ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Θανατηφόρο» χτύπημα σε μικρές ομάδες και Β’ Κατηγορία

Έτσι χαρακτηρίζεται η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Η ΚΟΠ αποφάσισε και ανακοίνωσε την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια σε Α’ Κατηγορία και Β’ Κατηγορία μόνο στα παιχνίδια της πρώτης οκτάδας. Μία απόφαση που αποδεικνύεται οικονομικά καταστροφική για τα μικρά σωματεία αλλά και όλες τις ομάδες της Β’ Κατηγορίας.

Οι μικρές ομάδες της Α’ Κατηγορίας, όπως οι ΑΕΖ, Εθνικός, Καρμιώτισσα, Οθέλλος και Δόξα διαθέτουν ελάχιστα οικονομικά έσοδα και πέραν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα η δεύτερη μεγαλύτερη εισροή χρημάτων είναι τα εισιτήρια από τα εντός έδρας παιχνίδια. Λεφτά που πλέον δεν μπορούν να υπολογίζουν σε αυτά, καθώς η ΚΟΠ αποφάσισε την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων.

Πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως των 30 χιλιάδων ευρώ τουλάχιστον το κάθε παιχνίδι που βοηθούσε τόσο στις πληρωμές παικτών αλλά και άλλων οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Όσον αφορά τις ομάδες της Β’ Κατηγορίας τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, καθώς τα έσοδα είναι ακόμη λιγότερα τόσο από χορηγίες αλλά και γενικότερα. Αρκετές ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα υπολόγιζαν αρκετά τα εν λόγω χρήματα, ειδικότερα όταν θα έπαιζαν απέναντι σε ομάδες με κόσμο, όπως οι Ομόνοια 29Μ, ΕΝΠ, Ολυμπιακό που παίρνουν πάνω από 200 περίπου άτομα στα εκτός έδρας παιχνίδια τους.

Επί της ουσίας το εν λόγω μέτρο πλήττει οικονομικά όλες τις μικρές ομάδες της Α’ Κατηγορίας και της Β’ Κατηγορίας,  με αποτέλεσμα να βαδίσουν σε δύσκολα μονοπάτια, καθώς τα εν λόγω ποσά που θα στερηθούν τώρα τα περιμέναν ούτως ώστε να μπορούν να βγάλουν ομαλά τη χρονιά και ήταν υπολογισμένα στο μπάτζετ της σεζόν. 

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση