ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Χρίστου: «90% της Β’ κατηγορίας θέλει διακοπή»

Δηλώσεις του προέδρου του ΑΣΙΛ

Μπορεί τα βλέμματα όλων να βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία και στις αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος, όμως την ίδια ώρα ερωτηματικά υπάρχουν και στις μικρότερες κατηγορίες. Ήδη στη δεύτερη κατηγορία οι ομάδες προτείνουν οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και έχουν στείλει πρόταση στην ΚΟΠ. Στο πλαίσιο αυτό ο Γιώργος Χρίστου, πρόεδρος του ΑΣΙΛ, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για το πώς θα επιβιώσουν τα σωματεία της Β’ κατηγορίας: «Είναι γεγονός πως κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι σε δύσκολη θέση. Ειδικά στη κατηγορία τη δική μας αλλά και των πιο μικρών κατηγοριών τα προβλήματα μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα και οι δυσκολίες αυξάνονται. Τώρα το θετικό που βγαίνει απ’ την κρίση που υπάρχει τώρα είναι πως τα σωματεία της Β’ κατηγορίας πήραν μια πρωτοβουλία χωρίς σωματειακά συμφέροντα και προχώρησαν σε συγκεκριμένες εισηγήσεις, και στείλαμε επιστολή στην ΚΟΠ που την εξετάζει στο οποίο συμφωνούμε όλοι στο 90% των σωματείων της Β’ κατηγορίας. Αυτό που ζητάμε είναι την διακοπή. Κρίνεται η επιβίωση των σωματείων. Τα έσοδα μας είναι μηδαμινά και αρκετές ομάδας έχουν ξοδέψει πολλά λεφτά και έχουν κάνει αξιόλογα μπάτζετ για να έχουμε ανταγωνιστικές ομάδες. Αυτόματα με την παύση των χορηγιών και άλλων εσόδων, ακόμη και των πιο απλών εσόδων όπως για παράδειγμα οι ετήσιοι λαχνοί, έχουμε μεγάλη ζημιά. Οι υποχρεώσεις τρέχουν όπως οι κοινωνικές ασφαλίσεις που είναι του κράτους».

Για το θέμα των γηπέδων: «Είναι και αυτό ένα θέμα το οποία θέσαμε για την διακοπή. Τον Μάιο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πολύ ψηλά και οι ποδοσφαιριστές θα είναι εκτός φυσικής κατάστασης και είναι δεδομένο γιατί στο σπίτι κάνουν μια τυπική συντήρηση και πολύ καλά κάνουν αλλά άλλο το γήπεδο. Το θέμα των γηπέδων είναι ερωτηματικό γιατί είναι και ο φωτισμός μιας και η πλειάδα των ομάδων θα πρέπει να πάνε σε άλλα γήπεδα και το ερώτημα είναι ποιος θα καλύψει αυτά τα έξοδα».

Για το αν υπάρχει συμφωνία για συνάντηση; «Δεν έχουμε κάτι σχετικό επί του θέματος. Το μόνο που έχουμε ενημερωθεί απ’ τον πρόεδρο της ΚΟΠ είναι πως αξιολογούν την πρόταση των ομάδων της Β’ κατηγορίας. Δεν έχουν καθοριστεί τηλεδιασκέψεις αλλά η Ομοσπονδία είναι σε συνεχή επαφή και με την FIFA. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο για την ώρα. Δεν θα πούμε στην ΚΟΠ τι θα κάνει και πως θα είναι η βαθμολογία. Προτεραιότητα μας όμως είναι η επιβίωση των σωματείων».

 

ΑΣΙΛ: Τελευταία Ενημέρωση