ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην ΚΟΠ το χρυσό μετάλιο των UEFA Grassroots Awards

Μεγάλη τιμή, τεράστια επιτυχία

 Ανακοίνωσε από την Κυπριακή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου σχετικά με την απονομή σε αυτήν για το ρυσό μετάλλιο των UEFA Grassroots Awards για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023.

Αναλυτικά: 

Η ενοποίηση του ποδοσφαίρου Grassroots στην Κύπρο και η διεξαγωγή όλων των διοργανώσεων των  παιδικών πρωταθλημάτων από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, έχει αναγνωριστεί από την UEFA η οποία, αποφάσισε να απονείμει στην ΚΟΠ το χρυσό μετάλλιο των UEFA Grassroots Awards για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023.

Είναι η πρώτη φορά που η ΚΟΠ λαμβάνει την ανώτατη τιμητική διάκριση της UEFA για το ποδόσφαιρο Grassroots.

Η βράβευση αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή για την ΚΟΠ και αντανακλά τόσο στην Ομοσπονδία όσο και στο Κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα.
Η ανακοίνωση των νικητών των βραβείων Grassroots έγινε σήμερα από την UEFA και η ανακοίνωση συνοδεύεται από το ακόλουθο άρθρο:

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠ ΑΠΟ ΤΗΝ UEFA – VIDEO – ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η ενοποίηση του προγράμματος νέων, εξασφαλίζει στην Κύπρο το βραβείο Grassroots».

Στην ΚΟΠ το βραβείο για την «Καλύτερη Πρωτοβουλία Συμμετοχής», αφού έφερε πέραν των 1000 ομάδων σε μια νέα οργανωμένη δομή».

Καταφέρνοντας να ενοποιήσει διαφορετικά στοιχεία του ποδοσφαίρου Grassroots, η ΚΟΠ αύξησε τη συμμετοχή και δημιούργησε ένα ακόμη πιο θετικό περιβάλλον για τα παιδιά προκειμένου να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, μακριά από το άγχος των αποτελεσμάτων, με στόχο να απολαμβάνουν το παιχνίδι.

Στο παρελθόν, οι ιδιωτικές ακαδημίες λειτουργούσαν εκτός της επιρροής της Ομοσπονδίας. Από το 2019 η Ομοσπονδία εισήγαγε ένα νέα σχέδιο προκειμένου να φέρει όλο το παιδικό ποδόσφαιρο υπό τον έλεγχο της.

Τέσσερα χρόνια μετά,  το πρόγραμμα ενοποίησης του παιδικού ποδοσφαίρου έχει απορροφήσει 134 Ακαδημίες από όλο το νησί, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, πέραν των 1000 ομάδων να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας με πέραν των 10.000 παιδιών μέχρι 15 ετών να είναι πλήρως εγγεγραμμένα στα μητρώα της ΚΟΠ. Διεξάγονται γύρω στους 14.000 αγώνες κάθε ποδοσφαιρική περίοδο, χρηματοδοτημένοι από την Ομοσπονδία η οποία καλύπτει μεταξύ άλλων τα έξοδα των γηπέδων και της διαιτησίας.

Οι αλλαγές λειτούργησαν λόγω της ανοιχτής επικοινωνίας και της παροχής κινήτρων, με την ΚΟΠ να μοιράζεται τεχνικές γνώσεις, εξοπλισμό και διοικητική και οικονομική υποστήριξη προς τους συλλόγους και τις ακαδημίες.

Γιώργος Κούμας: «Η βράβευση αυτή μας δίνει ισχυρά κίνητρα να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας»

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και είμαστε περήφανοι για το χρυσό μετάλλιο των Grassroots Awards που μας απονέμει η UEFA. Χρειάστηκε σκληρή δουλειά και θυσίες για να καταφέρουμε να ενοποιήσουμε το παιδικό ποδόσφαιρο στην Κύπρο και είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου στην Εκτελεστική Επιτροπή, θεωρούμε ότι το ποδόσφαιρο βάσης είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου μας και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε καθημερινά σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα της ΚΟΠ. Η βράβευση μας από την UEFA μας δίνει ισχυρά κίνητρα για να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά για να συνεχίσουμε την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην χώρα μας». 

 

Zvonimir Boban, UEFA technical director & chief of football:  

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές που βλέπουμε στις οθόνες μας στις διοργανώσεις της UEFA, άρχισαν το ταξίδι τους από ένα γήπεδο της γειτονιάς τους με φίλους και συγγενείς. Το ελίτ ποδόσφαιρο βασίζεται σε ένα δυνατό ποδόσφαιρο grassroots και για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να γιορτάζουμε και να τιμούμε αυτούς που φέρνουν το ποδόσφαιρο σε άτομα όλων των ηλικιών και ικανοτήτων στην Ευρώπη».

 

«Στο παρελθόν είχαμε βαθμολογίες, πρωταθλήματος, προκρίσεις και τελικούς πρωταθλημάτων από τις ηλικίες κάτω των 12 ετών. Όλα τα άτομα της Ομοσπονδίας που είχαμε εμπλοκή σε αυτές τις διοργανώσεις, σε συνεργασία με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές αλλαγές» δηλώνει ο Διευθυντής των Παιδικών Πρωταθλημάτων της ΚΟΠ Χάρης Κυρίλλου, για να προσθέσει: «Μέσω αυτών των αλλαγών, το μόνο που έχουμε στα παιδικά πρωταθλήματα είναι η συμμετοχή, η διασκέδαση και η αγάπη όλων για το ποδόσφαιρο. Έχουμε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα αλλά χωρίς βαθμολογίες, χωρίς ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, προκρίσεις ή βραβεία. Αντίθετα, κάθε τέλος της σεζόν, διοργανώνουμε μια μεγάλη φιέστα για όλα τα παιδιά αφού, είναι όλοι νικητές».

Το αργυρό μετάλλιο των UEFA Grassroots Awards απονέμεται στη Λιθουανία και το χάλκινο στην Αγγλία.

Τα UEFA Grassroots Awards απονέμονται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου από το 2010. Επικεντρωμένα στο ποδόσφαιρο βάσης, τα βραβεία αυτά στρέφουν τους προβολείς σε εμπνευσμένες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τη σημαντικότητα του ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη.

Οι υποψηφιότητες προέρχονται από τις Ευρωπαϊκές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες και οι νικητές επιλέγονται από την Επιτροπή Ανάπτυξης και Τεχνικής Στήριξης της UEFΑ, μετά από εισηγήσεις του UEFA Grassroots Panel.

Σημαντικό κριτήριο για τις βραβεύσεις αποτελεί η αύξηση της συμμετοχής στις διοργανώσεις Grassroots, η παροχή ευκαιριών ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και γενικότερα η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου βάσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση