ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
27° Λευκωσία,
27 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ακαδημίες Λεμεσού-Πάφου: «Τα μέτρα να αρθούν το συντομότερο»!

Κάνουν λόγο για στοχοποίηση

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου απέστειλαν οι ακαδημίες Λεμεσού-Πάφου, μέσω της οποίας του ζητούν να άρει το μέτρο της απαγόρευσης των προπονήσεων που ταλαιπωρεί και τα παιδιά αλλά και τους επαγγελματίες του χώρου.

Όπως αναφέρουν, μπορούν οι προπονήσεις να διεξάγονται χωρίς την παρουσία γονιών και με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα που είναι πρόθυμοι να εφαρμόσουν.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι, κατανοούμε ότι η κατάσταση στην χώρα μας όσο αφορά την πανδημία του κορωνοϊού είναι δύσκολη και απαιτεί μέτρα και θυσίες. Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλουμε όλοι συλλογικά.

Παρά το γεγονός ότι από την μεριά μας ως ακαδημίες ποδοσφαίρου τηρήσαμε πίστα και ευλαβικά όλα τα πρωτόκολλα που εκπονήθηκαν και δεν παρουσιάστηκε κανένα κρούσμα εντούτοις τα νέα μέτρα που πάρθηκαν μας στοχοποίησαν. Συγκεκριμένα στις 22 Οκτωβρίου επιβλήθηκε Αναστολή λειτουργίας των ακαδημιών ποδοσφαίρου στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου με το πρόσχημα ότι οι πόλεις αυτές έχουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Θεωρούμε δε ότι από την στιγμή που τα παιδιά ορθά πάνε κανονικά στο σχολείο τους συνυπάρχουν σε μια κλειστή τάξη 40 τετραγωνικών μέτρων και τα απογεύματα συναθροίζονται στις καφετέριες και τα πολυκαταστήματα είναι παράλογο να μην μπορούν να αθληθούν το απόγευμα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Εμείς από την μεριά μας Ζητούμε όπως μας επιτραπεί η λειτουργία των ακαδημιών μας με τήρηση συγκεκριμένου πρωτοκόλλου ανάλογο αυτού με το οποίο λειτουργούν οι χώροι εστίασης, οι καφετέριες, τα θέατρα και τα σινεμά.

Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο με τους αρμόδιους και είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε με τα μέτρα και τους περιορισμούς που θα απαιτηθούν προκειμένου οι προπονήσεις να γίνονται με ασφάλεια.

Καλούμε την ΚΟΠ όπως αφουγκραστεί τους προβληματισμούς μας και προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε το συντομότερο δυνατό να αρθούν τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε Λεμεσό και Πάφο.

Θεωρούμε ότι το λογικό μας αίτημα θα εξεταστεί από τους αρμόδιους και στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική προκειμένου το συντομότερο δυνατό τα παιδιά να επιστρέψουν στα γήπεδα.

Εισηγούμαστε δε οι προπονήσεις να γίνονται χωρίς την παρουσία των γονιών.

Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιδράσουμε με δυναμικά μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε τόσο τα δικαιώματα των παιδιών όσο και τα δικά μας».

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΑΦΟΥ ΚΑΙ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση