ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα ερπετοειδή… και οι 14 ομάδες

Το «συνδικάτο» αποφάσισε… και η απόφαση εκτελείται

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Τέτοιες που είναι οι εποχές, η τάση ή η ανάπτυξη της κουλτούρας των συνομωσιών ολοένα και αναπτύσσεται. Πως είναι ο καθένας που πιστεύει ότι το εμβόλιο που βγαίνει τούτες τις ημέρες είναι του σατανά και φτάνει το τέλος της ανθρωπότητας;

Ή ο άλλος που υιοθετεί ότι δέκα οικογένειες κουμαντάρουν τον πλανήτη σκορπώντας βάσανα στους ανθρώπους συσσωρεύοντας όλο τον πλούτο στα χέρια τους;

Η απόφαση περί της αλλοίωσης του φετινού πρωταθλήματος έχει παρθεί προ πολλού και τώρα σερβίρεται ως τάχατες σοβαρά δημοσιεύματα, «αποκλειστικά» και «παπάρια μάντολες».

Ή πως ο άλλος θεωρεί και βαθιά πιστεύει ότι η βασίλισσα της Αγγλίας είναι ερπετό και μαζί με το είδος της εξουσιάζουν τους ανθρώπους από τα βάθη των αιώνων;

Θέλω να σου πω ότι συνωμοσιολογίες πάντοτε υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Κάποιες μάλιστα αποδείχθηκαν αληθινές, οι περισσότερες όμως όχι. Το κακό σε μια κοινωνία είναι άμα οι συνωμοσιολογίες αρχίζουν να γίνονται φυσιολογικές και συνηθισμένες. Εκεί μάλλον έχεις χάσει τη μπάλα και δυστυχώς στην Κύπρο την έχουμε χάσει.

Μη σε πρήζω όμως με τα γενικά… πάμε για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Πως είναι αυτός που πίστευε ότι μια ομάδα ανθρώπων εντός του χώρου παλεύει και θα καταφέρει να διατηρήσει τις 14 ομάδες, θα πέσουν μόλις δύο και άλλες δύο θ’ ανέβουν; Είχε τελικά δίκαιο ο αθεόφοβος.

Και δεν είναι ούτε μάντης, ούτε επιτυχημένος συνωμοσιολόγος, ούτε απόγονος του Νοστράδαμου. Η απόφαση περί της αλλοίωσης του φετινού πρωταθλήματος έχει παρθεί προ πολλού , το καταγράψαμε (δες εδώ) και τώρα σερβίρεται ως τάχατες σοβαρά δημοσιεύματα, «αποκλειστικά» και «παπάρια μάντολες».

Και βγαίνουν τα μέλη του λόμπι των 14 (κύριε Θουκή μου εσύ τι γυρεύεις αλήθεια;) και με τη γαρνιτούρα των σοβαρών δημοσιευμάτων θα μας ταΐσουν ότι το να διατηρηθούν 14 ομάδες, να μην πέσουν καν τέσσερις και ν’ ανέβουν τέσσερις… είναι μια ακόμη λύση που δίνουν τα ξεφτέρια για να σωθεί το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αστεία πράγματα που τα βαρέθηκε ο κόσμος και ο καθένας που σέβεται τον εαυτό του. Δεν φτάνει που εδώ και χρόνια διέλυσαν κάθε τι αυθεντικό υπάρχει στο άθλημα, τώρα θα παρουσιαστούν και σαν λυτρωτές, υπερασπιζόμενοι το παράλογο ως λογικό, το άδικο ως άδικο.

Το χειρότερο δε είναι ότι η απόφαση τους ν’ αυξήσουν τις ομάδες και οι μεθόδοι που χρησιμοποιούνται  (δες εδώ) , πέραν του ότι αλλοιώνει το φετινό πρωτάθλημα, αποδεικνύει ότι ο λόγος τους, είναι τόσο αναξιόπιστος όσο ο λόγος μιας διεφθαρμένης ηγεσίας που διοικεί μια χώρα, ένα κράτος, ένα οργανισμό, μια ομοσπονδία.

Αποδεικνύεται επίσης περίτρανα ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο διοικείται από μια ομάδα ανθρώπων που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τ’ ατομικά συμφέροντα, η μπίζινα και τα μεγάλα συμβόλαια της τηλεοπτικής αγελάδας.

Και ακριβώς πάνω σ’ αυτό η Ομοσπονδία για χρόνια τώρα βασίζει τη λειτουργία της, κάνοντας χατίρια και λειτουργώντας ως μεσολαβητής για να κλείνουν συμφωνίες προς εξυπηρέτηση συμφερόντων. Όσον αφορά για τους «πελάτες- οπαδούς» και κατά πόσο νοιάζονται για την κοινή γνώμη… επέτρεψε μου να μην αναφέρω που ακριβώς τους έχουν γραμμένους.

Όπως και να έχει. Κάποιοι εκ των προέδρων και σωματείων θα υπερασπιστούν το δίκαιο, να μην αλλοιωθούν δηλαδή οι κανονισμοί εν εξελίξει του πρωταθλήματος και κυρίως θα επιχειρηματολογήσουν για το συλλογικό καλό του αθλήματος, εκφράζοντας την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπαδών.

Γνωρίζουμε όμως ότι αυτοί οι πρόεδροι που εκπροσωπούν μεγάλες ομάδες του νησιού, δεν υπερβαίνουν τα δάκτυλα του ενός χεριού.

Οι υπόλοιποι για να το κάνω πιο λιανά δεν είναι ερπετοειδή, είναι απλά άνθρωποι σαν και μας που έννοια τους είναι πως θα κερδίσουν κυρίως οικονομικά καμιά φορά και κοινωνικά ή και κάποιοι άλλοι λιγότεροι που προσπαθούν για τα συμφέροντα της ομάδας τους και μόνο.

Για να τελειώνουμε δεν υπάρχει καμία συνωμοσία ούτε και κανένα μυστήριο.  Το ποδόσφαιρο μας δεν το διοικούν μήτε ερπετοειδή, μήτε μεγαλό τραπεζίτες, ούτε σε μυστικιστικές στοές λαμβάνονται οι αποφάσεις.. 

Αντιθέτως έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι το ποδόσφαιρο μας διοικείται από άτομα βγαλμένα απ’ αυτή την κοινωνία. Και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση