ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τα λέει με ομοσπονδίες

Η σχετική αναφορά της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης

Τα νέα μέτρα για την πάταξη της βίας ανακοίνωσε σήμερα (29/03) η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, η οποία μεταξύ άλλων με δηλώσεις της ανέφερε πως την ερχόμενη Παρασκευή (31/03) θα έχει συνάντηση με τις Ομοσπονδίες. Τόνισε παράλληλα πως με τα Σωματεία αναμένεται να συζητήσει σε μεταγενέστερο στάδιο. 

Οι σχετικές της τοποθετήσεις:

«Τα Σωματεία πάρα πολλές φορές μπαίνουν σε διάλογο με την πολιτεία. Την Παρασκευή δεν θα είναι τα Σωματεία, διότι θα κάνουμε μια πρώτη συζήτηση μαζί με τις Ομοσπονδίες. Μετά θα συζητήσουμε και με τα Σωματεία. Οπωσδήποτε θα συζητήσουμε και με τους φορείς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τα στάδια, αλλά πρέπει να το κάνουμε σταδιακά και να μπαίνουμε σε κάποια διαβούλευση, η οποία να έχει ένα συγκροτημένο πλαίσιο κάθε φορά. Στο τέλος της ημέρας αν απαιτείται να έρθουν όλοι στο ίδιο τραπέζι κάποια στιγμή και να πάρουμε κάποιες αποφάσεις όλοι μαζί και αυτό θα το κάνουμε», συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι είναι ανοικτοί στο διάλογο αλλά «κάπου πρέπει να τελειώσουν τα λόγια» και να προχωρήσουν με πράξεις.

«Και αυτό που θέλω να επαναλάβω και να είμαι έντονη, είναι ότι τα Σωματεία απαιτούν τη στήριξη της πολιτείας σε πάρα πολλά ζητήματα είτε οικονομικά είτε άλλα και από την άλλη μεριά εμείς αναμένουμε ότι και οι ίδιοι πρέπει να στηρίξουν τις προσπάθειες της Αστυνομίας, τις προσπάθειες του Υπουργείου, τις προσπάθειες της πολιτείας, για να πατάξουμε αυτό το φαινόμενο του χουλιγκανισμού. Ούτε μόνοι μας εμείς ως Υπουργείο μπορούμε να το κάνουμε, ούτε η Αστυνομία μόνη της μπορεί να το πράξει, ούτε τα Σωματεία, ούτε οι Ομοσπονδίες. Πρέπει όλοι μαζί να συνδράμουμε με ένα τρόπο που να είναι αποδεκτός σε όλους μας για το καλό της κοινωνίας και των όλων των πολιτών», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «δεν μπορούμε τα συμφέροντα των λίγων να τα αφήνουμε πάντα να υπερτερούν έναντι της ασφάλειας των πολλών».

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση