ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παρασκηνιακή… μάχη για 14 ομάδες

Το παλεύουν τα μικρά σωματεία

Το παρασκήνιο για να παραμείνουν οι 14 ομάδες και στο νέο πρωτάθλημα καλά κρατεί. Ήταν κάτι που δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Το περιμέναμε, για να είμαστε ειλικρινής, καθώς στην Κύπρο ζούμε και ξέρουμε πως λειτουργούν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο μας.

Ήδη, έχουν γίνει και δηλώσεις στο θέμα αυτό από κάποιους παράγοντες, οι οποίοι εκφράστηκαν ξεκάθαρα υπέρ αυτής της ιδέας, καθώς θα είναι ευνοϊκή προς τις ομάδες τους.

Βασικά, αυτοί που θέλουν και ζητούν θα λέγαμε την παραμονή αυτού του τρόπου διεξαγωγής με τις 14 ομάδες, είναι κυρίως τα πιο μικρά σωματεία, γιατί θα αυξήσουν τις πιθανότητες παραμονής στην μεγάλη κατηγορία.

Με κάθε ευκαιρία, εκφράζουν προς τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα, αυτή την εισήγηση τους. Ενώ, μεταξύ τους κάποια σωματεία έχουν αποφασίσει να εισηγηθούν την παραμονή των 14 ομάδων, είτε μέσω επιστολής προς την ΚΟΠ, είτε μέσω γενικής συνέλευσης.

Καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η στάση που θα τηρήσουν τα μεγάλα σωματεία, γιατί είναι τα μοναδικά που φέρνουν αντιρρήσεις. Μάλιστα, είχε λεχθεί ότι το καλοκαίρι είχαν αποφασίσει να μην δεχτούν την αύξηση των ομάδων, αλλά στο τέλος μόνο ο Απόλλωνας και η Ανόρθωση ψήφησαν εναντίον.

Για τα νέα δεδομένα, υπάρχει επίσης τοποθέτηση από τον Απόλλωνα, την Ανόρθωση και το ΑΠΟΕΛ, όπου τάχθηκαν εναντίον των 14 ομάδων. Οι υπόλοιπες ομάδες απέφυγαν να απαντήσουν επί τούτου, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε για την στάση που κρατήσουν όμως, σε περίπτωση που πάει επίσημο αίτημα στην ΚΟΠ. Το μόνο σίγουρο είναι για τον Απόλλωνα, όπου δεν διαφοροποίησε ποτέ την στάση του και ήταν πάντα υπέρ των 12 ομάδων.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα τηρήσει ο κ. Κούμας, διότι η μεγαλύτερη πίεση πέφτει σ’ αυτόν, ως επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής. Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΚΟΠ είχε τονίσει το περασμένο καλοκαίρι ότι το πρωτάθλημα με 14 ομάδες είναι μόνο για την σεζόν που διανύουμε.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το παρασκήνιο είναι μεγάλο και δεν θα σταματήσει να υπάρχει, ώσπου δεν υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι θα επιστρέψουμε σε πρωτάθλημα 12 ομάδων του χρόνου και αφήνουμε το θέμα να αιωρείται…

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση