδεί από τη μέρα που φύγαμε από την Άχνα. Είδα παππούδες, γιαγιάδες, πήρα χιλιάδες μηνύματα. Είναι επιτυχία. Το μεγαλύτερο κέρδος που έχουμε σαν ομάδα. Θέλω να τους στείλω ένα μήνυμα. Μπορεί να νιώθουμε πικρία, να φθάσαμε πολύ κοντά αλλά δεν επιτρέπεται η απογοήτευση. Θα δυναμώσει την ομάδα όλο αυτό που έγινε. Μας ένωσε… Μια μικρή ομάδα, προσφυγική, έπαιξε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο στα ίσα και τίμησε την Άχνα, τον κόσμο της και όλους».

Για τον υποβιβασμό: «Έκανε αρκετά καλά παιχνίδια καλά η ομάδα του Εθνικού. Με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο, την Ανόρθωση στο Παπαδόπουλος, όμως κάναμε κάποια λάθη. Έχουν όλα τις απαντήσεις τους, όμως θεωρώ πως δεν πήραμε αυτό που δώσαμε στο γήπεδο. Θα κάνουμε στις επόμενες μέρες μια μικρή εκδήλωση στο γήπεδο για τον κόσμο. Είναι η μεγαλύτερη μας επιτυχία. Κόσμος που ήρθε απ’ το εξωτερικό για τον Εθνικό μας έστελνε συγχαρητήρια πριν φύγει και πόσο περήφανοι είναι».

Για την επόμενη μέρα: «Είχαμε πει πως χθες η μέρα θα περνούσε χωρίς να κάνουμε κάτι στον προγραμματισμό. Σήμερα θα έχω κάποιες επικοινωνίες με τα μέλη του συμβουλίου για να δούμε την επόμενη μέρα. Δεν συζητήσαμε καθόλου και δεν πήραμε καμιά απόφαση».

Για τον Απόστολο Μακρίδη: «Δεν ξέρω, δεν έχουμε αποφασίσει κάτι, δεν επέτρεψα σε κανένα να συζητήσουμε τις τελευταίες δέκα μέρες».

Για τον Πηλέα: «Υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο του και μακάρι να βρεθεί ομάδα που θα πληρώσει αυτή την ρήτρα. Θα ευχηθούμε τα καλύτερα και στον Πηλέα και στον Άρη».

Για το γήπεδο: «Είναι ένα θέμα που γνωρίζουν οι πάντες. Υπάρχουν τρία γήπεδο, του Εθνικού, της Σαλαμίνας και της Ανόρθωσης. Κάποια γήπεδα θα κλείσουν. Δεν πρόκειται ο πρόεδρος της αρχής αδειοδότησης γηπέδων να βάλει υπογραφή. Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε και δεσμεύτηκε να βοηθήσει. Ήρθε ο κορωνοϊός και κάπου μείναμε στη μέση. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν χρειάζονται πολλά λεφτά. Υπάρχουν εισηγήσεις και στην Βουλή και περιμένουμε να γίνουν κάποιες συναντήσεις. Ήδη εγκρίθηκε ένα κονδύλι για να γίνουν έρευνες από εμπειρογνώμονες για το να μάθουμε τι έργα πρέπει να γίνουν ακριβώς».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΕΘΝΙΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση