ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διεθνές δίχτυο στημένων αγώνων στην Κύπρο

Ισπανικό δημοσίευμα συνδέει το κυπριακό ποδόσφαιρο με διεθνές κύκλωμα στημένων ματς

Ένα εκτενές και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα του κυπριακού ποδοσφαίρου δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση η ισπανική εφημερίδα «El Confidencial».

Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ το οποίο υπογράφει ο Χοσέ Μαρία Όλμο γίνεται αναφορά στους χειραγωγημένους αγώνες στην Κύπρο, αναφέροντας ότι αποτελούν την κύρια εστία διαφθοράς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Αναφέρεται επίσης στην προσπάθεια της UEFA για να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το συγκεκριμένο φαινόμενο με τη βοήθεια της ισπανικής αστυνομίας, που προχώρησε πρόσφατα στη σύλληψη πέραν των 50 παικτών, μάνατζερ και άλλων παραγόντων που είχαν εμπλοκή σε αλλοίωση αποτελεσμάτων στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη τη τάξει κατηγορία της Ισπανίας. Σύνδεση, δε, υπάρχει, σύμφωνα πάντα με τις εν λόγω πληροφορίες, και με την επίθεση που είχε δεχτεί τον περασμένο Ιανουάριο ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς (που πυροβολήθηκε στις 6 Ιανουαρίου), αφού το δίκτυο δεν συνδέεται μόνο με το σκάνδαλο στη χώρα της ιβηρικής, αλλά έχει πλοκάμια και στην Ελλάδα.

Μέσα από τις παρακολουθήσεις στις οποίες προχώρησαν οι ισπανικές αρχές στην προσπάθεια εξάρθρωσης του σκανδάλου στην Ισπανία, προέκυψε ότι οι επικεφαλής της οργάνωσης αντλούσαν πληροφορίες από τον σύνδεσμό τους στην Κύπρο, που φέρεται να είναι ο Χόρχε Λαρένα.

«Διαπιστώθηκε ότι το πράγμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τον επηρεασμό παικτών για να κερδίζονται χρήματα στα στοιχήματα. Στην Κύπρο υπάρχει διαφθορά στα θεσμικά όργανα. Καθορίζουν τίτλους, ολόκληρα πρωταθλήματα και συμμετοχές ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και διακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά σε εταιρείες στοιχημάτων για να έχουν κέρδη», αναφέρουν οι μαρτυρίες των πηγών της El Confidential.

Συγκεκριμένη αναφορά γίνεται σε τέσσερις αγώνες της περιόδου 207-18. Οι Ισπανοί μιλούν για τον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ (2-0), τον αγώνα πρωταθλήματος ανάμεσα στις ίδιες ομάδες που έγινε τέσσερις μέρες αργότερα (AEK-ΑΠΟΕΛ 1-3), τον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ (1-2) και τον τελικό κυπέλλου ΑΕΚ-Απόλλωνας (2-1).

Οι πληροφορίες φέρεται να έφτασαν στην Ισπανία πριν τους αγώνες και τα κέρδη από τα σχετικά στοιχήματα είναι πέραν των 840 χιλιάδων ευρώ. Το ποσό αυτό είναι σημαντικό, όμως απέχει πολύ από τα ποσά που διακινούνται στην Κύπρο, όπως λένε, ενώ το όλο σύστημα χαρακτηρίζεται ως πιθανότατα το πιο προχωρημένο σύστημα χειραγώγησης αγώνων που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

<