ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαββίδης: «Έχουμε φτιάξει ένα γήπεδο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί»

Τα όσα ανέφερε στο ΣΠΟΡ ΦΜ 95 ο βουλευτής του ΔΗΚΟ για το νέο γήπεδο Λεμεσού και το «Στέλιος Κυριακίδης»

24sports team

info@24sports.com.cy

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους, μίλησε ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύσανθος Σαββίδης, αναφορικά με την συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για το νέο γήπεδο Λεμεσού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Για την συνεδρία στη Βουλή αναφορικά με το νέο γήπεδο: «Όπως έχετε προαναφέρει η συνεδρία έχει εστιάσει στο θέμα του νέου γηπέδου της Λεμεσού. Έχουμε ακούσει τις ανησυχίες των τριών ομάδων της πόλης. Ακούσαμε και τον πρόεδρο του ΚΟΑ για τους λόγους που έχει καθυστερήσει η παράδοση. Αυτό που έχει επικρατήσει από τους πλείστους βουλευτές είναι ότι πρέπει να προχωρήσουν οι εργασίες για να παραδοθεί. Έχουμε φτιάξει ένα γήπεδο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις ομάδες. Δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση, έχει διακοπή η συνεδρία λόγω άλλων θεμάτων που έχουμε να συζητήσουμε. Είχαμε πει πολλές φορές είμαστε υπερ της δημιουργίας νέων γηπέδων, το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς, αλλά πρέπει να διεξάγεται σε γήπεδα με όλα τα κριτήρια. Θα πρέπει να πούμε παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και σε αλλά στάδια όπως το Στέλιος Κυριακίδης που είναι σε άθλια κατάσταση. Μίλησα με τον κύριο Μιχαηλίδη και μου ανέφερε ότι ποτέ δεν είχε πει ότι θα κλείσει τον Δεκέμβριο το Στέλιος Κυριακίδης. Του είπα μου είχε υποσχεθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει διάσκεψη μεταξύ όλων των φορέων για να βρεθεί λύση. Μεταφέρω ένα πραγματικό γεγονός. Αν θέλετε βγάλτε τον στον αέρα να με διαψεύσει».

Για το πότε θα παρθεί η απόφαση για το Στέλιος Κυριακίδης και το γήπεδο της Λεμεσού: «Δεν γνωρίζουμε, δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Να θυμίσω τον Ιούλη κάναμε μια συνάντηση στο γήπεδο και δεσμεύθηκε ο κ. Μιχαηλίδης ότι θα γίνει σύσκεψη όλων των φορέων. Δεν έχει γίνει. Του είπα μας άφησε εκτεθειμένους. Πότε θα γίνει η σύσκεψη; Είναι πολύ σοβαρό. Μιλάμε για σωματεία πρώτης κατηγορίας, έχουν  επενδύσει πολλά χρήματα. Όσο αφορά το γήπεδο της Λεμεσού επαναλαμβάνω η συνεδρία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες για να βρεθεί η λύση και να υπογραφεί η σύμβαση για την χρήση του γηπέδου. Περιμένουμε απαντήσεις από τον πρόεδρο του ΚΟΑ. Είναι και το θέμα της χρήσης του γηπέδου, κάθε πόσο θα το χρησιμοποιούν οι ομάδες, δεν είναι μόνο το ενοίκιο. Είναι δέκα συν δέκα με δικαίωμα ανανέωσης. Τα σωματεία διαφωνούν. Θέλουν μείωση του ενοικίου. Όλα αυτά είναι στη σφαίρα του προγραμματισμού. Να πούμε ότι αυτά τα τραγελαφικά τα βιώνουμε σε όλες τις φάσεις της ζωής. Θέλουμε να δώσουμε λύση. Εμείς δεν εναντιωνόμαστε στα σωματεία της Λεμεσού».

Για την κατάσταση στο γήπεδο στη Πάφο: «Η Πάφος είναι δυνατή στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Τα κάγκελα δεν είναι ασφαλή, δεν υπάρχουν γυναικείες τουαλέτες στο γήπεδο. Ούτε φωτεινός πίνακας».

Για τις δηλώσεις που κύριου Σοφοκλέους που έκανε λόγο για εκβιασμούς: «Δεν ξέρω σε πιο αναφερόταν. Εκβιασμοί στο 2022 δεν έχουν θέση. Θέση έχει ο διάλογος. Επαναλαμβάνω δεν συζητήσαμε με την παράμετρο γιατί στοίχισε τόσο. Τώρα μιλάμε για το θέμα της χρήσης του γηπέδου. Σκεφτείτε να έχουμε ένα νέο γήπεδο και να μην μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει».

Για τις άθλιες αθλητικές εγκαταστάσεις: «Ως Παφίτης και ως φίλαθλος, έχω πάει πολλές φορές σε γήπεδα ανεξάρτητου κατηγορίας. Θέλω να έχουμε σωστές αθλητικές εγκαταστάσεις. Βιώνουμε την αθλιότητα των ποδοσφαιρικών  γηπέδων . Ενώ δεν εγκρίνονται στην αρχή, την άλλη εβδομάδα εγκρίνονται. Πρέπει να σκεφτούμε και τη νεολαία. Πρέπει να έχουμε σωστά αθλητικά κέντρα».

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση