ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαββίδης: «Ποιος θα συμπληρώσει το πόρισμα αφού επιτροπή δεν υπάρχει;»

Δηλώσεις του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Pressing» μίλησε το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού Χάρης Σαββίδης, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος λειτουργός για το πόρισμα με την υπόθεση Κώστα Χριστοδούλου. Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού ζήτησε πίσω το πόρισμα απ’ την εισαγγελία τονίζοντας πως υπάρχουν ελλείψεις που πρέπει να συμπληρωθούν και καταλογίζοντας ευθύνες στον υπεύθυνο λειτουργό Χάρη Σαββίδη.

Αναλυτικά:

Αρχικό σχόλιο: «Μου προκάλεσε έκπληξη. Η επιστολή της εισαγγελίας φέρει ημερομηνία 5 Νοεμβρίου και λέει πως κατόπι αιτήματος σας επιστρέφουμε το πόρισμα. Αυτό έχει σημασία διότι, ούτε ήξερα, ούτε ενημερώθηκα απ’ τον κ. Παπαχαραλάμπους για το με ποιον μιλά. Απ’ τη στιγμή που στην ανακοίνωση του αναφέρει ελλείψεις από πλευράς μου θα περίμενα τουλάχιστον δεοντολογικά να ενημερωθώ. Η επιστολή ήταν αρχές του μήνα και ενημερώθηκε με email απ’ τον ίδιο στις 24 Νοεμβρίου. Η επιστολή τότε δεν έγραφε για καμιά έλλειψη και ένιωσα την ανάγκη να μάθω γιατί στάλθηκε πίσω. Αυτό που μου ελεγχθεί απ’ την εισαγγελία είναι πως ο κ. Παπαχαραλάμπους ζήτησε το πόρισμα. Εκπλήσσομαι γιατί χθες απ’ την ανακοίνωση του κ. Παπαχαραλάμπους έμαθα για τις ελλείψεις».

Για το χρονικό: «Ολοκλήρωσα το πόρισμα τον αρχές του Οκτώβρη και αφού συνεδρίασε η επιτροπή, στις 13 Οκτωβρίου παραδόθηκε στην εισαγγελία. Είναι ξεκάθαρο πως σε κάθε περίπτωση πως η επιτροπή δεοντολογίας κάνει τη δουλειά και μετά διαβιβάζει το πόρισμα της στην εισαγγελία με ότι στοιχεία έχει. Αν υπάρχουν στοιχεία θα προχωρήσει η υπόθεση αν όχι δεν θα προχωρήσει. Η εισαγγελία θα κάνει υποδείξεις αν υπάρχουν ελλείψεις. Εγώ λοιπόν σε σχέση με το κομμάτι της έρευνας, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, είναι ευθύνη του υπεύθυνου λειτουργού να κάνει την έρευνα, να μαζέψει τα στοιχεία τα οποία έχει ή μπορεί να συλλέξει μέσα από ανακρίσεις και να συντάξει το πόρισμα του χωρίς οποιαδήποτε υπόδειξη ή επηρεασμό από όσους θα κρίνουν το πόρισμα. Διαβίβασα το πόρισμα στην επιτροπή, στα τρία μέλη, και όταν συνεδρίασαν το ενέκριναν και το μεταβιβάσαμε στην εισαγγελία. Εφόσον η διαδικασία ήταν ξεκάθαρη και διαδικαστικά και νομικά, με τον ίδιο τρόπο που πάνε στην εισαγγελία, με τον ίδιο τρόπο η επιτροπή μπορεί να ανακαλέσει κάτι. Άρα για εμένα υπάρχει το παράδοξο πως ο ίδιος ανακάλεσε την έρευνα».

Για την επόμενη μέρα με το πόρισμα: «Ποιος θα συμπληρώσει το πόρισμα; Αφού επιτροπή δεν υπάρχει; Γιατί δεν ενημερώθηκα τι κουβέντες και με ποιους; Αφού η εισαγγελία δεν μιλά για ελλείψεις».

Υποψιάζεται ποιοι είναι οι λόγοι που ζήτησε πίσω το πόρισμα που ενέκρινε ποιο πριν; «Δεν θα μπω στη διαδικασία για υποψίες κλπ. Με θίγει πως φθάσαμε σε αυτό το σημείο. Τα άλλα είναι τροφή για σκέψη. Το θλιβερό είναι πως τη μια φορά φταίει ο Χ παράγοντας, μετά οι αθλητικογράφοι, μετά ο Αυγείας και τώρα ήρθε η σειρά μου. Ούτε πτυχίο sport management έχω και δεν χρειάζεται αλλά με αυτά τα πτυχία που έχω κάνω τη δουλειά που μου ανέθεσε η πολιτεία. Λάθη θα γίνονται αλλά πάνω απ’ όλα είναι τι βγάζουμε εμείς προς τα έξω και την αξιοπιστία που δείχνουμε».

Για το γεγονός πως η επιτροπή έβαλε αρκετά «αυτογκόλ»: «Στο βαθμό που μπορέσαμε αρκετά πράγματα προλάβαμε, είτε δελτία τύπου, ή ανακοινώσεις γιατί δεν θέλουμε ο καθένας να αναφέρεται το όνομα του σε πράγματα που μας θίγουν. Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εγώ και τα άλλα μέλη που παραιτήθηκαν για αυτά τα θέμα. Η επιτροπή πάντως δεν μπορεί να λειτουργεί νόμιμα αυτή τη στιγμή».

Για το αν θα παραιτηθεί: «Έμεινα πίσω γιατί έχω την ιδιότητα του ερευνών λειτουργού και θεωρώ καθήκον μου να μαζέψω και συμπληρώσω το έργο μου. Έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση του ΠτΔ και δήλωσα επίσης έτοιμος να συνεχίσω αν χρειαστεί. Στη συνάντηση που είχαμε με τον ΠτΔ μας λέχθηκε πως πολύ σύντομα θα πάρει τις αποφάσεις του ο ΠτΔ για να μπορεί να λειτουργήσει η επιτροπή».

Για τον Παπασταύρου: «Δυο πράγματα θα σας πω. Όταν ακριβώς πληροφορηθήκαμε για τις δηλώσεις του, ήταν στα πρώτα πρόσωπα που προσεγγίσαμε για να ακούσω, να συζητήσουμε και να καταλάβω σε πρώτη φάση το περιεχόμενο των στοιχείων που είχε να καταθέσει. Μέσα από μια διαβούλευση βρήκαμε τον τρόπο για να καταθέσει. Είπα πολλές φορές πως τα πράγματα που κατέθεσε είναι πολύ σοβαρά και χρίζουν λεπτομερούς ανάλυσης και γίνεται τμηματική ανάλυση. Τελικά όταν βγήκε δημόσια ο ίδιος και σημείωσε πως κατέθεσε σε εμάς άρχισα να νιώθω πως υπάρχει μια προσπάθεια αποδόμησης των στοιχείων. Δεν έχει τελειώσει η έρευνα ακόμη και κανείς δεν ξέρει τι κατέθεσε ο κ. Παπασταύρου πέραν από εμένα. Κάποιοι προτρέχουν, όμως το πόρισμα μου δεν έχει ολοκληρωθεί. Γίνεται μια κινητικότητα τριγύρω μου που θέλουν να μάθουν να ακούσουν και να μοιραστώ μαζί τους τα στοιχεία».

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση