
Ο ποδοσφαιριστής της Πάφου, Μουάμερ Τάνκοβιτς, παραχώρησε συνέντευξη στο Sportbladet podcast. Μεταξύ άλλων μίλησε για το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, τις επιτυχίες με την Πάφο αλλά και τους στόχους της επόμενης σεζόν.
Τα κυριότερα σημεία:
Πώς είναι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
«Φανταστικά, η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή τόσο στο γήπεδο αλλά και στην πόλη. Ο κόσμος το εκτιμά πολύ, μας συγχαίρει κάθε στιγμή ακόμα και στον δρόμο όταν μας βλέπουν. Όμως έχουμε μπροστά μας σημαντικά παιχνίδια όπως τον τελικό κυπέλλου στις 24 Μαΐου και πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι στο στόχο».
Τι σημαίνει που έχεις και τον Σέμα εκεί;
«Είναι πολύ καλό. Γνωρίζω τον Κεν από μικρό παιδί. Έχει έρθει και έχει μπει γρήγορα στην ομάδα. Είναι ευχάριστο που είναι εδώ».
Όταν μιλάμε με Σουηδούς ποδοσφαιριστές που είναι στην Κύπρο λένε τα καλύτερα για το ποδόσφαιρο ότι είναι. Πως θα το περιέγραφες;
«Μπορούσε να ήταν καλύτερα τα γήπεδα. Οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν πολύ καλά γήπεδα αλλά εμείς εδώ έχουμε πολύ καλό γήπεδο, τώρα θα ανακαινιστεί. Γενικά όλα είναι μια χαρά. Αυτό που με σόκαρε είναι το τέμπο του ποδοσφαίρου εδώ. Νόμιζα θα είναι ήσυχα όταν άκουσα Κύπρο, έτσι είναι η πρώτη σκέψη όλων αλλά όταν ήρθα έρθω ήταν εντελώς διαφορετικά από τι περίμενα. Βλέπεις σπουδαίους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, καλές ομάδες και ένα πρωτάθλημα που μεγαλώνει συνεχώς. Εντελώς απροσδόκητα».
Ελπίζεις να είναι θερμή η κατάσταση τώρα με τα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ;
«Ναι θα παιξουμε στο Τσάμπιονς λιγκ αλλά θα δούμε πως θα είναι. Θα είναι φυσικά μία νέα πρόκληση. Θα δούμε ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουμε και αν θα είναι καλύτερες. Θα είναι ενδιαφέρον».
Έχεις συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2026 έτσι;
«Ναι με οψιόν ενός έτους ακόμα, δηλαδή μέχρι το 2027».
Άρα θα θέλεις να το καλύψεις;
«Ναι αν και στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις που θα είσαι την επόμενη μέρα. Αλλά σίγουρα περνώ καλά εδώ η ομάδα είναι ευχαριστημένοι με μένα το ίδιο και οι οπαδοί. Τώρα όπως είπα θα παίξουμε στο Τσάμπιονς λιγκ και είναι κάτι που όλοι ποδοσφαιριστές ονειρεύονται να παίξουν σε υψηλό επίπεδο αλλά και να έχουν μια καλή ζωή εκτός γηπέδου. Επομένως δεν βλέπω κάτι για να φύγω για κάτι καινούργιο».
Είσαι ένας από τους λίγους που είσαι περισσότερο στην ομάδα με την σκέψη πόσο γρήγορα αλλάζουν στην Κύπρο ή έχω λάθος;
«Όχι δεν έχεις καθόλου λάθος μόνο 2 ποδοσφαιριστές είναι 1 χρόνο περισσότερο από μένα. Ετσι είναι σε αυτές τις χώρες. Στην Κύπρο όπως και στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Είναι φυσιολογικό. Έρχεται νέα χρονιά τότε νέος προπονητής και παίχτες έρχονται. Όταν ήμουν στην Ελλάδα αλλάξαμε 14 παίχτες και προπονητή με την αλλαγή της χρονιάς. Αλλά όταν είναι καλά τότε προστίθενται μερικά κομμάτια στην ομάδα».
Έχεις κάποια επικοινωνία με την Hammarby;
«Όχι κάποια απευθείας επικοινωνία».
Θα το σκεφτόσουν να επιστρέψεις;
«Μπα όχι. Ειλικρινά περνώ καλά εδώ αλλά έχει περάσει από το μυαλό μου. Είναι ωραίο το Σουηδικό ποδόσφαιρο. Το παρακολουθώ όταν έχω χρόνο αλλά δεν είμαι έτοιμος να επιστρέψω».
Ποιός είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που αντιμετώπισες;
«Όταν ήμουν στην Φούλαμ έπαιξα εναντίον του Ρούνεϊ και του Γκιγκς».
Είναι ακόμα το είδωλο σου ο Ζλάταν;
«Όχι. Ήταν όταν ήμουν μικρός αλλά όταν μεγαλώνεις δεν έχεις κάποιο είδωλο».
Ποιό είναι το ποιο γνωστό πρόσωπο που έχεις στο τηλέφωνο;
«Είναι ο Ζλάταν ( γέλια) Έχει καιρό όμως να τα πούμε».