ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Λυσάνδρου: «Δεν θα το αφήσουμε εδώ»

Θα το τραβήξει ο Άρης

Η άτυπη γενική συνέλευση είναι προ των πυλών και ο Άρης αιτήθηκε να παρευρεθεί εκεί ως παρατηρητής με στόχο να εκφράσει τις θέσεις και τις απόψεις του. Ο πρόεδρος του Άρη, Λύσανδρος Λυσάνδρου, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Ονησίφορο Σταύρου και Δημήτρη Χριστοφόρου.

Τα κυριότερα σημεία

Για το αν πήρε απάντηση στο σημερινό αίτημα για να παραβρεθεί στην γενική συνέλευση ως παρατηρητής: «Όχι δεν πήραμε καμιά απάντηση. Αυτό που ζητούμε απ’ την ανακοίνωση μας και είναι το παράπονο μας είναι πως οι δυο εκπρόσωποι του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας δεν επικοινώνησαν μαζί μας για να ακούσουν τις απόψεις μας. Θεωρώ πως ήταν καθήκον να μας ακούσουν και εμάς και να μεταφέρουν όλες τις απόψεις».

Για το γεγονός πως στην Β’ κατηγορία οι 15 ομάδες θέλουν διακοπή και μόνο ο Άρης έχει αντίθετη άποψη: «Είναι 15-1 και είναι πραγματικότητα αλλά υπάρχουν θεσμοθετημένα όργανα στην ΚΟΠ και τις αποφάσεις τις παίρνουν αυτά. Στην Κύπρο είχαμε το παράλογο 15 σωματεία της δεύτερης κατηγορίας να αποφασίσουν πως δεν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, δεν θα υπάρξει διαβάθμιση και θα υπάρξει άνοδος. Τι θα συμβεί αν την επόμενη χρονιά οι 15 ομάδες αποφασίσουν πως και πάλι δεν θα υπάρχει διαβάθμιση; Θα γίνουμε 20;»

Για το αν θα κινηθεί νομικά ο Άρης: «Εμείς δηλώσαμε πως τα πράγματα δεν θα μείνουν εδώ. Ήδη επεξεργαζόμαστε κάποια σενάρια για το τι θα πράξουμε αν το πρωτάθλημα διακοπεί και η ομάδα μας αδικηθεί».

Για το γεγονός πως θα μπορεί μόνο δια των αθλητικών δικαστηρίων να διεκδικήσει τα συμφέροντα του ο Άρης: «Υπάρχουν τα αθλητικά δικαστήρια και το CAS και είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή αν παρθούν νομικά μέτρα θα είναι αυτό που τελεσίδικα θα εκδώσει κάποια απόφαση που θα είναι καταλυτική».

Για το σημερινό διάταγμα: «Έχουμε ετοιμάσει επιστολή στο υπουργείο υγείας που στράφηκε στις ομάδες που κάνουν επαγγελματισμό. Το 80% της δεύτερης κατηγορίας είναι επαγγελματίες και θα έπρεπε το διάταγμα να περιλαμβάνει και τη δεύτερη κατηγορία».

Για τη δομή της Ομοσπονδίας και το Δ.Σ: «Η δομή των οργάνων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μπορεί να συμβεί με καταστατική αλλαγή. Είναι περίπλοκο το πράγμα. Δεν μπορεί να υπάρξει φουλ εκπροσώπηση από όλα τα σωματεία απ’ την 4η μέχρι την 1η κατηγορία. Όμως για να λειτουργήσουμε πιο δημοκρατικά θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές και θα κάνουμε εισήγηση».

 

ΑΡΗΣ: Τελευταία Ενημέρωση