ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πασιουρτίδης: «Σε 18 μήνες 11 φάκελοι για Καρμιώτισσα και 5 για Ερμή»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο βουλευτής του ΑΚΕΛ

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους παραχώρησε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης στο πλαίσιο των σοβαρών αποκαλύψεων που ακούστηκαν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για κύκλωμα εντός της ΚΟΠ.

Τα κυριότερα σημεία:

«Αυτό που ειπώθηκε εκεί όταν μίλησε ο κ. Σαββίδης ήταν ότι σε διάστημα 18 μηνών η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού έλαβε 18 κόκκινους φακέλους αλλά η ΚΟΠ του ανέφερε στη μεταξύ τους συνάντηση ότι δεν πήρε κανένα. Ο κ. Σαββίδης είπε ότι αξιωματούχος της UEFA τους πήρε τηλέφωνο και τους έκανε παρατήρηση γιατί να δημοσιευτούν τα στοιχεία. Υπήρξε παρέμβαση από την ΚΟΠ η οποία έκανε πρόβλημα στην UEFA γιατί η Επιτροπή Δεοντολογίας έκανε έρευνα.

Ζητήσαμε σε 2-3 βδομάδες από την ΚΟΠ να έρθει στη συνάντηση με το αρμόδιο σώμα για τους κόκκινους φακέλους. Ζητήσαμε από την αστυνομία να μας δώσει αναλυτική αναφορά για το πόσους φακέλους της παραπέμφθηκαν. Αν η ΚΟΠ λάμβανε φακέλους για συγκεκριμένα Σωματεία και τα απέκρυπτε τότε αυτά τα Σωματεία σημαίνει δεν τιμωρήθηκαν, είτε με αφαίρεση βαθμών είτε με διαγραφή όπως προνοούν οι κανονισμοί.

Η ΚΟΠ επιμένει ότι δεν λάμβανε κόκκινους φακέλους. Στο διάστημα των 18 μηνών ήρθαν 11 κόκκινοι φάκελοι για την Καρμιώτισσα και 5 για τον Ερμή. Όταν ξεκίνησε ο κ. Σαββίδης να αναφέρει κάποιες λεπτομέρειες για το αν υπάρχει κύκλωμα η απάντηση ήταν ότι προφανώς και υπάρχει. Εμείς ως πολιτικά κόμματα τοποθετηθήκαμε. Είναι υποχρέωση και της ΚΟΠ. Εμείς θα ζητήσουμε γραπτώς στοιχεία. Αν υπάρχουν θέματα θα προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο. Η χειραγώγηση αγώνα αποτελεί ποινικό αδίκημα. Αν υπάρχει κύκλωμα μιλάμε για διαφθορά. Είναι σημαντικό να ακούσουμε τη νομική υπηρεσία και την αστυνομία. Εμείς κινούμαστε ανεξάρτητα. Η συμφωνία είναι ότι θα επαναφέρουμε το θέμα σε 2-3 βδομάδες».

*Περισσότερα στο ηχητικό

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση