ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ένας Κύπριος πρωταθλητής στη Νοβάρα

Ο 18χρονος Αλεξ Πασχαλίδης ήταν μέλος της Ιταλικής ομάδας Κ19 που κέρδισε τον τίτλο στην κατηγορία της

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε τρεις, ούτε δέκα, είναι οι νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους πέραν των περιορισμένων Κυπριακών συνόρων. Είναι ουκ ολίγοι τον αριθμό, με το χαρακτηρισμό «ουκ ολίγοι» να βρίσκεται σε συνάφεια με τον πληθυσμό του νησιού.

Ανεξαρτήτως το που θα φθάσουν θα πρέπει τα εύσημα να τους δοθούν για την απόπειρα που επιχειρούν. Ο ανταγωνισμός εκτός Κύπρου σε χώρες πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά από τη δική μας είναι απείρως μεγαλύτερος από τον καθ’ημάς. Αυτό βέβαια,  είναι για προφανείς λόγους, πολύ βοηθητικό για αυτά τα παιδιά.

Ο Αλεξ Πασχαλίδης, γεννηθείς στις 13.2.2002 είναι βασικό στέλεχος της ομάδας αγωνιζόμενος στο κέντρο τού γηπέδου ως «εξαροκοκτάρι»

Ένας από τους νεαρούς που δοκιμάζουν την τύχη τους στην αλλοδαπή είναι ο Άλεξ Πασχαλίδης που αγωνίζεται στην Ιταλική Νοβάρα, ων βασικός στην ομάδα Κ19.

Η ομάδα αυτή κατέκτησε (μαθηματικά) πριν τη διακοπή λόγω covid 19 τη σεζόν που πέρασε το πρωτάθλημα Γ' Κατηγορίας της Ιταλίας. Υπολειπόταν ένας αριθμός αγώνων για να τελειώσει το πρωτάθλημα, αλλά ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των εναπομεινάντων αγώνων, η Νοβάρα θα ανακηρυσσόταν πρωταθλήτρια.

Τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας (αυτή τη χρονιά είχε πέσει στη Γ Κατηγορία). Στην Ιταλία το πρωτάθλημα Κ19 είναι κοινό μεταξύ των ομάδων Α΄ και Β΄ κατηγορίας.  Άρα οι μικροί της Νοβάρα αγωνίζονταν με αντίπαλους που ανήκαν στις μεγάλες Ιταλικές ομάδες.

Ο Αλεξ Πασχαλίδης, γεννηθείς στις 13.2.2002 είναι βασικό στέλεχος της ομάδας αγωνιζόμενος στο κέντρο τού γηπέδου ως «εξαροκοκτάρι». Είναι αριστεροπόδαρος αλλά είναι καλό και το δεξί του πόδι. Εκείνος που θα παρακολουθήσει το παιχνίδι του διακρίνει ότι έχει ηγετικό στυλ, ενώ διαθέτει ως σημαντικό προσόν την εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση. 

Άρχισε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 4 χρόνων στην ακαδημία της Αρσεναλ υπό την καθοδήγηση του Αρα Πετροσιάν. Το 2014 σε καμπ της Μίλαν που έγινε στη Λάρνακα, Ιταλός σκάουτερ ήταν παρών, τον εντόπισε και του πρότεινε να τον πάρει στην Νοβάρα. Ούτω και εγένετο, άλλα δυο χρόνια μετά, όταν δηλαδή έγινε 14 χρόνων. Έκτοτε αγωνίζεται εκεί. Με επιτυχία.

Και προσβλέπει με υπομονή και δουλειά στην ποδοσφαιρική καταξίωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση