
Ένα βήμα μακριά απ’ την επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις βρισκόμαστε πλέον, μιας και τα δεδομένα με τον κορωνοϊό στη χώρα μας επιτρέπουν να δούμε με μια κάποια αισιοδοξία την επόμενη μέρα. Τα ερωτηματικά όμως στο ποδόσφαιρο μας υπάρχουν και αυτά αφορούν τόσο τις ημερομηνίες επανέναρξης όσο και το οικονομικό. Η μοναδική πάντως ομάδα στην Κύπρο που τα έχει βρει με τους ποδοσφαιριστές της είναι ο Άρης Λεμεσού. Στο πλαίσιο αυτό, ο Νικόλας Ματθαίου, ποδοσφαιριστής του Άρη, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου.
Τα κυριότερα σημεία:
Για τον ΠΑΟΚ μιας και χθες ήταν τα γενέθλια του: «Είναι μεγάλη τρέλα στην ομάδα εκείνη. Έχω ζήσει απίστευτες εικόνες και ένα κύπελλο εκεί το 2017. Το ήθελαν πολύ στην Θεσσαλονίκη και το πανηγύρισαν πολύ. Ήταν απ’ τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μου και τα λάτρεψα. Ο στόχος μου είναι να επιστρέψω μια μέρα στον ΠΑΟΚ».
Για το πως δουλεύουν στον ΠΑΟΚ: «Ήταν εντελώς διαφορετική νοοτροπία και έπρεπε να ξεκινήσω να ζω μόνος. Η ζωή ήταν διαφορετική, το ίδιο και το σχολείο. Δούλεψε και ποδοσφαιρικά και σωματικά και πνευματικά».
Για το αν είχε προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία: «Ναι δούλεψα στα δεύτερα μαζί του. Ήταν μεγάλη μου τιμή και δέος. Σαν προπονητής ήταν πολύ πιο ήρεμος απ’ ότι σαν ποδοσφαιριστής. Ήθελε πάντα να δίνουμε την ψυχή μας και να ματώνουμε. Τον ένοιαζε να βγάζουμε πάθος και αν δεν δίναμε 100% θα μας σκότωνε».
Για τον Βλάταν Ίβιτς: «Με ανέβασε στην δεύτερη ομάδα αν και ήμουν μικρός και δούλεψα καλά. Έπειτα όταν πήγε στην πρώτη ομάδα με ανέβασε και πάλι και ήμουν στην πρώτη ομάδα».
Για τον Άρη και την πρώτη γεμάτη του σεζόν: «Ήταν η πρώτη χρονιά που πήρα φουλ συμμετοχές και αυτό θα με βοηθήσει στη συνέχεια».
Για το στόχο του Άρη: «Το καλοκαίρι βάλαμε στόχο την άνοδο, φθάσαμε ως εδώ, είμαστε στην πηγή, το πιο δίκαιο είναι να συνεχίσει το πρωτάθλημα».
Για τη συμφωνία με τη διοίκηση: «Ευχαριστούμε πολύ την διοίκηση. Συμφωνούμε και στηρίζουμε την απόφαση τους. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο και θα περιμένουμε να γίνει αυτό».
Για την επαφή με τον Σωφρόνη Αυγουστή: «Έχουμε αρκετά συχνή επαφή με τον Απόλλωνα και με τους τεχνικούς διευθυντές. Νομίζω θα μιλήσουμε ξανά σύντομα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος».
Για τους προσωπικούς του στόχους: «Ο στόχος μου είναι να παίξω σε ένα απ’ τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο και αυτό που χρειάζεται είναι δουλειά, πίστη στον εαυτό σου και πάλι δουλειά».
Για την προπόνηση εν μέσω κορωνοϊού: «Κάνουμε πρόγραμμα που μας έδωσαν για γυμναστική και για τρέξιμο. Παράλληλα έχουμε πρόγραμμα και για επαφές με τη μπάλα».