ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
31° Λευκωσία,
23 Ιουλίου, 2021
sport fm - listen live

Σιαμπουλλής: «Σχεδιασμός για να μην επιβαρυνθούν οι ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ μίλησε πολλά και σημαντικά ζητήματα στον ΣΠΟΡ FM 95.0

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Αναφέρθηκε στη νέα σεζόν με τις πολλές και σημαντικές διαφοροποιήσεις, στα δεδομένα με την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, στις διευκολύνσεις που θα γίνουν για ομάδες μας οι οποίες πιθανόν να προκριθούν μέχρι τα πλέι οφ ευρωπαϊκών διοργανώσεων και γενικώς στον σχεδιασμό της Ομοσπονδίας.

«Η επόμενη σεζόν αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Η χρονιά του ποδοσφαίρου μετά από την πανδημία. Μας έλειψε ο κόσμος και τα γεμάτα γήπεδα. Είμαστε έτοιμοι για επανεκκίνηση, στο Euro2020 βλέπουμε πλέον γεμάτα γήπεδα. Στην Ουγγαρία ήταν γεμάτο το γήπεδο με την Πορτογαλία, εμείς πήραμε μία γεύση πρόσφατα με το φιλικό που έγινε sold out», είπε αρχικά και πρόσθεσε για το νέο πρωτάθλημα: «Πέντε ομάδες από τις 12 διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μας περιμένει ενδιαφέρουσα σεζόν. προχωράμε βάσει της προκήρυξης που είχαμε και μετά προχωράμε με τον τριετή προγραμματισμό για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να συζητάμε για αλλαγές, ενώ είναι σε εξέλιξη τα πρωταθλήματα».

Δίνοντας έμφαση σε αυτό, τόνισε πως και προ κορωνοϊού, κάποιες ομάδες είχαν αιτήματα για αλλαγές: «Και προ κορωνοϊού πάλι προέκυπταν διάφορα αιτήματα. Ασφαλώς αποτελεί μια πάρα πολύ κακή δικαιολογία, όμως αυτό έλειψε και προχωράμε μπροστά. Με δώδεκα ομάδες στη νέα σεζόν και ακολούθως με το πλάνο τριετίας».

Μιλώντας για το… rebranding, είπε: «Αποφασίστηκε για διάφορους λόγους η μετονομασία των πρωταθλημάτων, θέλουμε να αλλάξουμε και την αντίληψη του κόσμου, θα γίνουν κινήσεις μάρκετινγκ, θα εισαγάγουμε και μουσική με την είσοδο των ομάδων στο γήπεδο και θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε την προβολή και να προσελκύσουμε χορηγούς. Θα αναβαθμιστεί και η Β’ Κατηγορία και το ξεκαθάρισε ο πρόεδρος. Θα γίνει προσπάθεια να μικρύνει το χάσμα με την Α’ Κατηγορία. Με οκτώ ομάδες να διεκδικούν άνοδο θα μπορεί να προσελκύσει ενδιαφέρον και χορηγούς».

Για τις ημερομηνίες έναρξης του νέου πρωταθλήματος και πότε θα ολοκληρωθεί: «Η έναρξη είναι προγραμματισμένη για τις 21-22 Αυγούστου. Θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι ημέρα Πέμπτη και θα γνωρίζουμε τα ζευγάρια. Η διαφοροποίηση που προκύπτει είναι πως θα γίνει η 1η αγωνιστική στις 21-22 Αυγούστου και η 2η στις 11-12 Σεπτεμβρίου».

Και εξήγησε όσον αφορά στο μεγάλο διάστημα που προκύπτει χωρίς πρωτάθλημα: «Φέτος, δύο τουλάχιστον ομάδες μας θα είναι στα πλέι οφ ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η Ομόνοια και Ανόρθωση. Άρα και με το χειρότερο σενάριο αποκλεισμών θα είναι σε πλέι οφ κάποιας διοργάνωσης. Μπορεί να είναι και ο Απόλλων και η ΑΕΛ αν προχωρήσουν. Επίσης σε διάστημα οκτώ ημερών η Εθνική μας θα δώσει τρεις αγώνες. Την 1η Σεπτεμβρίου, στις 4 και στις 7. Οι διεθνείς αυτών των ομάδων θα έχουν να παίξουν εφτά αγώνες σε διάστημα 20 ημερών. Αυτό αποφασίστηκε για να μην τις επιβαρύνουμε τις ομάδες και την Εθνική μας. Βοηθά τις ομάδες μας και την Εθνική. Για πρώτη φορά θα γίνει αυτό. Ελπίζουμε να το καταλάβει ο κόσμος και να μην προκύψουν παράπονα στην πορεία. Αίτημα για αναβολή βάσει προκήρυξης ισχύει μόνο στο ενδιάμεσο των πλέι οφς. Δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει αλλαγή κάποια ομάδα σε άλλο σημείο».

Αν έγινε σκέψη να αρχίσει αρχές Σεπτεμβρίου το πρωτάθλημα: «Από τη στιγμή που οι ομάδες καθόρισαν το πρόγραμμα της προετοιμασίας τους και τα φιλικά δεν θα ήταν σωστό να έρθουμε να τις ενημερώσουμε τώρα ότι θα αρχίσει αρχές Σεπτεμβρίου το νέο πρωτάθλημα».

Για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και τον τελικό κυπέλλου, είπε: «14-15 του Μάη θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και θα διεξαχθεί χωρίς εμβόλιμες αγωνιστικές. Μόνο σαββατοκύριακο. Δεν θα χρειαστούν εμβόλιμες λόγω λιγότερων αγώνων. Θα είναι αγωνιστικές μέρες η Παρασκευή και η Δευτέρα, αλλά θα δούμε ανάλογα πως βγαίνει το πρόγραμμα», πρόσθεσε και είπε πως ο τελικός κυπέλλου θα διεξαχθεί 19 ή 21 Μαΐου».

Ο Ε.Τ. της ΚΟΠ τόνισε επίσης πως μετά το Euro2020, αν αδειοδοτηθεί από την UEFA το ΑΕΚ Αρένα μετά από την ολοκλήρωση κάποιων έργων αναβάθμισης, πιθανόν ο αγώνας της Εθνικής μας με τη Ρωσία στις 4 Σεπτεμβρίου να διεξαχθεί εκεί. Αν δεν είναι έτοιμο, θα παίξει στο ΓΣΠ η Εθνική μας.

Στη συνέχεια είπε πως «ο κανονισμός των πέντε αλλαγών ήταν προσωρινός για να αγωνίζονται περισσότεροι ποδοσφαιριστές. Θα συνεχιστεί ο κανονισμός και για την επόμενη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις».

Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα: «Είμαστε σε καθημερινή επαφή με το Υπουργείο Υγείας. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε τελική απόφαση. Είναι δεδομένο πως θα έχουμε κόσμο στα γήπεδα. Δεν θέσαμε κάτω οποιοδήποτε ποσοστό. Η τελική απόφαση δεν είναι δική μας και θα καθοριστεί και ο τρόπος με τον οποίο θα έχει δικαίωμα ο κόσμος να πάει στο γήπεδο. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα ισχύει ανάλογα με το τι ισχύει σε κάθε χώρα και τι αποφάσεις παίρνουν οι κυβερνήσεις».

Για το θέμα με τον Δημήτρη Θεοδώρου της Ένωσης και το μπέρδεμα που προκύπτει με το συμβόλαιό του, είπε: «Δεν έχω οποιαδήποτε ενημέρωση. Είναι κάποια νομικά θέματα για τα όποια δεν έχω οποιαδήποτε ενημέρωση».

Καταληκτικά, ο κ. Σιαμπουλλής τόνισε ότι οι Βρετανοί παίκτες που έρχονται στην Κύπρο μετά από το Brexit, θα καταλαμβάνουν θέση ξένων και όχι κοινοτικών.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση