ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

UEFA: Αποφάσεις για έδρες και κόσμο

Μέχρι τις 9 του μήνα κρίνονται όλα

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Η απόπειρα να ολοκληρωθεί στο γήπεδο η ποδοσφαιρική σεζόν 2019-20 εξελίσσεται σχετικά ομαλά για την UEFA, αφού τα περισσότερα πρωταθλήματα συνεχίζονται ή ήδη τελείωσαν. Πλέον όμως έρχεται η δική της ώρα να δοκιμαστεί για το πώς μπορεί να διεξαχθούν στην εποχή του κορωνοϊού οι δικές της διοργανώσεις.

Η UEFA και οι επιτροπές της καθημερινά αξιολογούν τα δεδομένα και έβαλαν διορία μέχρι τις 9 Ιουλίου για να έχουν μια εικόνα όσο πιο κοντά στην ημέρα διεξαγωγής των αγώνων γίνεται

Αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη καθώς η Παρασκευή(10/7) θα μας φέρει την κλήρωση για τα final-8 του Champions (13:00) και Europa (14:00) που θα γίνουν σε Λισαβόνα και Γερμανία. Η ενημέρωση που υπάρχει είναι πως αυτή τη στιγμή παρά τις ανησυχίες για την επιδημιολογική εικόνα της Πορτογαλίας δεν προτίθεται να επανεξετάσει τον ορισμό.

Αυτό που θα τεθεί στο τραπέζι, είναι το τι θα συμβεί με τους επαναληπτικούς για τους «16» που απομένουν και το «καυτό» θέμα της παρουσίας κόσμου. Ως γνωστό στη συνεδρία της 17η Ιουνίου η UEFA απέφυγε να τα ορίσει στις έδρες των ομάδων γιατί ήθελε να είναι σίγουρη για την εικόνα χωρών όπως η Αγγλία. Σίτι-Ρεάλ και Γουλβς-Ολυμπιακός είναι να γίνουν εκεί.

Πως θα ληφθεί η απόφαση για τα δυο θέματα; Η UEFA και οι επιτροπές της καθημερινά αξιολογούν τα δεδομένα και έβαλαν διορία μέχρι τις 9 Ιουλίου για να έχουν μια εικόνα όσο πιο κοντά στην ημέρα διεξαγωγής των αγώνων γίνεται. Μιλάμε για λιγότερο από ένα μήνα πριν και δε γίνεται να περιμένεις άλλο αφού μια μέρα μετά θα γίνει η κλήρωση. Στόχος τους είναι να βγει ένα πρωτόκολλο για την παρουσία των φιλάθλων, εννοείται πως δε μιλάμε για το 100% της χωρητικότητας αλλά αισθητά μειωμένη, ώστε να ληφθεί η απόφαση.

«Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω πως δε θα υπάρχει κόσμος», δήλωσε στο ESPN ο Τσέφεριν επί του θέματος αλλά εξήγησε: «Για μας η διορία είναι στις 9 Ιουλίου. Μέχρι τότε θα μπορούμε να φτιάξουμε ένα κλινικό πρωτόκολλο, άρα και τη δυνατότητα να λάβουμε την απόφαση».

Θυμίζουμε βέβαια το γεγονός πως η κάθε χώρα έχει τα δικά της μέτρα για τις πτήσεις από και προς τις υπόλοιπες, κάνει την κατάσταση ρευστή ακόμα και μετά τη λήψη της απόφασης της UEFA. Αν δηλαδή έχουμε φαινόμενα τύπου Ισραήλ ή Σερβίας, που η εικόνα τους «χάλασε» δραματικά, μπορούν οι αποφάσεις να αλλάξουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X