ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
32° Λευκωσία,
29 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Αντίστροφη μέτρηση για το 20ο Ayia Napa Youth Soccer Festival

Οι καινοτομίες της διοργάνωσης

24sports team

info@24sports.com.cy

Αντίστροφη μέτρηση για το Ayia Napa Youth Soccer Festival, το οποίο επιστρέφει στις 16-20 Απριλίου σε ένα πενθήμερο χαράς, διασκέδασης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά! Σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αγίας Νάπας δόθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για το κορυφαίο τουρνουά ακαδημιών στην Κύπρο και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, το καθιερωμένο Φεστιβάλ Ακαδημιών της Αγίας Νάπας, το Ayia Napa Youth Soccer Festival, ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά περίπου 5.000 παιδιά και πέραν των 20.000 θεατών! Η φετινή, 20ή διοργάνωση, θα λάβει χώρα στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του Δήμου Αγίας Νάπας και στα 15 ειδικά διαμορφωμένα και διαχωριζόμενα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Θα λάβουν μέρος 328 διαφορετικά ποδοσφαιρικά τμήματα, ενώ και φέτος υπάρχουν πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό. Η μαζικότερη παρουσία είναι από Λίβανο και Ιορδανία με 25 διαφορετικά ποδοσφαιρικά τμήματα.

Η σημαντική παρουσία ομάδων από το εξωτερικό συμβάλλει αποφασιστικά και στην τουριστική προβολή της περιοχής, καθώς η Αγία Νάπα και οι γύρω περιοχές θα πλημμυρίσουν από κόσμο, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Παραδοσιακά πλέον με το Ayia Napa Youth Soccer Festival δίνεται ουσιαστικά το έναυσμα για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην περιοχή.

Οι καινοτομίες στο 20ο Ayia Napa Youth Soccer Festival

Όλες τις πτυχές και λεπτομέρειες της διοργάνωσης ανέλυσε εκ μέρους των διοργανωτών ο Χρίστος Κωνσταντίνου στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίας Νάπας. «Νιώθουμε υπερήφανοι, αλλά και ευχαριστημένοι, γιατί ο θεσμός παρά τη δίχρονη απουσία λόγω της πανδημίας επανέρχεται με την ίδια δυναμική και το ίδιο αγκάλιασμα από όλη την Κύπρο. Στη φετινή διοργάνωση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε 11 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες, ξεκινώντας από τη χρονολογία γέννησης του 2006 μέχρι και το 2016. Στην προσπάθειά μας να δώσουμε την ευκαιρία στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό παιδιών να συμμετέχουν έχουμε προσθέσει επιπλέον έξι ηλικιακές κατηγορίες σε ξεχωριστά πρωταθλήματα LIONS, τα οποία προνοούν τη συμμετοχή παιδιών σε λιγότερο ανταγωνιστικούς αγώνες και με περισσότερη έμφαση στη χαρά και τη διασκέδαση», επισήμανε ο κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρθηκε και στην καινοτομία που υπάρχει στην 20ή διοργάνωση:

«Πολύ σημαντική καινοτομία αποτελεί η δημιουργία τριών ξεχωριστών κατηγοριών επιπέδου στη φάση των νοκ άουτ. Έτσι θα προκρίνονται όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες στην επόμενη φάση και θα κατατάσσονται ανάλογα με τη θέση τους σε μία από τις τρεις κατηγορίες (EAGLES, LIONS, TIGERS). Στόχος μας είναι να δώσουμε μεγαλύτερη χαρά και ευχαρίστηση στα παιδιά από τη συμμετοχή τους σε όλο και περισσότερους αγώνες, αλλά και να μειώσουμε τις οποιεσδήποτε

αγωνιστικές ανισορροπίες μεταξύ ομάδων στους αγώνες τους, περιορίζοντας τα μεγάλα σκορ και τις αχρείαστες απογοητεύσεις στα παιδιά». Πρόσθεσε, δε, μία ακόμη καινοτομία: «Καινοτομία για φέτος αποτελεί η διοργάνωση για πρώτη φορά ξεχωριστών τουρνουά για κορίτσια σε δύο ηλικιακές κατηγορίες έναντι μιας που είχαμε το 2019. Με μεγάλη ικανοποίηση αναγγέλλουμε τη συμμετοχή οκτώ ομάδων στις ηλικίες Κ14 και Κ17».

«Το παιδικό ποδόσφαιρο είναι το πιο αγνό»

Το τουρνουά διοργανώνεται από το επίσημα εγγεγραμμένο και αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο Soccerworldcyprus, μέλος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), με τη στήριξη του Δήμου Αγίας Νάπας και φορέων, όπως είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού. Το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ).

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέτου, τόνισε: «Συνεχίζουμε μετά από δύο χρόνια απουσίας τη διοργάνωση κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε το τουρνουά». Ο Χάρης Κυρίλλους, εκ μέρους της ΚΟΠ, σημείωσε: «Μετά από δύο χρόνια αρχίζει ξανά η γιορτή του ποδοσφαίρου. Το παιδικό ποδόσφαιρο είναι το πιο αγνό. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο μόνα τους και οι γονείς θα πρέπει να τα αφήσουν να το απολαύσουν. Αφήστε τα παιδιά να χαρούν το αγαπημένο τους άθλημα, ώστε να περάσουν καλά».

Τον ΚΟΑ εκπροσώπησε ο Σωτήρης Αδάμου, ο οποίος δήλωσε: «Ο οργανισμός παραμένει υποστηρικτής του αθλητισμού. Το σημαντικό αυτό τουρνουά επιστρέφει κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά». Η Νίκη Καραγιώργη εκ μέρους του Υφυπουργείου Τουρισμού τόνισε πως «είναι τιμή μας που είμαστε δίπλα στο τουρνουά αυτό».

Ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας

Η φετινή διοργάνωση θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα με την υποστήριξη της φιλανθρωπικής δράσης του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και με τη λειτουργία περιπτέρου συλλογής τροφίμων και ρουχισμού κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, όπως ενημέρωσαν ο Χρίστος Κωνσταντίνου, εκ μέρους των διοργανωτών, και η Αλεξάνδρα Κυριάκου, εκ μέρους του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού.

Με ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τους χορηγούς και υποστηρικτές του τουρνουά για την πολύτιμη συμβολή τους, όπως επίσης και τους χορηγούς επικοινωνίας: τον τηλεοπτικό σταθμό OMEGA, το ραδιοφωνικό σταθμό SUPERSPORT FM και τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Πολιτεία FM 106.7. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν προς το διαδικτυακό κανάλι DIGITAL, το οποίο θα προβάλλει το Ayia Napa Youth Soccer Festival με ζωντανές συνδέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Θα υπάρχει κάλυψη αρκετών αγώνων του τουρνουά, με έμφαση στους τελικούς και τις απονομές.

Εκ μέρους της DIGITAL μίλησε ο Στέλιος Αναστασίου: «Με μεγάλη ικανοποίηση θα ανοίξουμε τα φλας και θα καλύψουμε τους αγώνες, τους μελλοντικούς μας αστέρες. Ευχή μας είναι να κυλήσουν όλα ομαλά σε κλίμα αθλητοπρέπειας. Πρέπει να δώσουμε τη σωστή κατεύθυνση στα μικρά παιδιά σ’ αυτό που τους αρέσει περισσότερο, να παίζουν ποδόσφαιρο».

Το Ayia Napa Youth Soccer Festival επιστρέφει ανανεωμένο, έτοιμο να μας χαρίσει καινούργιες εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές! Σημειώνεται, δε, ότι θα διεξαχθεί τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Για πληροφορίες στο www.ayianapasoccerfestival.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση