ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θετικό κρούσμα σε μεγάλη ομάδα

Οι πληροφορίες του 24sports αναφέρουν...

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε μεγάλη ομάδα του νησιού, και αμέσως σήμανε συναγερμός. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο ποδοσφαίριστής βρέθηκε θετικός μετά από τεστ και αφού πρώτα ενημέρωσε τους αρμόδιους εντός της ομάδας για κάποια συμπτώματα που παρουσίασε. Το κρούσμα έχει ήδη απομονωθεί και δεν συμμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας, ενώ ξεκίνησε η εφαρμογή όσων προνοεί το πρωτόκολλο της ΚΟΠ. 

Θυμίζουμε πως σε περίπτωση που «ποδοσφαιριστής εντοπιστεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2 (COVID-19), το άτομο αυτό θα πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση για χρονικό διάστημα που καθορίζεται από τις «Ενδιάμεσες οδηγίες αποδέσμευσης/άρσης απομόνωσης ασθενών με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από COVID-19 (κρούσματος) που αντιμετωπίζονται σε χώρους εκτός των νοσηλευτηρίων».

Συγκεκριμένα η αποδέσμευση κρουσμάτων COVID-19 από την καραντίνα μπορεί να γίνει: α) κατόπιν 2 συνεχόμενων αρνητικών δειγμάτων από το ανώτερο αναπνευστικό με διαφορά τουλάχιστον 24 ωρών που θα πρέπει να διενεργηθούν εφόσον έχουν περάσει 14 μέρες μετά την πρώτη εργαστηριακή τεκμηρίωση της λοίμωξης ή β) στην περίπτωση που τα εργαστηριακά αποτελέσματα συνεχίζουν να είναι θετικά μετά την παρέλευση τουλάχιστον 14 ημερών από την πρώτη θετική εργαστηριακή εξέταση, τότε το άτομο παραμένει σε απομόνωση για ακόμη 1 εβδομάδα και στην συνέχεια αποδεσμεύεται χωρίς να απαιτείται επιπλέον εργαστηριακός έλεγχος».

Παράλληλα όπως αναφέρει το πρωτόκολλο «Για τις επόμενες 14 μέρες από το τελευταίο θετικό κρούσμα, όλες οι επαφές θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ πριν από κάθε αγώνα».

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση