ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπουργικό: Το απόγευμα οι αποφάσεις για την βία στα γήπεδα!

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Υπουργικό Συμβούλιου αναφορικά με το θέμα της βίας στους αθλητικούς χώρους μετά και τα πρόσφατα γεγονότα (δες ΕΔΩ) στο «Ελευθερία» στην αναμέτρηση για το Final 4 του Κυπέλλου καλαθόσφαιρας ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ανόρθωση.

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, το απόγευμα η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Άννα Κουκκίδου Προκοπίου, θα προβεί σε δηλώσεις σε σχέση με τις αποφάσεις για τα κρούσματα βίας που παρατηρήθηκαν τον τελευταίο διάστημα στον χώρο του κυπριακού αθλητισμού. 

Θυμίζουμε πως επί τάπητος είχε τεθεί το θέμα της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, ενώ συνάμα υπήρξε η εισήγηση για «λουκέτο» στους οργανωμένους συνδέσμους.

Πέραν απ’ τις αποφάσεις, τις οποίες θα ανακοινώσει η Υπουργός το απόγευμα, έχει διαταχθεί άμεση διοικητική έρευνα ώστε να διαφανεί αν υπάρχουν ευθύνες και παραλήψεις από την αστυνομία για τη διαχείριση των συμβάντων της Κυριακής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου:

«Ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχόλησε το Υπουργικό Συμβούλιο ήταν μια διεξοδική συζήτηση για τα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση ως προς την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Αυτό το ζήτημα απασχόλησε σε μεγάλη έκταση το Υπουργικό Συμβούλιο, ανταλλάχθηκαν απόψεις. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Υπουργό Δικαιοσύνης, μελέτησαν και την έκθεση γεγονότων και αφού η Υπουργός έχει διατάξει τη διοικητική έρευνα για να διερευνηθούν πιθανές παραλείψεις ή λάθη από πλευράς Αστυνομίας, θα ανακοινωθούν τα συγκεκριμένα μέτρα από την Υπουργό Δικαιοσύνης σήμερα το απόγευμα.

Επίσης, λόγω της εκτεταμένης συζήτησης για τη βία στα γήπεδα, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί αύριο στη 1μμ για να μπορέσουν να συζητηθούν τα εκκρεμούντα ζητήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση