ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το μπαλάκι στην κυβέρνηση

Στο θέμα της ανοικτής ζώνης των αγώνων

Από την πρώτη στιγμή το υπουργικό αποφάσισε, ότι ουσιαστικά οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων θυρών, τέθηκε ένα θέμα για προβολή των παιχνιδιών από τα κανάλια σε ανοικτή ζώνη.

Διότι από την στιγμή που δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει τους αγώνες από το γήπεδο, αρκετός κόσμος που θα πάει σε διάφορες καφετέριες για να δει την αγαπημένη του ομάδα και όχι μόνο.

Αυτό είναι λογικό. Ωστόσο, για να αποφευχθεί το σκηνικό που θα διαμορφωθεί, υπάρχει από χθες η σκέψη-εισήγηση όπως τα παιχνίδια σε ανοικτή ζώνη.

Οι τρεις τηλεοπτικές πλατφόρμες, από την πρώτη στιγμή εξέτασαν και εξετάζουν το θέμα. Μάλιστα, υπήρχαν και συνεδριάσεις μέχρι αργά το βράδυ για να μελετήσουν όλα τα ζητήματα που προκύπτουν.

Το πρώτο ζήτημα έχει να κάνει με την Velister, η οποία έχει τα δικαιώματα για την προβολή της ψηφιακής ζώνης. Για να καταλάβετε, για να μπορεί μία πλατφόρμα, να έχουν κανάλι που θα μπορεί να προβάλει παιχνίδια ανοικτής ζώνης, τότε θα πρέπει να πληρώνει κάποιες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο δικαιώματα.

Όπως κάνουν τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια (πχ. Omega, Alfa, Sigma κλπ). Η PrimeTel είχε συγκεκριμένο κανάλι τα προηγούμενα χρόνια, αλλά από φέτος δεν το έχει σε ανοικτή ζώνη. Διότι, οι τρεις πλατφόρμες που μεταδίδουν αγώνες, έχουν άδεια για κλειστή ζώνη.

Βέβαια, μπορούν τα τηλεοπτικά κανάλια να βγάλουν την μετάδοση τους μέσω των επίσημων καναλιών που έχουν στο YouTube. Όπως θα κάνει ο ΟΤΕ Sports στην Ελλάδα.

Ένα άλλο, μεγάλο θέμα είναι η δημόσια προβολή αφού είναι πάρα πολλές οι επιχειρήσεις που πληρώνουν κάθε μήνα πάρα πολλά λεφτά για να έχουν το δικαίωμα σε δημόσιους χώρους να προβάλλουν τους αγώνες.

Εδώ μπαίνει το νομικό κομμάτι στην μέση, καθώς οι πλατφόρμες δεν θέλουν να ρισκάρουν την προβολή αγώνων σε ανοικτή ζώνη, χωρίς σχετική ή νομοθεσία, έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση κάποια εταιρεία να κινηθεί νομικά εις βάρος της.

Συνεπώς, με παρέμβαση της κυβέρνησης μπορεί να λυθεί μια και καλή το θέμα, χωρίς να υπάρχουν εμπόδια στην μετάδοση των αγώνων σε ανοικτή ζώνη.

Ας το δει άμεσα η αρχή ραδιοτηλεόρασης, έτσι ώστε να λυθεί αυτό το ζήτημα και οι τηλεοπτικές πλατφόρμες να προβάλουν τους αγώνες χωρίς να υπάρχει κανένα νομικό ζήτημα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X