ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
38° Λευκωσία,
03 Αυγούστου, 2021
sport fm - listen live

Να 'χουν δουλειά οι νομικοί...

Η ρήτρα που επικαλείται ο Θεοδώρου είχε ισχύ απ' το 2015 και αφαιρέθηκε τη φετινή χρονιά

24sports team

info@24sports.com.cy

Η ανακοίνωση της ΕΝΠ για τον Θεοδώρου, ήρθε να ταράξει τα νερά, με τους «Βυσσινί» να υποστηρίζουν πως η ρήτρα που κάνει χρήση ο ποδοσφαιριστής είναι παράνομη, λανθασμένη, και καταχρηστική, ενώ ήδη έστειλαν επιστολή στην Ομοσπονδία με την οποία ενημερώνουν πως «η εργοδότηση του κ. Θεοδώρου θα ολοκληρωθεί την ημερομηνία που αναγράφει το εν ισχύ συμβόλαιο του».

Η ρήτρα την οποία και επικαλείται ο Θεοδώρου αναφέρει πως όταν ομάδα πέσει διαβάθμιση τότε υπάρχει ένα χρονικό διάστημα στο οποίο τόσο ο ποδοσφαιριστής, όσο και η ίδια η ομάδα, μπορούν να δηλώσουν πως δεν επιθυμούν την συνέχιση της συνεργασίας.

Αυτή η ρήτρα ξεκίνησε να ισχύει από τον Οκτώβριο του 2015 στο πλαίσιο της συμφωνίας των ποδοσφαιριστών, των ομάδων και της Ομοσπονδίας για το ενιαίο συμβόλαιο εργοδότησης και αφαιρέθηκε μονομερώς απ' την ΚΟΠ τη φετινή σεζόν.

Το συμβόλαιο όμως του Θεοδώρου δεν ξεκίνησε να υφίσταται στη φετινή χρονιά. Αντίθετα πάνε κάποια χρόνια που βρίσκεται στους «Βυσσινί» με την ρήτρα να ήταν σε ισχύ. Γι’ αυτό λοιπόν ο ποδοσφαιριστής θεωρεί πως είχε δικαίωμα δηλώσει τη διακοπή της συνεργασίας των δυο πλευρών. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται το θέμα να οδηγηθεί στη δικαστική οδό.

Πάντως η φιλοσοφία της ρήτρας ήταν να προστατέψει όλες τις πλευρές. Απ’ τη μια ομάδες που πέφτουν κατηγορία έχουν τη δυνατότητα να λύσουν τη συνεργασία με παίκτες που διατηρούν συμβόλαια και πιθανόν να έβαζε σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα της ομάδας, ενώ απ’ την άλλη δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες τους οποίους η ομάδα τους υποβιβάζεται να μείνουν ελεύθεροι και να συνεχίσουν σε άλλη ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΕΝΠ: Τελευταία Ενημέρωση