ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αλκή: Διαβάθμιση, επενδυτές... διάλυση

Τα στοιχεία που οδήγησαν την Αλκή στη διάλυση

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Την αναστολή των εργασιών της ανακοίνωσε χθες η Αλκή, η οποία τον τελευταίο καιρό «χαροπάλευε» για να παραμείνει ζωντανή μετά από τα πολλά οικονομικά προβλήματα που είχε. Όμως στο τέλος δεν τα κατάφερε και αναγκαστικά ανέστειλε τη λειτουργία της για δύο χρόνια, παρά να ανακοινωθεί ξανά οριστική διάλυση. Το ερώτημα φυσικά είναι ένα και αυτό αφορά την επόμενη μέρα για την «Αθάνατη», που όπως φαίνεται θα αργήσει να έρθει.

Οι φίλοι της Αλκής χθες για δεύτερη φορά «έθαψαν» την ομάδα που αγαπούν, μία ομάδα που εδώ και αρκετό καιρό έχει περάσει πολλές κρίσεις, όμως η κάκιστη διαχείριση της περσινής χρονιάς της έδωσε τη χαριστική βολή για να μπει λουκέτο και να αποχωρήσει τις μεγάλες κατηγορίες.

Όμως ας ξεκινήσουμε να κάνουμε μια αναδρομή της Αλκής Ορόκλινης, να επισημάνουμε τα κρίσιμα σημεία της ιστορίας και πως οδηγήθηκε ξανά σε ένα ακόμη τέλος.

Γεννήθηκε ξανά η ιδέα

Μετά τη διάλυση της Αλκής Λάρνακας, το 2014 παράγοντες αυτής της ομάδας πλησίασαν την Ομόνοια Ορόκλινης και τότε με μπροστάρη τον Άντη Λόππα έγινε η ενοποίηση και δημιουργήθηκε η Αλκή Ορόκλινης. Μία ομάδα η οποία αγκαλιάστηκε αρκετά από τον κόσμο της Αλκής αλλά και από το χωριό της Ορόκλινης και μέσα σε τρεις σεζόν από το 2015 μέχρι το 2017 κατάφερε να ανέβει στην Α’ Κατηγορία και να ακουστεί στα μεγάλα σαλόνια το ένδοξο το όνομα της «Αθάνατης». Ο Άντης Λόππας για πολλούς Αλκαίους τότε ήταν ο «Θεός» της Αλκής, ο άνθρωπος που αναγέννησε την μεγάλη τους αγάπη και τους έκανε ξανά να ζήσουν το όνειρο της Α’ Κατηγορίας.

Τη σεζόν 2017-18 η Αλκή βρέθηκε στην μεγάλη κατηγορία, γεγονός που ώθησε πολλούς Αλκαίους να επιστρέψουν στο γήπεδο. Η ομάδα του Σάββα Δαμιανού τότε ήταν αρκετά καλή, με παίκτες όπως οι Ούρκο Πάρντο, Ντουβεντρού, Ντιακιτέ, Τιγκρουντζιά, Πιεράτζι και Γουΐλι Σεμέδο, οι οποίοι έπαιζαν όμορφο ποδόσφαιρο, κάνοντας άπαντες να χαμογελούν, με την ομάδα να παραμένει στην Α’ Κατηγορία.

Η αρχή του τέλους

Την επόμενη χρονιά για πολλούς χαρακτηρίζεται η αρχή του τέλους, καθώς η ομάδα στο τέλος δεν κατάφερε να μείνει στην κατηγορία. Η χρονιά όλοι κρίθηκε στο παιχνίδι με την ΕΝΠ, το οποίο χάθηκε με την Αλκή στο τέλος να πηγαίνει στη β’ Κατηγορία, ήταν και η αρχή του τέλους για την «Αθάνατη». Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Αλκή έπαιζε την παραμονή της στην κατηγορία. Η ομάδα του Σακκά προηγήθηκε με 1-0, όμως στο τέλος το παιχνίδι έφτασε στο 2-2 και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα η ΕΝΠ σκόραρε το 3-2 και πήρε τη νίκη μαζί με την παραμονή στην κατηγορία.

Η επόμενη χρονιά βρήκε την Αλκή στη β’ Κατηγορία και έκτοτε δεν κατάφερε ποτέ ξανά να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια.

Οι επενδυτές που την «πλήγωσαν»

Μετά την διαβάθμιση της ομάδας στην Β’ κατηγορία στην Αλκή είδαμε να έρχονται δύο επενδυτές που είχαν στόχο να την επαναφέρουν προς τη δόξα και να την ανεβάσουν στην μεγάλη κατηγορία. Πρώτος ο Γιώργος Κουτούκης, ο οποίος υποσχέθηκε πολλά πράγματα στον κόσμο, όμως τίποτα από αυτά δεν έγιναν πράξεις και στα μέσα της χρονιάς 2020-21 αποχώρησε από την ομάδα.

Σειρά την σεζόν 2021-22 είχε ο Άντι Μέντγουϊκ που για πολλούς οπαδούς ευθύνεται για την κατάσταση της Αλκής. Μπορεί η χρονιά να ξεκίνησε καλά και η Αλκή να έδειχνε ότι ήταν έτοιμη για την άνοδο, όμως στο τέλος έμεινε από χρήμα και η ομάδα δεν κατάφερε να παλέψει για την άνοδο. Αυτό το διάστημα δημιουργήθηκαν τεράστια οικονομικά θέματα με τον κόσμο να τα βάζει τόσο με τον Μέντγουϊκ αλλά και με αυτό που τον έφεραν στην ομάδα. Όμως η ζημιά είχε γίνει η Αλκή πλήγηκε οικονομικά και στο περασμένο καλοκαίρι δεν βρέθηκε κανείς να την αναλάβει εξ ολοκλήρου για να γίνει μία σωστή δουλειά, με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείου που βρέθηκε σήμερα, δηλαδή τη διάλυση. Το λέω διάλυση γιατί κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την Αλκή ομάδα αγροτικού. Πως να το πω βρε παιδί μου; Η Αλκή δεν είναι ομάδα αγροτικού. Όμως εκεί την κατάντησαν…

ΑΛΚΗ: Τελευταία Ενημέρωση