ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάφος FC: Θεοχάρους για Κύπριους, Ρούντκο και Βαλακάρι

Οι δηλώσεις του Γεν. Διευθυντή της Πάφος FC στον ΣΠΟΡ FM 95.0

24sports team

info@24sports.com.cy

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους, μίλησε ο γενικός διευθυντής της Πάφου, Χάρης Θεοχάρους.

Αναλυτικά:

Για την Εθνική: «Σημαντικό παιχνίδι κάπως ταλαιπωρημένη και η Εθνική μας όμως καλούμαστε όλοι να στηρίξουμε την προσπάθεια να περάσουμε αυτό το σκόπελο της Εσθονίας, παλαιότερα ήταν εύκολη αντίπαλος, τώρα δεν είναι. Να κερδίσουμε να μείνουμε στον όμιλο που πρέπει και να κοιτάξομε την επόμενη μέρα, δεν είναι και στην καλύτερη φάση η Εθνική μας και χρειάζεται πολλή δουλειά και πολλή οργάνωση. Χώρες που είχαν προβλήματα με τις Εθνικές τους είχαν κάνει ριζικές αλλαγές, πρέπει και εμείς να κάνουμε αλλαγές να πάρουμε σοβαρότατες αποφάσεις και στο πρωτάθλημά μας να αλλάξουμε κάποια δεδομένα, δεν γίνεται να τα πηγαίνουμε αρκετά καλά σε συλλογικό επίπεδο και η Εθνική μας να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Δεν μας τιμά καθόλου».

Για τους δυο Κύπριους στις ενδεκάδες και το πρόστιμο από την ΚΟΠ: «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, δεν είναι τόσο εύκολο η ομοσπονδία απλά να πει πρέπει να αγωνίζονται δυο κύπριοι και από εκεί και πέρα δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη σε αυτό το κομμάτι. Είναι πολύ πιο βαθύ το θέμα έχει να κάνει με υποδομές με πολλά και διάφορα. Βλέπουμε ακόμη και πιο νεαρές ηλικίες να μην είναι στην καλύτερή τους κατάσταση. Θέλει πιο ριζικές αλλαγές, με το να λέμε πρέπει να αγωνίζονται 2 κύπριοι ποδοσφαιριστές, δεν είναι αυτό το θέμα, που είναι οι Κύπριοι; Είναι δύσκολο να φέρουμε Κύπριους αν θέλετε να μιλήσουμε για την Πάφο, παρόλο που δουλεύουμε σε αυτό και στις ακαδημίες μας. Ακόμα και μεγάλες ομάδες όπως ο Απόλλωνας και ΑΕΛ δεν έχουν πολλούς κύπριους στις τάξεις τους. Προηγμένες χώρες έχουν πάρει τα μέτρα που πρέπει έχουν δει διαχρονικά το πρόβλημα. Πρέπει όλοι να καθίσουν στο τραπέζι και να βρουν λύσεις, να πάρουμε παραδείγματα και να βρεθούν λύσεις. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε την νοοτροπία γύρω από την Εθνική, από την άλλη να δώσουμε πίστωση χρόνου σε νεαρούς, που πήγε να γίνει αλλά μετά θέλαμε αποτελέσματα. Τα πειράματα θέλουν χρόνο και δεν έχουμε υπομονή στην Κύπρο. Ή το ένα θες ή το άλλο, δεν μπορείς σε έξι μήνες να πεις δεν βγαίνει. Είμαι από τους ανθρώπους που λένε παίρνεις ότι αξίζεις στο τέλος. Τα αποτελέσματα μας έδειξαν αυτό. Με την Μάλτα χάσαμε και δυσκολευτήκαμε να τη κερδίσουμε και στην έδρα μας. Δεν μας αδίκησαν τα αποτελέσματα, δεν έχουμε έλλειψη ποιότητας, έχουμε σοβαρά θέματα που πρέπει όλοι γύρω από την Εθνική να βρούμε τις λύσεις».

Για ενίσχυση της Πάφου με Κύπριους και συγκεκριμένα του Μ. Δημητρίου: «Επιβεβαιώνουμε μόνο ότι έχουμε μιλήσει με Κύπριους ποδοσφαιριστές, μας ενδιαφέρουν και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να έχουμε καλούς κύπριους στις τάξεις την ομάδας μας. Όπως θέλουμε να έχουμε και γηγενής ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα της ομάδας γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις ακαδημίες παιδιά. Για οποιαδήποτε άλλη μεταγραφολογία δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, και θα ακούσουμε πολλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μας ενδιαφέρουν όλοι οι καλοί Κύπριοι ποδοσφαιριστές, δεν είναι πολλοί, θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα με το Κυπριακό στοιχείο».

Για τον Ρούντκο και την πιθανή του αποχώρηση: «Μια αρχική κουβέντα έγινε, δεν είναι της ώρας όταν ένας άνθρωπος, η οικογένεια του είναι στην εμπόλεμη ζώνη, να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Δεν γνωρίζω αν συμφώνησε από πριν, έχει συμβόλαιο μαζί μας μέχρι το τέλος της περιόδου, μας είχαν προλάβει τα τελευταία γεγονότα. Αν η Πάφος θέλει τον Ρούτκο να μείνει θα μείνει. Δεν νομίζω να υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην είναι ευχαριστημένος στην Πάφο είναι μια ομάδα που προσφέρει τα πάντα».

Για τον Βαλακάρι: «Κάτι συγκεκριμένο δεν υπάρχει, υπήρξαν κάποιες συναντήσεις και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πιο σοβαρό ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή, και σε συναντήσεις έγιναν κάποιες βολιδοσκοπήσεις προς το πρόσωπό του. Ποιότητά του το νεαρό της ηλικίας του, είναι διεθνής θα είναι ένα ζεστό καλοκαίρι για τον ίδιο. Όποιο ποδοσφαιριστή θέλει να κρατήσει η Πάφος θα τον κρατήσει. Είναι κόσμημα για τα κυπριακά γήπεδα, θέλουμε να βοηθήσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές, αλλά μέσα στα πλαίσια να ικανοποιηθεί και η ομάδα σε αυτό το κομμάτι».

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ: «Ένα δύσκολο παιχνίδι, είχαμε πει ότι θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με νίκη στον πρώτο αγώνα. Δεν το κάναμε αν και την αξίζαμε δεν κερδίσαμε ούτε στο δεύτερο ούτε στο τρίτο που διακαιόμασταν κάτι παραπάνω, έχουμε μείνει πίσω, δεν είναι στα χέρια μας, θέλουμε ένα εισιτήριο για την Ευρώπη και αυτό θα γίνει μόνο με τρίποντα. Πρέπει να γίνει μια αρχή και την Δευτέρα πρέπει να πάμε για τους τρείς βαθμούς έχουμε μείνει αρκετά πίσω. Δεν μπήκαμε απλά για την συμμετοχή».

Για τον Ακρίτα και την πιθανή εμφάνιση του στην Α' κατηγορία: «Μαθηματικά δεν είναι εξασφαλισμένος ακόμη, μακάρι να υπάρξουν δυο ομάδες από την Πάφο στην πρώτη κατηγορία, μακάρι και η Πέγεια να ξαναβρεθεί στην πρώτη κατηγορία. Είναι από τις λίγες ομάδες ο Ακρίτας που δεν έχει αγωνιστεί ακόμη στην Α’ κατηγορία. Γίνεται καλή δουλειά, έχουν καλό ρόστερ, βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού είχε μεγάλο χρέος, οι άνθρωποι της ομάδας δεν το άφησαν και αυτό το πείραμα πάει πολύ καλά, του αξίζει να είναι εκεί που είναι».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΠΑΦΟΣ F.C.: Τελευταία Ενημέρωση