ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι θα γίνει μ’ αυτούς που υπέγραψαν σε άλλες ομάδες;

Θα πρέπει να υπάρξει μια ρύθμιση και για αυτό το θέμα

Σάββας Λαζανιάς

Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών είναι ένα από τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την FIFA, την UEFA, τη FIFpro και τις εγχώριες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των χωρών, καθώς θα χρειαστεί να υπάρξει μια συμβιβαστική συμφωνία για να παραταθούν οι συμβάσεις των ομάδων με τους παίκτες έτσι ώστε να ολοκληρωθούν ομαλά τα πρωταθλήματα.

Στόχος της UEFA είναι να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα ακόμα κι αν χρειαστεί να παιχτεί ποδόσφαιρο και μετά τις 30 Ιουνίου. Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η λύση για την παράταση των συμβολαίων των παικτών, λύση η οποία προϋποθέτει συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές.

Η εύλογη απορία που έχουμε είναι το τι θα γίνει με τους παίκτες που έχουν υπογράψει ήδη συμβόλαια σε άλλες ομάδες για τη νέα σεζόν. Σχεδόν σε όλη την Ευρώπη τα συμβόλαια που υπογράφουν οι παίκτες με τις ομάδες είναι 12μηνα, δηλαδή τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιουνίου.

Όσο αφορά την Κύπρο, οι πλείστες ομάδες διατηρούν 10μηνα συμβόλαια με τους παίκτες (δηλαδή με ισχύ από την 1η Αυγούστου) όμως υπάρχουν και μερικές ομάδες που έχουν 11μηνα (σε ισχύ από την 1η Ιουλίου) και 12μηνα (σε ισχύ από την 1η Ιουνίου) συμβόλαια. Άρα θα δημιουργηθεί θέμα και στην Κύπρο.

Επομένως, θα πρέπει να υπάρξει μια ρύθμιση και για τους ποδοσφαιριστές που έχουν υπογράψει ήδη σε άλλες ομάδες έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα νομικά ζητήματα και να μην υπάρξουν προβλήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Κλείνει του Μαΐντεβατς

ΑΕΛ: Κλείνει του Μαΐντεβατς

Οι δυνατότητες του ποδοσφαιριστή είναι τέτοιες που μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα της επιθετικής γραμμής
24sports team
 |  ΑΕΛ
X