ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ψάχνουν το «βαθύ λαρύγγι»

Οι διωκτικές αρχές ευελπιστούν ότι κάποιος θα «σπάσει»

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Η έκφραση «βαθύ λαρύγγι» καθιερώθηκε το 1972, όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ. Τότε κάποιος βαθύς γνώστης του σκανδάλου τα είπε όλα στους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ» Γούντγουορντ και Μπερνστάιν, προκαλώντας σάλο και οδηγώντας σε πτώση τον τότε πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.

Αυτά για την ιστορία και για το πώς προέκυψε η φράση «βαθύ λαρύγγι», που πλέον καθιερώθηκε στη δημοσιογραφική γλώσσα και χρησιμοποιείται κάθε φορά που κάποιος αποφασίζει να μιλήσει ή να «σπάσει» όπως συνηθίζεται να λένε.

Αυτό ισχύει και για την περίπτωση των στημένων αγώνων που ταλαιπωρεί το άθλημα, το κράτος και κατ’ επέκταση την κυπριακή κοινωνία. 

Ουσιαστικά οι της αστυνομίας προκειμένου να στοιχειοθετήσουν τις όποιες αποδείξεις έχουν ενώπιον τους, χρειάζονται και προσωπική μαρτυρία από άτομα που εμπλέκονται τόσο στα στημένα όσο και στις επιθέσεις που γίνονται κατά καιρούς σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Η όποια μαρτυρία θα αποδειχθεί πέρα για πέρα ωφέλιμη στη διαδικασία στοιχειοθέτησης εγκληματικών ενεργειών, συνεπώς η αστυνομία ευελπιστεί ότι λίαν συντόμως και υπό την πίεση που ασκείται απ’ όλες τις κατευθύνσεις κάποιος θα θελήσει να μιλήσει, εξασφαλίζοντας έτσι μια προσωπική μαρτυρία που θα βοηθήσει τόσο στις έρευνες όσο και στο δικαστήριο σε περίπτωση που καταφέρουν να οδηγήσουν τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Επ’ αυτού δεν είναι καθόλου τυχαία η σημερινή ανακοίνωση του ίδιου του Υπουργού ο οποίος λίγο πολύ κάλεσε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τις εγκληματικές πράξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Δεν έφτανε αυτό, δημιούργησαν και ειδική τηλεφωνική γραμμή όπου ο καθένας μπορεί να καταγγέλλει ότι γνωρίζει… μήπως και τελικά φτάσουν σ’ έναν αξιόπιστο μάρτυρα που θα τους βοηθήσει. Με λίγα λόγια ψάχνουν το «βαθύ λαρύγγι» που θα μιλήσει έως ότου φτάσουν στους ενόχους.

 

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

Προπό

Προπό

Μετά τις δηλώσεις Ουζουνίδη οποιαδήποτε πρόβλεψη θυμίζει τυχερά παιχνίδια
 |  ΑΠΟΕΛ
X