ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τα αγωνιστικά λάθη δεν πρέπει να εξαργυρώνονται με βία»

Ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου, με αφορμή τα τελευταία συμβάντα.

Αναλυτικά:

Με μεγάλη μας λύπη, παρατηρούμε τάσεις αλλά και φαινόμενα έξαρσης βίας, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, ΠΟΙ) αφορά όλα τα πρωταθλήματα της ΚΟΠ. Σε αυτό συμβάλει και η δημόσια έντονη αμφισβήτηση της Διαιτησίας από διάφορους οργανωμένους φορείς.

Η Διαιτησία, ως ένας από τους βασικούς συντελεστές στην διεκπεραίωση των πρωταθλημάτων, έχει και αυτή την δική της ευθύνη σε όσα διαδραματίζονται. Η μηδενιστική όμως τάση σε βάρος της Διαιτησίας στην ολότητα της δεν συμβάλλει στην βελτίωση της, αλλά απεναντίας συνηγορεί περισσότερο στην αύξηση της δυσπιστίας σε βάρος της.

Αυτό ΠΟΙ) επιβάλλεται και ήταν πάγια θέση του Σ.Δ.Κ., είναι η αναζήτηση ορθών διαδικασιών για αναβάθμιση της Διαιτησίας με άμεσα αρμόδια την διοργανώτρια Ομοσπονδία, με την αμέριστη συμπαράσταση του Σ.Δ.Κ., ως τον νόμιμα αναγνωρισμένο Σύνδεσμο και μέλος της ΚΟΠ, ο οποίος έχει ως πρώτο μέλημα του την στήριξη και διαφύλαξη του κύρους της Διαιτησίας. Ευθύνη για εκτόνωση της Βίας έχουν και οι υπόλοιποι συνεργαζόμενοι φορείς όπως, ο ΠΑΣΠ, ο Σύνδεσμος Προπονητών, τα Σωματεία κλπ, για δημιουργία κατάλληλων συνθηκών που συμβάλλουν στην εκτόνωση της Βίας, έτσι ώστε η Διαιτησία με ορθολογιστική διαχείριση της να δίνει υπό τις περιστάσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο κάθε διαγωνιζόμενο Σωματείο.

Η Ασφάλεια και η υγεία κάθε διαγωνιζόμενου πρέπει να είναι προτεραιότητα για κάθε φορέα και Σύνδεσμο. Τα όποια αγωνιστικά λάθη δεν πρέπει να εξαργυρώνονται με βία, αλλά με απαίτηση να αφεθεί η Διαιτησία απερίσπαστη, μακριά από εξαρτήσεις για να επιτελέσει το έργο της.

Η ευθύνη των Διαιτητών είναι τεράστια. οι γνώσεις των κανονισμών, η ορθή εκγύμναση και γενικά η διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, είναι στοιχεία που καθιστούν ικανούς τους Διαιτητές να διευθύνουν ποδοσφαιρικούς αγώνες με επιτυχία, χωρίς τις όποιες εξαρτήσεις.

Η σύμπνοια από μέρους της ολομέλειας των Διαιτητών, η αγαστή σχέση και η ενότητα, κάτω από την ομπρέλα του Σ.Δ.Κ., θα φέρει την αξιοπρέπεια, τον αυτοσεβασμό και την αποδοχή, με καλύτερα αγωνιστικά αποτελέσματα στην Διαιτησία.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Δ.Κ.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση